Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Politianmeldt af TDC: Unge drenge bestilte cyberangreb mod andre danskere på nettet

I en noget usædvanlig sag har TDC kunne identificere navnene på tre kunder i Danmark, som har bestilt hackerangreb mod andre TDC-kunder. Mindst en er sigtet.

TDC har politianmeldt tre TDC-kunder for at have bestilt hackerangreb mod andre TDC-kunder igennem det nu lukkede israelske hackerselskab, Vdos.

Det skriver Børsen.

Navnene kommer efter et læk af kundekartoteket fra Vdos-selskabet, der var drevet af to isrealere under 18 år og som tog imod bestillinger om DDOS-angreb.

“Vi kan bl.a. se, at tre brugere fra TDC-adresser har bestilt 66 DDoS-angreb, rettet mod andre danske TDC-kunder," siger Lars Højberg, chef for TDC’s sikerhedscenter, som har overladt diverse bevismateriale til det danske cyberpoliti, NC3.

Ingen af angrebene har ramt hverken virksomheder eller institutioner, fortæller Lars Højberg. De tre personer bag bestillingerne er alle drenge under 18 år, hvilket blot illustrerer, hvor let det er at bestille den slags kriminelle handlinger.

Kunder afsløret

Kunderne blev afsløret, da Vdos selv blev offer for hackere, som fik adgang til og lækkede Vdos’ kundedatabase og de to ejeres egne navne, to 18-årige isralliter som nu er hentet af politiet.

Hos NC3 fik man kigget databasen igennem og fandt frem til tre danske IP-adresser. TDC kunne ud fra IP-adressen tilbagesende navne og adresser, og mindst én af de tre er allerede sigtet af Østjyllands Politi og står formentlig til en bøde efter at have tilstået.

Ud over de tre unges 66 bestilte angreb, fandt man også bestillinger fra 25 andre på i alt 153 bestilte DDOS-angreb.

Læs også: It-sikkerhedsekspert om 3's hacker-afpresning: "Det er nok noget, som alle kan lære at udføre ved at Google lidt"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere