Politianmeldt af TDC: Unge drenge bestilte cyberangreb mod andre danskere på nettet

I en noget usædvanlig sag har TDC kunne identificere navnene på tre kunder i Danmark, som har bestilt hackerangreb mod andre TDC-kunder. Mindst en er sigtet.

TDC har politianmeldt tre TDC-kunder for at have bestilt hackerangreb mod andre TDC-kunder igennem det nu lukkede israelske hackerselskab, Vdos.

Det skriver Børsen.

Navnene kommer efter et læk af kundekartoteket fra Vdos-selskabet, der var drevet af to isrealere under 18 år og som tog imod bestillinger om DDOS-angreb.

“Vi kan bl.a. se, at tre brugere fra TDC-adresser har bestilt 66 DDoS-angreb, rettet mod andre danske TDC-kunder," siger Lars Højberg, chef for TDC’s sikerhedscenter, som har overladt diverse bevismateriale til det danske cyberpoliti, NC3.

Ingen af angrebene har ramt hverken virksomheder eller institutioner, fortæller Lars Højberg. De tre personer bag bestillingerne er alle drenge under 18 år, hvilket blot illustrerer, hvor let det er at bestille den slags kriminelle handlinger.

Kunder afsløret
Kunderne blev afsløret, da Vdos selv blev offer for hackere, som fik adgang til og lækkede Vdos’ kundedatabase og de to ejeres egne navne, to 18-årige isralliter som nu er hentet af politiet.

Hos NC3 fik man kigget databasen igennem og fandt frem til tre danske IP-adresser. TDC kunne ud fra IP-adressen tilbagesende navne og adresser, og mindst én af de tre er allerede sigtet af Østjyllands Politi og står formentlig til en bøde efter at have tilstået.

Ud over de tre unges 66 bestilte angreb, fandt man også bestillinger fra 25 andre på i alt 153 bestilte DDOS-angreb.

Læs også: It-sikkerhedsekspert om 3's hacker-afpresning: "Det er nok noget, som alle kan lære at udføre ved at Google lidt"


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hosting og outsourcing: Find den rigtige model og leverandør

Hosting og outsourcing-markedet rummer utallige muligheder for at aflaste og effektivisere din virksomhed, så der kan fokuseres på kerneforretningen. Markedet er dog også kendetegnet ved mange og meget forskellige leverandører og leverance-modeller. På dette event giver vi dig et indblik i, hvordan hosting i 2017 kan blive en strategisk og praktisk hjælp for din virksomhed.

24. oktober 2017 | Læs mere


Gå hjem møde om machine learning: Kickstart dine machine learning-projekter

På dette gå hjem møde får du fra eksperter på området en introduktion til machine learning og de nye teknologiske og forretningsmæssige muligheder, det skaber. Kickstart dine machine learning-projekter ved at deltage i dette gå hjem møde

25. oktober 2017 | Læs mere


Sikkerhed i virksomheden: Sådan får du et bedre forsvar mod de mange trusler

Flere tusinde it-ledere meldte for nylig i en ny stor undersøgelse ud, at sikkerhedstruslen aldrig har været mere alvorlig. Det er dog langt fra kun de cyberkriminelle, der giver søvnløse nætter. Vi sætter fokus på sikkerhed i virksomheden i 2017.

31. oktober 2017 | Læs mere


Computerworld
Retten ophæver navneforbuddet i Atea-sagen: Her er de syv tiltalte
Østre Landsret har netop besluttet at ophæve navneforbuddet i Atea-sagen. Det betyder, at offentligheden nu må se navnene på de tiltalte i sagen.
CIO
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning
Kunstig intelligens kan forandre den måde virksomheder rekrutterer på. Derfor har IBM netop gennemført et stort forsøg med Danmarks største erhvervsskole.
White paper
Sådan anvender du Microsofts Assessment og Planning Toolkit i dit it-miljø
Dette whitepaper gennemgår hvordan du anvender du Microsofts Assessment og Planning Toolkit i dit it-miljø og kommer med specifikke råd og konkret vejledning til anvendelsen.