Artikel top billede

Uber kan risikere milliard-tab for manglende moms-indberetning

En kvittering på blot 4,70 kroner kan påføre et Uber tab på milliarder af kroner. Nu vil en britiske advokat have prøvet sagen ved retten.

En på overfladen nærmest bagatel-agtig sag, kan betyde, at Uber risikerer at skulle betale milliarder af kroner tilbage til de britiske skattemyndigheder.

Det skriver den britiske avis Financial Times.

Sagen begyndte, da den britiske skatteadvokat Jolyon Maugham i erhvervssammenhæng tog en Uber-tur.

Turen kostede ham 53 kroner og efterfølgende forlangte at han få en momskvittering på 4,70 kroner, så han kunne få momsen refunderet hos skattemyndighederne.

Uber afviser

Uber mener dog ikke, at virksomheden har pligt til at indkassere moms eller udstede denne type kvitteringer.

Det sker med henvisning til, at virksomheden blot stiller en platform til rådighed for selvstændige chauffører.

Men Jolyon Maugham ønsker nu at at få dette spørgsmål afgjort i retvæsenet. 

Derfor har Jolyon Maugham nu iværksat en crowd-funding-indsamling, der skal dække udgifterne til en retsag mod Uber, og ifølge websitet Legal Cheek har han allerde indsamlet 840.000 kroner.

Ifølge Financial Times kan Uber risikere at skulle tilbagebetale milliarder af kroner til det britiske skattevæsen, hvis retten giver Jolyon Maugham medhold.

Jolyon Maugham er leder af Good Law Project, der er en britisk NGO, der blandt andet har kampen mod multinationale virksomheders skatteundragelse som en af sine mærkesager.

Læs også:
Danske politikere klar til indgreb: Kræver skattekontrol hos Uber og Airbnb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere