Artikel top billede

Microsoft udsat for gigantisk læk: 32 terabyte kildekode og uofficielle Windows 10-versioner smidt på nettet

En gigantisk mængde kildekode fra Microsoft er blevet lækket på internettet. Det er det største læk af data fra Microsoft siden 2004.

32 terabyte data er blevet lækket fra Microsofts servere, hvori der blandt andet befinder sig uofficielle test-versioner af Windows 10 og essentiel og hemmelig Microsoft-kildekode.

Det skriver The Register.

De mange data blev lækket til betaarchive.com, men er ved at blive fjernet igen.

Blandt den lækkede kode er en del af Microsofts Shared Source Kit, der indeholder kode fra kernen af Microsofts Windows 10-system, heriblandt hardware-drivers, PnP kode, USB og WiFi-stacks, lagerplads-drivers og Arm-specifik OneCore-kernekode.

Shared Source Kit er en samling kode, som normalt kun vises til meget specifikke kunder, de største enterprise-virksomheder, regeringer, hardware-partnere og lignende, men nu har den altså ligget til offentligt skue.

Faren er, at it-kriminelle med adgang til kildekoden kan se direkte ind i kernen af Windows 10 og finde sårbarheder.

Windows 10

Også tophemmelige versioner af kommende Windows 10 og Windows Server 2016 var blandt de lækkede data. Flere uudgivne versioner af Windows 10 "Redstone" er i blandt samt en 64-bit Arm-version, som er den kommende version af Windows 10, der kan køre på Arm-processorer (smartphone-processorer).

Det kan man blandt andet se i koden, hvor der stadig er implementeret debugging-software, der normalt fjernes inden offentlig udgivelse.

Lækket bliver beskrevet som det største læk siden 2004, hvor Windows 2000's kildekode blev offentliggjort.

Microsoft har bekræftet overfor The Register, at det lækkede materiale korrekt indeholder kildekode. Betaarchive er i færd med at fjerne de ikke-offentlige filer fra sine servere.

Læs også: Stort data-læk afslører hemmelige it-sårbarheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.