Artikel top billede

Fra lørdag skal du have "kørekort" til droner: Kan du bestå prøven?

Når kalenderen viser 1. juli, er det ikke længere nok selv at føle, at du har styr på din drone. Nu skal du tage en test og registrere dronen.

Hvor højt må du flyve med din drone, og hvor meget må en drone veje?

Det er spørgsmål som dem, du skal kunne svare på, når Trafikstyrelsen fra i morgen indfører en prøve, du skal bestå, hvis du lovligt vil flyve med din drone.

Christoffer Greenfort, der sekretariatschef i DroneDanmark, mener, at den kommende prøve er et positivt initiativ.

"Reglerne om, at man skal have et dronetegn eller -bevis er positivt. Der kommer flere og flere droner i de danske hjem og virksomheder. Uanset om man bruger sin drone som hobby eller som professionel er det centralt, at man har en grundlæggende viden om, hvad det er, man har med at gøre," siger han.

Kort prøve

Ifølge Computerworlds oplysninger bliver der tale om en prøve bestående af 12 spørgsmål, som man kan tage via Trafikstyrelsens hjemmeside til den nette sum af 15 kroner.

Her på Computerworld har vi fået konstrueret fem spørgsmål, der meget vel kan komme til at indgå i prøven, der er tilgængelig fra lørdag.

Giv testen et forsøg og fortæl os, hvad du mener om, at man skal til at have "kørekort" til sin drone.

Du kan desuden læse mere om prøven på Trafikstyrelsens hjemmeside.

TAG TESTEN HER
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere