Artikel top billede

Faderen til den moderne computer og Ethernet-teknologien er død

Charles Thacker var en af hoveddesignerne på, hvad der kaldes den første egentlige personlige computer, Xerox Alto, der var grundlag for alle kommende computere nogensinde.

Manden bag den første moderne computer er død.

Charles Thacker blev 74 år, og var en af hardwaredesignerne bag Xerox Alto-computeren tilbage i 1974, som i sig selv aldrig blev en finansiel succes.

I stedet blev Xerox Alto grobund for den moderne grafiske overflade, som du i dag ser på din iPad, Samsung-telefon, Windows-PC eller Mac.

Ja, du kan faktisk blandt andet takke Charles Thacker for, at du ikke sidder og taster linjer ind i en terminal på din computer.

Xerox Alto-computeren var forud for sin tid med et grafisk interface med skalerbare vinduer, mus, Ethernet (som Charles Thacker også var med til at opfinde) og andre teknologier, som først blev standard år senere.

"Vi vidste at Alto var revolutionerende.Vi havde allerede bogstavsgenerende terminaler, og flere af dem var ganske gode, men de var begrænsede. Hvorimod Alto kunne vise alt, hvad du allerede kunne vise på et stykke papir. Det vidste vi, ville blive stort," udtalte Charles Thacker tilbage i 2010 i forbindelse med en Q&A.

Inspirerede Steve Job

Xerox Alto-computeren anses blandt andet som forløberen til den moderne Macintosh-computer.

Tilbage i 1979 besøgte en ung Steve Jobs Xeroxs Palo Alto-kontor og så Xerox Alto-computeren.

Charles Thacker arbejdede også i en årrække for Microsoft, og var med til at udvikle hardwaren til den allerførste Windows Tablet PC.

Charles Thacker modtog i 2009 A.M turing-prisen: Xerox-udvikler vinder årets Turing Award

Læs også: Efter fire års konstant nedtur: Xerox skal splittes op i to kæmpeselskaber




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere