Artikel top billede

Microsoft udsat for gigantisk læk: 32 terabyte kildekode og uofficielle Windows 10-versioner smidt på nettet

En gigantisk mængde kildekode fra Microsoft er blevet lækket på internettet. Det er det største læk af data fra Microsoft siden 2004.

32 terabyte data er blevet lækket fra Microsofts servere, hvori der blandt andet befinder sig uofficielle test-versioner af Windows 10 og essentiel og hemmelig Microsoft-kildekode.

Det skriver The Register.

De mange data blev lækket til betaarchive.com, men er ved at blive fjernet igen.

Blandt den lækkede kode er en del af Microsofts Shared Source Kit, der indeholder kode fra kernen af Microsofts Windows 10-system, heriblandt hardware-drivers, PnP kode, USB og WiFi-stacks, lagerplads-drivers og Arm-specifik OneCore-kernekode.

Shared Source Kit er en samling kode, som normalt kun vises til meget specifikke kunder, de største enterprise-virksomheder, regeringer, hardware-partnere og lignende, men nu har den altså ligget til offentligt skue.

Faren er, at it-kriminelle med adgang til kildekoden kan se direkte ind i kernen af Windows 10 og finde sårbarheder.

Windows 10

Også tophemmelige versioner af kommende Windows 10 og Windows Server 2016 var blandt de lækkede data. Flere uudgivne versioner af Windows 10 "Redstone" er i blandt samt en 64-bit Arm-version, som er den kommende version af Windows 10, der kan køre på Arm-processorer (smartphone-processorer).

Det kan man blandt andet se i koden, hvor der stadig er implementeret debugging-software, der normalt fjernes inden offentlig udgivelse.

Lækket bliver beskrevet som det største læk siden 2004, hvor Windows 2000's kildekode blev offentliggjort.

Microsoft har bekræftet overfor The Register, at det lækkede materiale korrekt indeholder kildekode. Betaarchive er i færd med at fjerne de ikke-offentlige filer fra sine servere.

Læs også: Stort data-læk afslører hemmelige it-sårbarheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere