Artikel top billede

Kriseramte Toshiba degraderes til minibørs - frygt for investor-panik tager til

Toshibas katastrofale nedtur får Tokyo Stock Exchange til at tvangsfjerne selskabet, som nu overflyttes til minibørs. Frygt for investor-panik tager til.

Kriseramte Toshiba rykker et skridt ned på den japanske fondsbørs, Tokyo Stock Exchange.

1. august degraderes selskabet fra første til anden sektion på børsen, hvilket er udtryk for, at Toshiba ikke længere er meget værd som handelsvare.

Degraderingen er blevet udløst automatisk, idet Toshiba har en negativ aktiekapital, skriver Financial Times.

Børsens anden sektion består mest af små virksomheder, der ikke handles meget og minder på den måde lidt om eksempelvis den danske First North-børs.

Med degraderingen øges sandsynligheden ifølge Financial Times for et stort udsalg af aktien i takt med, at frygten for en fuld afnotering af Toshiba-aktien tager til.

Toshiba skal nemlig nu pinedød sørge for at få fjernet den negative aktiekapital, i det selskabet vil blive afnoteret, hvis det i to på hinanden følgende år har negativ aktiekapital.

Analytikere vurderer, at degraderingen af Toshiba barberer omkring 10 procent af selskabets markedsværdi.

Samtidig bliver selskabet fjernet fra to af de vigtigste børs-indekser i Japan, nemlig Nikkei 225 Average og Topix. Tilstedeværelsen på disse to indekser er afgørende for selskabets kreditværdighed, og derfor kan degraderingen bidrage yderligere til Toshibas nedtur.

Selskabet har i de seneste mange måneder befundet sig i dets hidtil største krise. Toshiba forventer et underskud for 2016 på næsten 600 milliarder kroner.

Toshiba har i nogle måneder forsøgt at afhænde sin chipforretning. Mange spillere har været interesseret. Toshiba pegede i sidste uge på et konglomerat med sydkoreanske SK Hynix som mulig køber.

Du kan læse mere om udsalget her: Toshiba i dyb krise: Kan blive tvunget til at skrotte pc-forretningen efter enorme nedskrivninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere