Artikel top billede

Politianmeldt af TDC: Unge drenge bestilte cyberangreb mod andre danskere på nettet

I en noget usædvanlig sag har TDC kunne identificere navnene på tre kunder i Danmark, som har bestilt hackerangreb mod andre TDC-kunder. Mindst en er sigtet.

TDC har politianmeldt tre TDC-kunder for at have bestilt hackerangreb mod andre TDC-kunder igennem det nu lukkede israelske hackerselskab, Vdos.

Det skriver Børsen.

Navnene kommer efter et læk af kundekartoteket fra Vdos-selskabet, der var drevet af to isrealere under 18 år og som tog imod bestillinger om DDOS-angreb.

“Vi kan bl.a. se, at tre brugere fra TDC-adresser har bestilt 66 DDoS-angreb, rettet mod andre danske TDC-kunder," siger Lars Højberg, chef for TDC’s sikerhedscenter, som har overladt diverse bevismateriale til det danske cyberpoliti, NC3.

Ingen af angrebene har ramt hverken virksomheder eller institutioner, fortæller Lars Højberg. De tre personer bag bestillingerne er alle drenge under 18 år, hvilket blot illustrerer, hvor let det er at bestille den slags kriminelle handlinger.

Kunder afsløret

Kunderne blev afsløret, da Vdos selv blev offer for hackere, som fik adgang til og lækkede Vdos’ kundedatabase og de to ejeres egne navne, to 18-årige isralliter som nu er hentet af politiet.

Hos NC3 fik man kigget databasen igennem og fandt frem til tre danske IP-adresser. TDC kunne ud fra IP-adressen tilbagesende navne og adresser, og mindst én af de tre er allerede sigtet af Østjyllands Politi og står formentlig til en bøde efter at have tilstået.

Ud over de tre unges 66 bestilte angreb, fandt man også bestillinger fra 25 andre på i alt 153 bestilte DDOS-angreb.

Læs også: It-sikkerhedsekspert om 3's hacker-afpresning: "Det er nok noget, som alle kan lære at udføre ved at Google lidt"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere