Artikel top billede

Uber kan risikere milliard-tab for manglende moms-indberetning

En kvittering på blot 4,70 kroner kan påføre et Uber tab på milliarder af kroner. Nu vil en britiske advokat have prøvet sagen ved retten.

En på overfladen nærmest bagatel-agtig sag, kan betyde, at Uber risikerer at skulle betale milliarder af kroner tilbage til de britiske skattemyndigheder.

Det skriver den britiske avis Financial Times.

Sagen begyndte, da den britiske skatteadvokat Jolyon Maugham i erhvervssammenhæng tog en Uber-tur.

Turen kostede ham 53 kroner og efterfølgende forlangte at han få en momskvittering på 4,70 kroner, så han kunne få momsen refunderet hos skattemyndighederne.

Uber afviser

Uber mener dog ikke, at virksomheden har pligt til at indkassere moms eller udstede denne type kvitteringer.

Det sker med henvisning til, at virksomheden blot stiller en platform til rådighed for selvstændige chauffører.

Men Jolyon Maugham ønsker nu at at få dette spørgsmål afgjort i retvæsenet. 

Derfor har Jolyon Maugham nu iværksat en crowd-funding-indsamling, der skal dække udgifterne til en retsag mod Uber, og ifølge websitet Legal Cheek har han allerde indsamlet 840.000 kroner.

Ifølge Financial Times kan Uber risikere at skulle tilbagebetale milliarder af kroner til det britiske skattevæsen, hvis retten giver Jolyon Maugham medhold.

Jolyon Maugham er leder af Good Law Project, der er en britisk NGO, der blandt andet har kampen mod multinationale virksomheders skatteundragelse som en af sine mærkesager.

Læs også:
Danske politikere klar til indgreb: Kræver skattekontrol hos Uber og Airbnb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.