Artikel top billede

Danskerne er blevet de rene dydsmønstre: Så få henter i dag musik og film ulovligt

Ny undersøgelse dokumenterer, at danskerne er langt mere lovlydige end befolkningerne i en række andre lande. Ganske få streamer og downloader i dag film, serier og musik ulovligt.

Danskerne er de rene dydsmønstre, når det kommer til anvendelsen af ulovlige tjenester til streaming og download af tv, serier, film og musik.

Sådan lyder konklusionen i en ny rapport fra virksomheden AudienceProject, hvor man har undersøgt, hvordan det står til med traditionelt tv og streaming-tjenester i de nordiske lande, i Storbritannien og i USA.

Undersøgelsen fra AudienceProject er baseret på en online-survey i første kvartal 2017 med over 14.000 respondenter. 

Danskerne er mest lovlydige 

Blandt danske mænd er det kun tre procent, der benytter ulovlige tjenester hver uge, mens 15 procent svarer, at de har gjort det på et tidspunkt.

Hos kvinderne er det endnu lavere: Her er det blot en procent, der anvender ulovlige tjenester hver uge, mens 12 procent har prøvet det på et tidspunkt.

Til sammenligning er det i Sverige otte procent af mændene og seks procent af kvinderne, der anvender de ulovlige tjenester på ugentlig basis, og 33 og 34 procent har gjort det på et tidspunkt.

Også i Norge, Storbritannien og USA er mænd og kvinder mere tilbøjelige til at bruge de ulovlige tjenester, end man er i Danmark. Kun i Finland er man mere lovlydige end i Danmark, konkluderer AudienceProject.

Ulovlige musiktjenester bruges stort set ikke længere

Hvis vi udelukkende kigger på musiktjenesterne, er danskerne også meget lovlydige sammenlignet med andre befolkninger.

Det er eksempelvis kun to procent af de danske mænd, der streamer eller downloader musik ulovligt på ugentlig basis.

I Sverige er det fem procent og i USA er det hele 13 procent.

Ikke så aktive med streaming

Måske lidt overraskende er det, at Danmark er det land i undersøgelsen, hvor færrest streamer eller downloader indhold hver uge.

Det er 52 procent af danskerne, der gør det, mens det i USA eksempelvis er hele 67 procent.

Norge og Sverige ligger på henholdsvis 56 procent og 59 procent, konkluderer Audience Project.

De mest populære streaming- og downloadtjenester hos danskerne er Netflix (64 procent), DR TV (53 procent), YouTube (41 procent), Viaplay (21 procent), TV2 Play (21 procent) og HBO Nordics (20 procent).

Læs også:

Nye tal: Så mange millioner koster pirateri musikbranchen i Danmark

Nu er det snart slut med pirateri som folkesport
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.