Artikel top billede

Uber kan risikere milliard-tab for manglende moms-indberetning

En kvittering på blot 4,70 kroner kan påføre et Uber tab på milliarder af kroner. Nu vil en britiske advokat have prøvet sagen ved retten.

En på overfladen nærmest bagatel-agtig sag, kan betyde, at Uber risikerer at skulle betale milliarder af kroner tilbage til de britiske skattemyndigheder.

Det skriver den britiske avis Financial Times.

Sagen begyndte, da den britiske skatteadvokat Jolyon Maugham i erhvervssammenhæng tog en Uber-tur.

Turen kostede ham 53 kroner og efterfølgende forlangte at han få en momskvittering på 4,70 kroner, så han kunne få momsen refunderet hos skattemyndighederne.

Uber afviser

Uber mener dog ikke, at virksomheden har pligt til at indkassere moms eller udstede denne type kvitteringer.

Det sker med henvisning til, at virksomheden blot stiller en platform til rådighed for selvstændige chauffører.

Men Jolyon Maugham ønsker nu at at få dette spørgsmål afgjort i retvæsenet. 

Derfor har Jolyon Maugham nu iværksat en crowd-funding-indsamling, der skal dække udgifterne til en retsag mod Uber, og ifølge websitet Legal Cheek har han allerde indsamlet 840.000 kroner.

Ifølge Financial Times kan Uber risikere at skulle tilbagebetale milliarder af kroner til det britiske skattevæsen, hvis retten giver Jolyon Maugham medhold.

Jolyon Maugham er leder af Good Law Project, der er en britisk NGO, der blandt andet har kampen mod multinationale virksomheders skatteundragelse som en af sine mærkesager.

Læs også:
Danske politikere klar til indgreb: Kræver skattekontrol hos Uber og Airbnb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere