Artikel top billede

Faderen til den moderne computer og Ethernet-teknologien er død

Charles Thacker var en af hoveddesignerne på, hvad der kaldes den første egentlige personlige computer, Xerox Alto, der var grundlag for alle kommende computere nogensinde.

Manden bag den første moderne computer er død.

Charles Thacker blev 74 år, og var en af hardwaredesignerne bag Xerox Alto-computeren tilbage i 1974, som i sig selv aldrig blev en finansiel succes.

I stedet blev Xerox Alto grobund for den moderne grafiske overflade, som du i dag ser på din iPad, Samsung-telefon, Windows-PC eller Mac.

Ja, du kan faktisk blandt andet takke Charles Thacker for, at du ikke sidder og taster linjer ind i en terminal på din computer.

Xerox Alto-computeren var forud for sin tid med et grafisk interface med skalerbare vinduer, mus, Ethernet (som Charles Thacker også var med til at opfinde) og andre teknologier, som først blev standard år senere.

"Vi vidste at Alto var revolutionerende.Vi havde allerede bogstavsgenerende terminaler, og flere af dem var ganske gode, men de var begrænsede. Hvorimod Alto kunne vise alt, hvad du allerede kunne vise på et stykke papir. Det vidste vi, ville blive stort," udtalte Charles Thacker tilbage i 2010 i forbindelse med en Q&A.

Inspirerede Steve Job

Xerox Alto-computeren anses blandt andet som forløberen til den moderne Macintosh-computer.

Tilbage i 1979 besøgte en ung Steve Jobs Xeroxs Palo Alto-kontor og så Xerox Alto-computeren.

Charles Thacker arbejdede også i en årrække for Microsoft, og var med til at udvikle hardwaren til den allerførste Windows Tablet PC.

Charles Thacker modtog i 2009 A.M turing-prisen: Xerox-udvikler vinder årets Turing Award

Læs også: Efter fire års konstant nedtur: Xerox skal splittes op i to kæmpeselskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere