Artikel top billede

Dansk sikkerhedsekspert: Bølge af ransomware-angreb i gang netop nu

En global bølge af ransomware-angreb hærger netop nu, lyder det fra en dansk sikkerhedsekspert.

It-systemer over hele verden er i øjeblikket ramt af en bølge af ransomware-angreb.

Det oplyser den danske sikkerhedsekspert Jens Monrad fra it-sikkerhedsfirmaet FireEye.

Ifølge Jens Monrad har FirEye registreret, at it-systemer i Rusland, Ukraine, England og Spanien er ramt.

Nyhedsbureauet Reuters oplyser, at den statslige ukrainske flyproducent Antonov er blandt de virksomheder, der er ramt af cyber-angrebet. 

Danske Mærsk er øjeblikket også ramt af et omfattende cyberangreb, men Jens Monrad kan ikke udtale sig om, hvorvidt det er relateret til den aktuelle bølge af angreb.

"Vi ser i øjeblikket en række rapporter om en bølge af ransomware-angreb, der har held til at udnytte en kendt eller ukendt sårbarhed til at sprede sig selv," siger han og uddyber:

"Vi har endnu ikke et komplet billede af, hvad der er i gang, men vi er netop nu i gang med at analysere skadelig kode med relation til angrebet. Det eneste, vi på nuværende tidspunkt ved, er, at beløbsstørrelsen lyder på 300 dollars."

Det lyder jo nærmest som et latterligt lavt beløb, når man tager i betragtning at der tilsyneladende er store virksomheder, der er ramt?

"Det afhænger jo af, hvad formålet med angrebet er. Vi kan endnu blot gisne om, hvorvidt målet er penge, eller om målet er noget andet," siger han.

I maj blev it-systemer over hele verden ramt a ransomware-angrebet WannaCry.

Her blev de ramte også afkrævet et relativ beskedent beløb, men efterfølgende har både den amerikanske efterretningstjeneste NSA og den britiske efterretningstjenste GCHG udpeget den nordkoreanske efterretningstjeneste, RGB, som afsender af ransomware-ormen.  

Læs mere her: Mærsk ramt af kæmpe cyberangreb: Massive problemer med it-systemer på tværs af lande og afdelinger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere