Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Det er denne grund ved Fredericia som Google har opkøbt.

Købskontrakt afslører: Fredericia Kommune risikerer stadig at Google trækker sig fra kæmpekøb af datagrund

Googles køb af datacenter-grund i Fredericia er endnu ikke sikker.

Frem til 17. august i år har Google ret til at sælge virksomhedens datacenter-grund ved Fredericia tilbage til Fredericia Kommune.

Det fremgår af købskontrakten for grunden, som Computerworld har fået aktindsigt i.

Købskontrakten er gældende fra 17. december 2015, hvor den blev underskrevet af Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard, og kommunaldirektør Michael Holst.

Ifølge købskontrakten har Google med et varsel på to uger ret til at tilbagesælge grunden til Fredericia Kommune for 95 procent af købssummen inden for en periode på 10 måneder efter underskrivelsen af kontrakten, mens Google i en periode på 10 - 18 måneder efter købet har ret til at tilbagesælge grunden for 90 procent af købssummen.

Tidligere på måneden kom det frem, at Google havde købt den 73,2 hektar store grund af Fredericia Kommune for 65,9 millioner kroner.

Læs også: Google gør klar til kæmpe datacenter i Danmark - køber grunde i Fredericia

Udenrigsøkonomiske interesser er på spil

Computerworld har desuden fået afslag fra Fredericia Kommune på aktindsigt i en række yderligere dokumenter med henvisning til Danmarks "udenrigsøkonomiske interesser". 

I afslaget skriver kommunen: 

"Der er tale om oplysninger, som - hvis de bliver offentliggjort - vil kunne afholde potentielle udenlandske investorer fra at indgå samarbejde med Invest in Denmark, herunder også Fredericia Kommune om placering af investeringer i Danmark."

Computerworld har spurgt Fredericia Kommune om det skal fortolkes sådan, at Google har truet med at trække sig fra projektet, hvis detaljer om handlen kommer til offentlighedens kendskab. 

Pia Becker Andersen, der er pressechef i Fredericia Kommune, oplyser dog til Computerworld, at kommunen på nuværende tidspunkt ikke ønsker at kommentere yderligere på sagen.

Computerworld har desuden været i kontakt med Niels Vahman Bang, der som direktør for det Google-kontrollerede selskab Dapsi International har underskrevet købskontrakten. 

Han har dog ingen kommentar til sagen. 

Samme melding lyder fra Peer Meisner, der er partner hos advokatfirmaet Plesner og som har repræsenteret Dapsi International og dermed Google i sagen. 

Købt uden byggepligt

Computerworld har tidligere beskrevet, at grunden er købt uden byggepligt, hvilket betyder, at Google i princippet kan lade grunden stå uberørt i årevis. 

Fredericia Kommune oplyste i den forbindelse til Computerworld, at byggegrunde i kommunen normalt sælges med byggepligt.

Google har tidligere oplyst til Dagbladet Information, at virksomheden ikke har aktuelle planer om at opføre et datacenter på grunden, men at selskabet ønsker at sikre sig mulighed for i fremtiden at etablere flere datacentre i Europa.  

Læs også: Afsløring: Google kan lade datacenter-grund i Fredericia stå uberørt i årevis
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere