Artikel top billede

(Foto: /)

Fra lørdag skal du have "kørekort" til droner: Kan du bestå prøven?

Når kalenderen viser 1. juli, er det ikke længere nok selv at føle, at du har styr på din drone. Nu skal du tage en test og registrere dronen.

Hvor højt må du flyve med din drone, og hvor meget må en drone veje?

Det er spørgsmål som dem, du skal kunne svare på, når Trafikstyrelsen fra i morgen indfører en prøve, du skal bestå, hvis du lovligt vil flyve med din drone.

Christoffer Greenfort, der sekretariatschef i DroneDanmark, mener, at den kommende prøve er et positivt initiativ.

"Reglerne om, at man skal have et dronetegn eller -bevis er positivt. Der kommer flere og flere droner i de danske hjem og virksomheder. Uanset om man bruger sin drone som hobby eller som professionel er det centralt, at man har en grundlæggende viden om, hvad det er, man har med at gøre," siger han.

Kort prøve

Ifølge Computerworlds oplysninger bliver der tale om en prøve bestående af 12 spørgsmål, som man kan tage via Trafikstyrelsens hjemmeside til den nette sum af 15 kroner.

Her på Computerworld har vi fået konstrueret fem spørgsmål, der meget vel kan komme til at indgå i prøven, der er tilgængelig fra lørdag.

Giv testen et forsøg og fortæl os, hvad du mener om, at man skal til at have "kørekort" til sin drone.

Du kan desuden læse mere om prøven på Trafikstyrelsens hjemmeside.

TAG TESTEN HER
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere