Artikel top billede

Faderen til den moderne computer og Ethernet-teknologien er død

Charles Thacker var en af hoveddesignerne på, hvad der kaldes den første egentlige personlige computer, Xerox Alto, der var grundlag for alle kommende computere nogensinde.

Manden bag den første moderne computer er død.

Charles Thacker blev 74 år, og var en af hardwaredesignerne bag Xerox Alto-computeren tilbage i 1974, som i sig selv aldrig blev en finansiel succes.

I stedet blev Xerox Alto grobund for den moderne grafiske overflade, som du i dag ser på din iPad, Samsung-telefon, Windows-PC eller Mac.

Ja, du kan faktisk blandt andet takke Charles Thacker for, at du ikke sidder og taster linjer ind i en terminal på din computer.

Xerox Alto-computeren var forud for sin tid med et grafisk interface med skalerbare vinduer, mus, Ethernet (som Charles Thacker også var med til at opfinde) og andre teknologier, som først blev standard år senere.

"Vi vidste at Alto var revolutionerende.Vi havde allerede bogstavsgenerende terminaler, og flere af dem var ganske gode, men de var begrænsede. Hvorimod Alto kunne vise alt, hvad du allerede kunne vise på et stykke papir. Det vidste vi, ville blive stort," udtalte Charles Thacker tilbage i 2010 i forbindelse med en Q&A.

Inspirerede Steve Job

Xerox Alto-computeren anses blandt andet som forløberen til den moderne Macintosh-computer.

Tilbage i 1979 besøgte en ung Steve Jobs Xeroxs Palo Alto-kontor og så Xerox Alto-computeren.

Charles Thacker arbejdede også i en årrække for Microsoft, og var med til at udvikle hardwaren til den allerførste Windows Tablet PC.

Charles Thacker modtog i 2009 A.M turing-prisen: Xerox-udvikler vinder årets Turing Award

Læs også: Efter fire års konstant nedtur: Xerox skal splittes op i to kæmpeselskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere