Artikel top billede

Stor opgørelse over de mest populære CMS’er: Wordpress fejer alle konkurrenter af banen

Open source-systemet Wordpress tromler frem på internettet. Konkurrenterne kan slet ikke følge med.

Hvis du i dag besøger 10 forskellige hjemmesider, vil næsten hver tredje være drevet af Wordpress. Og hvis du kun besøger hjemmesider, der bygger på et CMS, vil seks ud af 10 af dem køre Wordpress.

Det populære open source-system fortsætter nemlig fremmarchen på internettet, og ingen af konkurrenterne er i nærheden af at kunne udfordre Wordpress, hvad angår udbredelsen.

Det er slået fast med syvtommersøm i den seneste opgørelse fra W3Techs.com, der tracker webtrafik og teknologier på internettet.

W3Tech kan meddele, at Wordpress i dag anvendes af 28,3 procent af alle websider i verden, og at Wordpress har en markedsandel blandt content management systemerne på hele 59,2 procent.

Når der er forskel på de to tal, skyldes det, at ikke alle websider bygger på et CMS, ligesom der også er en enorm underskov af CMS’er, der fylder ganske lidt på markedet system for system, men som samlet alligevel udgør omkring halvdelen af det samlede CMS-marked.

De mest populære systemer

I W3Tech-opgørelsen ser de mest populære CMS’ers markedsandele således ud:

Wordpress: 59,2 procent.
Joomla: 6,9 procent.
Drupal: 4,7 procent.
Magento: 2,5 procent.
Blogger: 2,1 procent.
Shopify: 1,5 procent.
TYPO3: 1,5 procent.
Bitrix: 1,5 procent.
Prestashop: 1,3 procent.
Squarespace: 1,3 procent.

Listen afslører også, at et system som Xoops, der driver Computerworld.dk, i dag har en markedsandel på blot 0,1 procent.

Mange måder at gøre markedet op på

Det er vigtigt at understrege, at opgørelsen alene siger noget om systemernes udbredelse, og at brugervenlighed, kvalitet, stabilitet og sikkerhed kan være en anden historie.

Samtidig ved man eksempelvis også, at der er mange mindre sider, der anvender systemer som Wordpress og Joomla, mens store og mere komplekse løsninger eksempelvis kan være bygget på Sitecore eller SharePoint.

I W3Tech-opgørelsen ligger Sitecore CMS på en markedsandel på 0,2 procent, mens SharePoint har 0,3 procent af markedet.

Wordpress' vilde vøkst

Wordpress’ position på markedet er uanset hvad ganske overbevisende - og systemet vinder markedsandele år for år.

I 2011 drev Wordpress således 13 procent af alle websider i verden. Det var i 2015 steget til 25 procent af alle sider - og her i 2017 er Wordpress altså nået op på 28,3 procent.

Du kan i øvrigt læse hele historien om Wordpress og stifteren Matt Mullenweg her:

Han skabte Wordpress og en verden af bloggere

Læs også:

Stiftere af Drupal og Wordpress ikke i tvivl: Internettet er truet

Sikkerhedsfolk slår alarm: Sårbare CMS-plugins kan blive udnyttet til angreb i de kommende dage




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere