Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft kan være på vej med fyresedler til tusindvis af medarbejdere

Microsoft kan være på vej med fyresedler til tusindvis af selskabets medarbejdere verden over.

Microsoft er på vej med fyresedler til flere tusinder medarbejdere, skriver amerikanske TechCrunch, der citerer en unavngiven kilde tæt på beslutningen.

Den store fyringsrunde vil angiveligt finde sted som led i en omorganisering af selskabets salgs-organisation.

Microsoft planlægger her ifølge TechCrunchs hemmelige kilde at sammenlægge enterprise-afdelingen - der fokuserer på de store erhvervskunder - med de salgs-afdelinger, der henvender sig til de små og mellemstore virksomheder.

Hele omdrejningspunktet er cloud’en, i det Microsoft med sammenlægningen ønsker at øge salgs-bestræbelserne på selskabets cloud-løsninger.

Også Bloomberg og Seattle Times - der dækker Microsofts hjemby - skriver om kommende fyringsrunder i Microsoft.

Ifølge Seattle Times fyrede selskabet mindst 900 ansatte i salgsafdelingen sidste år.

Microsoft har over de seneste år beskåret mandskabet med omkring 18.000 stillinger under Satya Nadella.

Nedskæringerne har fundet sted i store dele af organisationen i almindelighed og i selskabets skrantende mobil-division i særdeleshed.

Blandt andet har Microsoft fyret 7.800 medarbejdere på grund af udfordringerne på mobil- og smartphonemarkedet sammen med en kæmpe-afskrivning på 51 milliarder kroner på købet af Nokias mobil-division, som Microsoft i sin tid overtog for omkring 40 milliarder danske kroner.

Microsoft lukker sit årsregnskab i denne måned, og det er derfor typisk i sommerens løb, at selskabet varslet fyringsrunder.

Det skete således også for et år siden, hvor Microsoft opsagde 3.000 medarbejdere.

Det kan du læse mere om her: Microsoft på vej med fyresedler til 3.000 medarbejdere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere