Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Rygte: Microsoft på vej med særlig virksomheds-version af Windows

Microsoft planlægger at udgive en ny, mere avanceret version af Windows 10 til virksomheder, hvis man skal tro de seneste rygter.

Ifølge nye rygter er der endnu en version af Windows 10 på vej.

Det skriver Forbes med henvisning til læk fra blandt andet AndItsTito, en Twitter-bruger, der har afsløret flere store og korrekte læk omkring Windows 10.

I øjeblikket benytter Microsoft den samme kerne til alle sine Windows 10-systemer inklusiv Xbox, HoloLens og på hjemme- og arbejds-pc’er, men det betyder også, at Windows 10 blandt andet sender telemetri tilbage til Microsoft selv fra erhvervscomputere.

Læs også: Microsoft udsat for gigantisk læk: 32 terabyte kildekode og uofficielle Windows 10-versioner smidt på nettet

Men et læk viser, at Microsoft er på vej med en ny version af Windows 10, der enten vil blive kaldt Windows 10 Pro for Workstations eller Windows Pro for Advanced PC’s.

Den nye version af Windows 10 vil indeholde:

  • Bedre ydeevne med bedre udnyttelse af multicore-processorer til krævende opgaver.
  • Forbedret filsystem - Microsoft introducerede ReFS-filsystemet med Windows Server 2012, og som vil være standard i Windows 10 Pro. Det kan være en fordel for dem, der arbejder med store mængder data.
  • Hurtigere fildeling - SMBDirect til langt hurtigere overførsler mellem maskiner og servere, hvilket uden tvivl vil give merværdi i alle virksomheder, som omfavner den måske kommende version.
  • Forbedret hardware-support - Du vil kunne have op til 4 CPU’er og 6 TB hukommelse i et system. Windows 10 Pro understøtter i dag kun to CPU’er.

Den nye version af Windows 10 er rettet specifikt mod de maskiner og brugere, der håndterer store mængder data hver eneste dag.

Det er mere end 20 år siden, at Microsoft sidst benyttede Workstation som branding i forbindelse med Windows, så det bliver spændende at se, hvilken forskel en ny version af Windows 10 Pro for Workstation kan gøre.

Læs også: Stor-opdatering på vej til Windows 10 med nye smarte funktioner: Se dem her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere