Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Dansk sikkerhedsekspert: Bølge af ransomware-angreb i gang netop nu

En global bølge af ransomware-angreb hærger netop nu, lyder det fra en dansk sikkerhedsekspert.

It-systemer over hele verden er i øjeblikket ramt af en bølge af ransomware-angreb.

Det oplyser den danske sikkerhedsekspert Jens Monrad fra it-sikkerhedsfirmaet FireEye.

Ifølge Jens Monrad har FirEye registreret, at it-systemer i Rusland, Ukraine, England og Spanien er ramt.

Nyhedsbureauet Reuters oplyser, at den statslige ukrainske flyproducent Antonov er blandt de virksomheder, der er ramt af cyber-angrebet. 

Danske Mærsk er øjeblikket også ramt af et omfattende cyberangreb, men Jens Monrad kan ikke udtale sig om, hvorvidt det er relateret til den aktuelle bølge af angreb.

"Vi ser i øjeblikket en række rapporter om en bølge af ransomware-angreb, der har held til at udnytte en kendt eller ukendt sårbarhed til at sprede sig selv," siger han og uddyber:

"Vi har endnu ikke et komplet billede af, hvad der er i gang, men vi er netop nu i gang med at analysere skadelig kode med relation til angrebet. Det eneste, vi på nuværende tidspunkt ved, er, at beløbsstørrelsen lyder på 300 dollars."

Det lyder jo nærmest som et latterligt lavt beløb, når man tager i betragtning at der tilsyneladende er store virksomheder, der er ramt?

"Det afhænger jo af, hvad formålet med angrebet er. Vi kan endnu blot gisne om, hvorvidt målet er penge, eller om målet er noget andet," siger han.

I maj blev it-systemer over hele verden ramt a ransomware-angrebet WannaCry.

Her blev de ramte også afkrævet et relativ beskedent beløb, men efterfølgende har både den amerikanske efterretningstjeneste NSA og den britiske efterretningstjenste GCHG udpeget den nordkoreanske efterretningstjeneste, RGB, som afsender af ransomware-ormen.  

Læs mere her: Mærsk ramt af kæmpe cyberangreb: Massive problemer med it-systemer på tværs af lande og afdelinger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere