Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Politianmeldt af TDC: Unge drenge bestilte cyberangreb mod andre danskere på nettet

I en noget usædvanlig sag har TDC kunne identificere navnene på tre kunder i Danmark, som har bestilt hackerangreb mod andre TDC-kunder. Mindst en er sigtet.

TDC har politianmeldt tre TDC-kunder for at have bestilt hackerangreb mod andre TDC-kunder igennem det nu lukkede israelske hackerselskab, Vdos.

Det skriver Børsen.

Navnene kommer efter et læk af kundekartoteket fra Vdos-selskabet, der var drevet af to isrealere under 18 år og som tog imod bestillinger om DDOS-angreb.

“Vi kan bl.a. se, at tre brugere fra TDC-adresser har bestilt 66 DDoS-angreb, rettet mod andre danske TDC-kunder," siger Lars Højberg, chef for TDC’s sikerhedscenter, som har overladt diverse bevismateriale til det danske cyberpoliti, NC3.

Ingen af angrebene har ramt hverken virksomheder eller institutioner, fortæller Lars Højberg. De tre personer bag bestillingerne er alle drenge under 18 år, hvilket blot illustrerer, hvor let det er at bestille den slags kriminelle handlinger.

Kunder afsløret

Kunderne blev afsløret, da Vdos selv blev offer for hackere, som fik adgang til og lækkede Vdos’ kundedatabase og de to ejeres egne navne, to 18-årige isralliter som nu er hentet af politiet.

Hos NC3 fik man kigget databasen igennem og fandt frem til tre danske IP-adresser. TDC kunne ud fra IP-adressen tilbagesende navne og adresser, og mindst én af de tre er allerede sigtet af Østjyllands Politi og står formentlig til en bøde efter at have tilstået.

Ud over de tre unges 66 bestilte angreb, fandt man også bestillinger fra 25 andre på i alt 153 bestilte DDOS-angreb.

Læs også: It-sikkerhedsekspert om 3's hacker-afpresning: "Det er nok noget, som alle kan lære at udføre ved at Google lidt"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere