Artikel top billede

Gartner: 20 procent af enhver persons handlinger vil om fire år involvere mindst et af disse syv it-selskaber

Om blot fire år vil mindst 20 procent af alle aktiviteter, som en person foretager sig, på en eller anden måde involvere mindst en af de syv såkaldte digitale giganter.

Den digitale udvikling, som verden for tiden gennemgår, kommer til at fungere som et gigantisk springbræt for de syv selskaber, som analysehuset Gartner kalder for de 'syv digitale giganter,' nemlig Google, Apple, Facebook, Amazon, Baidu, Alibaba og Tencent.

Allerede i dag sidde de syv selskaber på en meget stor del af de digitale og internetbaserede handlinger i verden. Og andelen kommer til at stige betragteligt.

"I 2021 vil 20 procent af alle aktiviteter, som en person foretager, involvere mindst et af de af syv digitale giganter, som i stigende grad bliver gatekeepere for alle virksomheder, der leverer digitalt indhold og services til forbrugerne," lyder det fra Gartner.

De syv selskaber har gennem mange år opbygget enorme bruger-databaser. Det betyder, at de reelt har fat i en stor del af verdens befolkning. Og at de altså bliver en form for gatekeepere over for andre selskaber, der vil i kontakt med mulige kunder.

Ligeledes har de alle i årevis indsamlet data om brugerne, som de i dag kender ganske godt.

"Alle selskaber, der ønsker at involvere forbrugerne i deres digitale verden, er nødt til at overveje engagement med en eller flere af disse digitale giganter," lyder det fra analysehuset.

Apple er verdens største

De syv digitale giganters indflydelse afspejler sig allerede i dag på deres omsætning

Med en forventet omsætning på 218 milliarder dollar (1,4 billioner kroner) på it-området i 2017 er Apple verdens allerstørste it-selskab, lyder det videre fra Gartner, der har estimeret 2017-omsætningen for de førende it-selskaber i verden.

Ifølge analysehuset er det tydeligt, at erhvervslivet investerings-fokus er skiftet, når det gælder investeringer i it.

I de senere år har erhvervsliv og organisationer nemlig i stor stil haft sammensmeltningen af sociale løsninger, mobile løsninger og cloud-teknologier i fokus.

Men i denne tid ændrer det sig til øgede investeringer i digitale forretningsmodeller, der understøtter den digitalt baserede transformation, som for tiden er ved at tage fart.

"It-indkøbernes behov ændrer sig. CEO'erne er fokuseret på vækst og på at realisere forretningspotentialet fra deres tidligere investeringer," lyder det fra Gartner.

Ifølge Gartner følges Apple af Samsung Vendor Group på andenpladsen 139,1 milliarder dollar (923 milliarder kroner) i omsætning.

På tredjepladsen finder vi Google (90,1 milliarder dollar (600 milliarder kroner)), på fjerdepladsen Microsoft (85,7 milliarder dollar (569 milliarder kroner)) og på femtepladsen IBM (77,8 milliarder dollar (516 milliarder kroner)).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.