Artikel top billede

3 dropper efterforskningen: Aner ikke hvem der stjal 3.600 kunders data

3 blev i februar afpresset i en sag, hvor it-kriminelle havde fået fat i 3.600 3-kunders brugerdata. 3 nægtede at betale. Fire måneder senere er sagen afsluttet uden forløsning.

Tilbage i februar meldte teleselskabet 3 ud, at selskabet var blevet udsat for afpresning.

Det kan du læse mere om her: Teleselskabet 3 hacket: Hackere kræver millioner for ikke at afsløre persondata på tusindvis af 3-kunder

It-kriminelle havde fået fingre i brugeroplysninger inklusiv CPR-nummer, men 3 valgte dengang ikke at betale løsesum for de stjålne data.

Nu fire måneder senere har man endnu ikke fundet ud af, hvem der stod bag angrebet og 3 står på fuldstændig bar bund.

Sagen bliver derfor nu anset som afsluttet og altså lagt i glemmekurven. 

Læs også: Sådan er tusindvis af hackede 3-kunder stillet, hvis deres lækkede oplysninger misbruges af kriminelle

"Vi har sammen med politiet undersøgt en række forskellige muligheder, men sporene er endt blindt, og vi kan ikke gøre yderligere nu i forhold til opklaringen. Vi betragter derfor efterforskningen som afsluttet," skriver 3's pressechef, Rikke Juul til Computerworld i en mail.

Blandt andet forsøgte 3 at spore afpresningsmailens ophav, men sporet endte blindt for 3 og politiet, fortæller pressechefen.

Afpresset for millioner

De it-kriminelle krævede et større millionbeløb af 3, og nægtede 3 at betale, ville de 3.600 kundeprofiler med tilhørende data blive lækket på nettet til alles skue.

3 nægtede at betale, men tele-selskabet fortæller nu, at det ikke har fundet nogen beviser for, at data er blevet lækket.

3 kan ikke fortælle, hvordan data-tyveriet skete i virksomheden men fortæller, at det ikke vil ske igen.

"Alt, hvad der ligger inden for fornuftens og logikkens rammer er blevet efterprøvet, så det ikke kan ske igen. Derudover sker der nu opstramninger af medarbejdernes anvendelse af pc'ere for en sikkerheds skyld, og vi kører en ekstern evaluering med ekstra intensitet," skriver Rikke Juul.

Læs også: Teleselskabet 3 hacket: Hackere kræver millioner for ikke at afsløre persondata på tusindvis af 3-kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere