Artikel top billede

Det er denne grund ved Fredericia som Google har opkøbt.

Købskontrakt afslører: Fredericia Kommune risikerer stadig at Google trækker sig fra kæmpekøb af datagrund

Googles køb af datacenter-grund i Fredericia er endnu ikke sikker.

Frem til 17. august i år har Google ret til at sælge virksomhedens datacenter-grund ved Fredericia tilbage til Fredericia Kommune.

Det fremgår af købskontrakten for grunden, som Computerworld har fået aktindsigt i.

Købskontrakten er gældende fra 17. december 2015, hvor den blev underskrevet af Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard, og kommunaldirektør Michael Holst.

Ifølge købskontrakten har Google med et varsel på to uger ret til at tilbagesælge grunden til Fredericia Kommune for 95 procent af købssummen inden for en periode på 10 måneder efter underskrivelsen af kontrakten, mens Google i en periode på 10 - 18 måneder efter købet har ret til at tilbagesælge grunden for 90 procent af købssummen.

Tidligere på måneden kom det frem, at Google havde købt den 73,2 hektar store grund af Fredericia Kommune for 65,9 millioner kroner.

Læs også: Google gør klar til kæmpe datacenter i Danmark - køber grunde i Fredericia

Udenrigsøkonomiske interesser er på spil

Computerworld har desuden fået afslag fra Fredericia Kommune på aktindsigt i en række yderligere dokumenter med henvisning til Danmarks "udenrigsøkonomiske interesser". 

I afslaget skriver kommunen: 

"Der er tale om oplysninger, som - hvis de bliver offentliggjort - vil kunne afholde potentielle udenlandske investorer fra at indgå samarbejde med Invest in Denmark, herunder også Fredericia Kommune om placering af investeringer i Danmark."

Computerworld har spurgt Fredericia Kommune om det skal fortolkes sådan, at Google har truet med at trække sig fra projektet, hvis detaljer om handlen kommer til offentlighedens kendskab. 

Pia Becker Andersen, der er pressechef i Fredericia Kommune, oplyser dog til Computerworld, at kommunen på nuværende tidspunkt ikke ønsker at kommentere yderligere på sagen.

Computerworld har desuden været i kontakt med Niels Vahman Bang, der som direktør for det Google-kontrollerede selskab Dapsi International har underskrevet købskontrakten. 

Han har dog ingen kommentar til sagen. 

Samme melding lyder fra Peer Meisner, der er partner hos advokatfirmaet Plesner og som har repræsenteret Dapsi International og dermed Google i sagen. 

Købt uden byggepligt

Computerworld har tidligere beskrevet, at grunden er købt uden byggepligt, hvilket betyder, at Google i princippet kan lade grunden stå uberørt i årevis. 

Fredericia Kommune oplyste i den forbindelse til Computerworld, at byggegrunde i kommunen normalt sælges med byggepligt.

Google har tidligere oplyst til Dagbladet Information, at virksomheden ikke har aktuelle planer om at opføre et datacenter på grunden, men at selskabet ønsker at sikre sig mulighed for i fremtiden at etablere flere datacentre i Europa.  

Læs også: Afsløring: Google kan lade datacenter-grund i Fredericia stå uberørt i årevis
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere