Artikel top billede

Kriseramte Toshiba degraderes til minibørs - frygt for investor-panik tager til

Toshibas katastrofale nedtur får Tokyo Stock Exchange til at tvangsfjerne selskabet, som nu overflyttes til minibørs. Frygt for investor-panik tager til.

Kriseramte Toshiba rykker et skridt ned på den japanske fondsbørs, Tokyo Stock Exchange.

1. august degraderes selskabet fra første til anden sektion på børsen, hvilket er udtryk for, at Toshiba ikke længere er meget værd som handelsvare.

Degraderingen er blevet udløst automatisk, idet Toshiba har en negativ aktiekapital, skriver Financial Times.

Børsens anden sektion består mest af små virksomheder, der ikke handles meget og minder på den måde lidt om eksempelvis den danske First North-børs.

Med degraderingen øges sandsynligheden ifølge Financial Times for et stort udsalg af aktien i takt med, at frygten for en fuld afnotering af Toshiba-aktien tager til.

Toshiba skal nemlig nu pinedød sørge for at få fjernet den negative aktiekapital, i det selskabet vil blive afnoteret, hvis det i to på hinanden følgende år har negativ aktiekapital.

Analytikere vurderer, at degraderingen af Toshiba barberer omkring 10 procent af selskabets markedsværdi.

Samtidig bliver selskabet fjernet fra to af de vigtigste børs-indekser i Japan, nemlig Nikkei 225 Average og Topix. Tilstedeværelsen på disse to indekser er afgørende for selskabets kreditværdighed, og derfor kan degraderingen bidrage yderligere til Toshibas nedtur.

Selskabet har i de seneste mange måneder befundet sig i dets hidtil største krise. Toshiba forventer et underskud for 2016 på næsten 600 milliarder kroner.

Toshiba har i nogle måneder forsøgt at afhænde sin chipforretning. Mange spillere har været interesseret. Toshiba pegede i sidste uge på et konglomerat med sydkoreanske SK Hynix som mulig køber.

Du kan læse mere om udsalget her: Toshiba i dyb krise: Kan blive tvunget til at skrotte pc-forretningen efter enorme nedskrivninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere