Artikel top billede

(Foto: /)

Fra lørdag skal du have "kørekort" til droner: Kan du bestå prøven?

Når kalenderen viser 1. juli, er det ikke længere nok selv at føle, at du har styr på din drone. Nu skal du tage en test og registrere dronen.

Hvor højt må du flyve med din drone, og hvor meget må en drone veje?

Det er spørgsmål som dem, du skal kunne svare på, når Trafikstyrelsen fra i morgen indfører en prøve, du skal bestå, hvis du lovligt vil flyve med din drone.

Christoffer Greenfort, der sekretariatschef i DroneDanmark, mener, at den kommende prøve er et positivt initiativ.

"Reglerne om, at man skal have et dronetegn eller -bevis er positivt. Der kommer flere og flere droner i de danske hjem og virksomheder. Uanset om man bruger sin drone som hobby eller som professionel er det centralt, at man har en grundlæggende viden om, hvad det er, man har med at gøre," siger han.

Kort prøve

Ifølge Computerworlds oplysninger bliver der tale om en prøve bestående af 12 spørgsmål, som man kan tage via Trafikstyrelsens hjemmeside til den nette sum af 15 kroner.

Her på Computerworld har vi fået konstrueret fem spørgsmål, der meget vel kan komme til at indgå i prøven, der er tilgængelig fra lørdag.

Giv testen et forsøg og fortæl os, hvad du mener om, at man skal til at have "kørekort" til sin drone.

Du kan desuden læse mere om prøven på Trafikstyrelsens hjemmeside.

TAG TESTEN HER
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere