Artikel top billede

Microsoft udsat for gigantisk læk: 32 terabyte kildekode og uofficielle Windows 10-versioner smidt på nettet

En gigantisk mængde kildekode fra Microsoft er blevet lækket på internettet. Det er det største læk af data fra Microsoft siden 2004.

32 terabyte data er blevet lækket fra Microsofts servere, hvori der blandt andet befinder sig uofficielle test-versioner af Windows 10 og essentiel og hemmelig Microsoft-kildekode.

Det skriver The Register.

De mange data blev lækket til betaarchive.com, men er ved at blive fjernet igen.

Blandt den lækkede kode er en del af Microsofts Shared Source Kit, der indeholder kode fra kernen af Microsofts Windows 10-system, heriblandt hardware-drivers, PnP kode, USB og WiFi-stacks, lagerplads-drivers og Arm-specifik OneCore-kernekode.

Shared Source Kit er en samling kode, som normalt kun vises til meget specifikke kunder, de største enterprise-virksomheder, regeringer, hardware-partnere og lignende, men nu har den altså ligget til offentligt skue.

Faren er, at it-kriminelle med adgang til kildekoden kan se direkte ind i kernen af Windows 10 og finde sårbarheder.

Windows 10

Også tophemmelige versioner af kommende Windows 10 og Windows Server 2016 var blandt de lækkede data. Flere uudgivne versioner af Windows 10 "Redstone" er i blandt samt en 64-bit Arm-version, som er den kommende version af Windows 10, der kan køre på Arm-processorer (smartphone-processorer).

Det kan man blandt andet se i koden, hvor der stadig er implementeret debugging-software, der normalt fjernes inden offentlig udgivelse.

Lækket bliver beskrevet som det største læk siden 2004, hvor Windows 2000's kildekode blev offentliggjort.

Microsoft har bekræftet overfor The Register, at det lækkede materiale korrekt indeholder kildekode. Betaarchive er i færd med at fjerne de ikke-offentlige filer fra sine servere.

Læs også: Stort data-læk afslører hemmelige it-sårbarheder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere