Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft på vej med fyresedler til næsten 3.000 medarbejdere

Microsoft vil afskedige næsten 3.000 ansatte inden næste sommer

Microsoft vil inden for det næste års tid afskedige 2.850 medarbejdere i en stor fyringsrunde, som vil blive effektueret inden midten af 2017.

Fyringsrunden vil komme i kølvandet på de øvrige fyringsrunder i Microsoft, der for et par måneder siden varslede afskedigelse af yderligere 1.850 ansatte i selskabet smartphone-forretning.

Det kan du læse mere om her: Efter katastrofale salgstal: Ny stor fyringsrunde i Microsoft.

Også denne nye fyringsrunde vil primært ramme Microsofts stærkt skrantende telefon-hardware-forretning.

Det sker som direkte konsekvens af, at Microsofts markedsandel på smartphone-området trods flere års bestræbelser på at komme med fortsat er meget lille - under én procent.

Microsoft har tidligere gennemført meget store kapacitetstilpasninger i smartphone-forretningen efter det store opkøb af Nokia i 2013.

For et år siden afskedigede selskabet således 7.800 medarbejdere.

Det skete samtidig med, at der blev gennemført en meget stor afskrivning på 51 milliarder kroner på Nokia-divisionen, som Microsoft ellers betalte 40 milliarder kroner for.

Du kan læse mere om denne store fyringsrunde her: Microsoft fyrer 7.800 mand i sin mobil-division efter Nokia-fiasko - helt ny smartphone-strategi på trapperne

Opkøbet af Nokia var i øvrigt den sidste store beslutning, som daværende Microsoft-topchef Steve Ballmer stod i spidsen for.

Hans afløser, Satya Nadella, har imidlertid været ret konsekvent med at afskrive og neddrosle mobil-hardware-forretningen, der i efterhånden en del kvartaler har været præget af tilbagegang og nedtur.

Analysehuset Gartner meldte for få måneder siden ganske, at det ikke længere tror på smartphone-projekt, der har en markedsandel på blot 0,7 procent med et kvartalsmæssigt salg på blot et par millioner telefoner.

Til sammenligning har Android en markedsandel på 84,1 procent, mens Apples iOS sidder på 14,8 procent af markedet.

Det kan du læse mere om her: Microsofts smartphone-salg i katastrofalt dyk: Ekspert tror ikke længere på projektet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere