Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft kan være på vej med fyresedler til tusindvis af medarbejdere

Microsoft kan være på vej med fyresedler til tusindvis af selskabets medarbejdere verden over.

Microsoft er på vej med fyresedler til flere tusinder medarbejdere, skriver amerikanske TechCrunch, der citerer en unavngiven kilde tæt på beslutningen.

Den store fyringsrunde vil angiveligt finde sted som led i en omorganisering af selskabets salgs-organisation.

Microsoft planlægger her ifølge TechCrunchs hemmelige kilde at sammenlægge enterprise-afdelingen - der fokuserer på de store erhvervskunder - med de salgs-afdelinger, der henvender sig til de små og mellemstore virksomheder.

Hele omdrejningspunktet er cloud’en, i det Microsoft med sammenlægningen ønsker at øge salgs-bestræbelserne på selskabets cloud-løsninger.

Også Bloomberg og Seattle Times - der dækker Microsofts hjemby - skriver om kommende fyringsrunder i Microsoft.

Ifølge Seattle Times fyrede selskabet mindst 900 ansatte i salgsafdelingen sidste år.

Microsoft har over de seneste år beskåret mandskabet med omkring 18.000 stillinger under Satya Nadella.

Nedskæringerne har fundet sted i store dele af organisationen i almindelighed og i selskabets skrantende mobil-division i særdeleshed.

Blandt andet har Microsoft fyret 7.800 medarbejdere på grund af udfordringerne på mobil- og smartphonemarkedet sammen med en kæmpe-afskrivning på 51 milliarder kroner på købet af Nokias mobil-division, som Microsoft i sin tid overtog for omkring 40 milliarder danske kroner.

Microsoft lukker sit årsregnskab i denne måned, og det er derfor typisk i sommerens løb, at selskabet varslet fyringsrunder.

Det skete således også for et år siden, hvor Microsoft opsagde 3.000 medarbejdere.

Det kan du læse mere om her: Microsoft på vej med fyresedler til 3.000 medarbejdere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere