Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft kan være på vej med fyresedler til tusindvis af medarbejdere

Microsoft kan være på vej med fyresedler til tusindvis af selskabets medarbejdere verden over.

Microsoft er på vej med fyresedler til flere tusinder medarbejdere, skriver amerikanske TechCrunch, der citerer en unavngiven kilde tæt på beslutningen.

Den store fyringsrunde vil angiveligt finde sted som led i en omorganisering af selskabets salgs-organisation.

Microsoft planlægger her ifølge TechCrunchs hemmelige kilde at sammenlægge enterprise-afdelingen - der fokuserer på de store erhvervskunder - med de salgs-afdelinger, der henvender sig til de små og mellemstore virksomheder.

Hele omdrejningspunktet er cloud’en, i det Microsoft med sammenlægningen ønsker at øge salgs-bestræbelserne på selskabets cloud-løsninger.

Også Bloomberg og Seattle Times - der dækker Microsofts hjemby - skriver om kommende fyringsrunder i Microsoft.

Ifølge Seattle Times fyrede selskabet mindst 900 ansatte i salgsafdelingen sidste år.

Microsoft har over de seneste år beskåret mandskabet med omkring 18.000 stillinger under Satya Nadella.

Nedskæringerne har fundet sted i store dele af organisationen i almindelighed og i selskabets skrantende mobil-division i særdeleshed.

Blandt andet har Microsoft fyret 7.800 medarbejdere på grund af udfordringerne på mobil- og smartphonemarkedet sammen med en kæmpe-afskrivning på 51 milliarder kroner på købet af Nokias mobil-division, som Microsoft i sin tid overtog for omkring 40 milliarder danske kroner.

Microsoft lukker sit årsregnskab i denne måned, og det er derfor typisk i sommerens løb, at selskabet varslet fyringsrunder.

Det skete således også for et år siden, hvor Microsoft opsagde 3.000 medarbejdere.

Det kan du læse mere om her: Microsoft på vej med fyresedler til 3.000 medarbejdere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere