Artikel top billede

(Foto: /)

Fra lørdag skal du have "kørekort" til droner: Kan du bestå prøven?

Når kalenderen viser 1. juli, er det ikke længere nok selv at føle, at du har styr på din drone. Nu skal du tage en test og registrere dronen.

Hvor højt må du flyve med din drone, og hvor meget må en drone veje?

Det er spørgsmål som dem, du skal kunne svare på, når Trafikstyrelsen fra i morgen indfører en prøve, du skal bestå, hvis du lovligt vil flyve med din drone.

Christoffer Greenfort, der sekretariatschef i DroneDanmark, mener, at den kommende prøve er et positivt initiativ.

"Reglerne om, at man skal have et dronetegn eller -bevis er positivt. Der kommer flere og flere droner i de danske hjem og virksomheder. Uanset om man bruger sin drone som hobby eller som professionel er det centralt, at man har en grundlæggende viden om, hvad det er, man har med at gøre," siger han.

Kort prøve

Ifølge Computerworlds oplysninger bliver der tale om en prøve bestående af 12 spørgsmål, som man kan tage via Trafikstyrelsens hjemmeside til den nette sum af 15 kroner.

Her på Computerworld har vi fået konstrueret fem spørgsmål, der meget vel kan komme til at indgå i prøven, der er tilgængelig fra lørdag.

Giv testen et forsøg og fortæl os, hvad du mener om, at man skal til at have "kørekort" til sin drone.

Du kan desuden læse mere om prøven på Trafikstyrelsens hjemmeside.

TAG TESTEN HER
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere