Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Rygte: Microsoft på vej med særlig virksomheds-version af Windows

Microsoft planlægger at udgive en ny, mere avanceret version af Windows 10 til virksomheder, hvis man skal tro de seneste rygter.

Ifølge nye rygter er der endnu en version af Windows 10 på vej.

Det skriver Forbes med henvisning til læk fra blandt andet AndItsTito, en Twitter-bruger, der har afsløret flere store og korrekte læk omkring Windows 10.

I øjeblikket benytter Microsoft den samme kerne til alle sine Windows 10-systemer inklusiv Xbox, HoloLens og på hjemme- og arbejds-pc’er, men det betyder også, at Windows 10 blandt andet sender telemetri tilbage til Microsoft selv fra erhvervscomputere.

Læs også: Microsoft udsat for gigantisk læk: 32 terabyte kildekode og uofficielle Windows 10-versioner smidt på nettet

Men et læk viser, at Microsoft er på vej med en ny version af Windows 10, der enten vil blive kaldt Windows 10 Pro for Workstations eller Windows Pro for Advanced PC’s.

Den nye version af Windows 10 vil indeholde:

  • Bedre ydeevne med bedre udnyttelse af multicore-processorer til krævende opgaver.
  • Forbedret filsystem - Microsoft introducerede ReFS-filsystemet med Windows Server 2012, og som vil være standard i Windows 10 Pro. Det kan være en fordel for dem, der arbejder med store mængder data.
  • Hurtigere fildeling - SMBDirect til langt hurtigere overførsler mellem maskiner og servere, hvilket uden tvivl vil give merværdi i alle virksomheder, som omfavner den måske kommende version.
  • Forbedret hardware-support - Du vil kunne have op til 4 CPU’er og 6 TB hukommelse i et system. Windows 10 Pro understøtter i dag kun to CPU’er.

Den nye version af Windows 10 er rettet specifikt mod de maskiner og brugere, der håndterer store mængder data hver eneste dag.

Det er mere end 20 år siden, at Microsoft sidst benyttede Workstation som branding i forbindelse med Windows, så det bliver spændende at se, hvilken forskel en ny version af Windows 10 Pro for Workstation kan gøre.

Læs også: Stor-opdatering på vej til Windows 10 med nye smarte funktioner: Se dem her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere