Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

EG kæmper for at undgå kommunal it-skandale: Fyrer ansatte og får hjælp fra Netcompany

EG fyrer 26 medarbejdere, lægger 50 millioner på bordet i kompensation og kalder konkurrenten Netcompany ind som hjælp for at få løst problemer med at levere stort it-system til kommunerne.

It-leverandøren EG kæmper for at undgå at løbe ind i en offentlig it-skandale som dem, der i den seneste tid har ramt konkurrenteten KMD.

EG er i gang med at udvikle systemet Kommunernes Ydelsessystem, der blandt andet skal håndtere kontanthjælpen fremover.

Men leverancen til 300 millioner kroner er løbet ind i problemer, som fornylig fik kommunernes it-selskab Kombit til at true med at ophæve kontrakten.

Kombit har tidligere kørt en lignende kontant linie over for KMD, der på samme måde er forsinket.

Det får nu ifølge Berlingske Business EG til at opsige 26 medarbejdere og indgå samarbejde med Netcompany, der ellers er konkurrent på området.

Samtidig betaler EG omgående 50 millioner kroner i kompensation til kommunerne på grund af forsinkelsen. Systemet skulle oprindeligt have været leveret i slutningen af 2017, men bliver nu først klar i midten af 2019.

“På baggrund af forsinkelsen har vi vurderet, at den bedste måde at nå i mål med den indgåede aftale er at inddrage en underleverandør, Netcompany, som har et standardsystem. Vi står stærkere sammen med Netcompany, så vi når i mål med monopolbruddet. Det er den bedste konstellation, for det vigtigste for os er at sikre leverancen, og Kombits forventning er, at dele af løsningen er klar til kommunerne sidst i 2018,” siger EG-direktør Mikkel Bardram til avisen..

Han siger, at EG med løsningen ‘binder en sløjfe på sagen.’

Kombit kvitterer for beslutningen og siger, at der er tale om et 'konstruktivt eksempel.'

EG vandt opgaven i januar 2015. Det kan du læse mere om her: Banker KMD af banen på monopolsystem: EG får kommunal kæmpe-ordre

Læs også:

Tre måneder efter KMD lagde 100 millioner kroner på bordet er kommunernes kritik helt forstummet: "KMD har eksekveret fuldstændig"

KMD står i et slemt dilemma: Nu er der fri bane for de vrede kunder


Disse it-virksomheder leverer mest til de danske kommuner: Ny virksomhed maser sig ind i toppen



Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere