Artikel top billede

Kriseramte Toshiba degraderes til minibørs - frygt for investor-panik tager til

Toshibas katastrofale nedtur får Tokyo Stock Exchange til at tvangsfjerne selskabet, som nu overflyttes til minibørs. Frygt for investor-panik tager til.

Kriseramte Toshiba rykker et skridt ned på den japanske fondsbørs, Tokyo Stock Exchange.

1. august degraderes selskabet fra første til anden sektion på børsen, hvilket er udtryk for, at Toshiba ikke længere er meget værd som handelsvare.

Degraderingen er blevet udløst automatisk, idet Toshiba har en negativ aktiekapital, skriver Financial Times.

Børsens anden sektion består mest af små virksomheder, der ikke handles meget og minder på den måde lidt om eksempelvis den danske First North-børs.

Med degraderingen øges sandsynligheden ifølge Financial Times for et stort udsalg af aktien i takt med, at frygten for en fuld afnotering af Toshiba-aktien tager til.

Toshiba skal nemlig nu pinedød sørge for at få fjernet den negative aktiekapital, i det selskabet vil blive afnoteret, hvis det i to på hinanden følgende år har negativ aktiekapital.

Analytikere vurderer, at degraderingen af Toshiba barberer omkring 10 procent af selskabets markedsværdi.

Samtidig bliver selskabet fjernet fra to af de vigtigste børs-indekser i Japan, nemlig Nikkei 225 Average og Topix. Tilstedeværelsen på disse to indekser er afgørende for selskabets kreditværdighed, og derfor kan degraderingen bidrage yderligere til Toshibas nedtur.

Selskabet har i de seneste mange måneder befundet sig i dets hidtil største krise. Toshiba forventer et underskud for 2016 på næsten 600 milliarder kroner.

Toshiba har i nogle måneder forsøgt at afhænde sin chipforretning. Mange spillere har været interesseret. Toshiba pegede i sidste uge på et konglomerat med sydkoreanske SK Hynix som mulig køber.

Du kan læse mere om udsalget her: Toshiba i dyb krise: Kan blive tvunget til at skrotte pc-forretningen efter enorme nedskrivninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere