Artikel top billede

Kriseramte Toshiba degraderes til minibørs - frygt for investor-panik tager til

Toshibas katastrofale nedtur får Tokyo Stock Exchange til at tvangsfjerne selskabet, som nu overflyttes til minibørs. Frygt for investor-panik tager til.

Kriseramte Toshiba rykker et skridt ned på den japanske fondsbørs, Tokyo Stock Exchange.

1. august degraderes selskabet fra første til anden sektion på børsen, hvilket er udtryk for, at Toshiba ikke længere er meget værd som handelsvare.

Degraderingen er blevet udløst automatisk, idet Toshiba har en negativ aktiekapital, skriver Financial Times.

Børsens anden sektion består mest af små virksomheder, der ikke handles meget og minder på den måde lidt om eksempelvis den danske First North-børs.

Med degraderingen øges sandsynligheden ifølge Financial Times for et stort udsalg af aktien i takt med, at frygten for en fuld afnotering af Toshiba-aktien tager til.

Toshiba skal nemlig nu pinedød sørge for at få fjernet den negative aktiekapital, i det selskabet vil blive afnoteret, hvis det i to på hinanden følgende år har negativ aktiekapital.

Analytikere vurderer, at degraderingen af Toshiba barberer omkring 10 procent af selskabets markedsværdi.

Samtidig bliver selskabet fjernet fra to af de vigtigste børs-indekser i Japan, nemlig Nikkei 225 Average og Topix. Tilstedeværelsen på disse to indekser er afgørende for selskabets kreditværdighed, og derfor kan degraderingen bidrage yderligere til Toshibas nedtur.

Selskabet har i de seneste mange måneder befundet sig i dets hidtil største krise. Toshiba forventer et underskud for 2016 på næsten 600 milliarder kroner.

Toshiba har i nogle måneder forsøgt at afhænde sin chipforretning. Mange spillere har været interesseret. Toshiba pegede i sidste uge på et konglomerat med sydkoreanske SK Hynix som mulig køber.

Du kan læse mere om udsalget her: Toshiba i dyb krise: Kan blive tvunget til at skrotte pc-forretningen efter enorme nedskrivninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere