Fem spændende it-stillinger, du kan søge i din sommerferie - der er noget for alle profiler

It-jobmarkedet boomer, og sommerferien kan for mange være en god anledning til at søge nye græsgange. Flere spændende it-stillinger er på spil netop nu. Få overblikket her.

It-branchen er i disse år lidt af en guldgrube, hvis man kigger på karrieremulighederne.

De fleste it-virksomheder skriger efter nye folk, og digitaliseringen fejer ind over det danske samfund med en kraft, så der snart ikke findes den organisation, hvor man ikke kan gøre karriere med en it-uddannelse i baggagen.

Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer

Sommerferien er ofte den tid på året, hvor mange it-folk begynder at overveje næste skridt i karrieren.

Herunder finder du fem konkrete stillinger/jobmuligheder, der måske kan være noget for dig - og bare rolig: Der er lidt for enhver it-profil.

1) Direktør i Digitaliseringsstyrelsen
Vi starter med en af de mest centrale og magtfulde stillinger i det digitale Danmark. Lige nu søges der nemlig en visionær og handlekraftig direktør til Digitaliseringsstyrelsen.

Stillingen er blevet ledig, efter at det for nogle uger siden blev meddelt, at Lars Frelle-Petersen stopper som direktør i Digitaliseringsstyrelsen for i stedet at blive afdelingschef for offentlig innovation i Finansministeriets departement.

Læs mere om det her.

Den nye direktør i Digitaliseringsstyrelsen skal stå i spidsen for cirka 200 medarbejdere, fremgår det af jobopslaget.

“Som direktør for Digitaliseringsstyrelsen kommer du til at stå i spidsen for en central styrelse, der har ansvar for, at der sættes og realiseres ambitiøse mål for det digitale Danmark,“ lyder beskrivelsen af jobbet af blandt andet.

“Lige nu er nogle af de strategisk vigtige opgaver at gennemføre den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2016-2020, udbyde fremtidens NemID, professionalisere statens arbejde med it, udvikle nye målsætninger for afbureaukratisering samt bidrage med en række centrale initiativer i regeringens Sammenhængsreform.”

Der er ansøgningsfrist til stillingen i Digitaliseringsstyrelsen den 6. august.

2) It-chef til Vejdirektoratet
Der er dog også andre spændende it-stillinger på spil i det offentlige netop nu. Blandt andet søges der en it-chef til Vejdirektoratet.

Konkret er man på udkig efter en erfaren it-chef, der kan lede digitaliseringsarbejdet og it-organisationen med 55 medabejdere, der er fordelt på tre afdelinger og har et årligt budget på 115 millioner kroner.

I jobopslaget står der blandt andet dette:

“Vejdirektoratet står overfor en gennemgribende digitalisering med fokus på fem områder: digitalt anlæg, predictive maintenance, bedre kapacitetsudnyttelse af vejnettet gennem digitalisering af trafikafvikling og trafikledelse, automatisering af arbejdsgange og styrkelse af vores dataanalyse, EDM og dataarkitektur.”

“Som it-chef er det dit ansvar, at Vejdirektoratet drager fuld nytte af de muligheder, der følger med digitaliseringen. Du sikrer, at it-organisationen effektivt og kvalitetsbevidst understøtter Vejdirektoratets opgaver med at planlægge, anlægge, drive og vedligeholde statens veje og lede trafikken optimalt på vejnettet.”

Der er ansøgningsfrist til denne stilling den 14. august.

3) Apple og Facebook søger folk til danske datacentre
Allerede for et par måneder siden skrev vi her på Computerworld om de stillinger, der er slået op i forbindelse med Apples og Facebooks datacentre i henholdsvis Odense og ved Viborg.

Læs om det her: Facebook og Apple bygger gigantiske datacentre i Danmark: Nu er der ledige stillinger, som du kan søge

Der var i starten af maj tale om i alt 11 ledige datacenter-stillinger hos de to it-giganter i Danmark. Og de er ikke besat endnu, fremgår det af selskabernes karriere-sider, hvor der faktisk også er kommet flere nye stillingsopslag til.

Facebook alene har nu 11 stillinger på spil i Odense, mens der hos Apple er fem ledige stillinger i Viborg.

Begge selskaber ansætter løbende folk til stillingerne.

4) IBM søger folk til nyt dansk innovationscenter
En anden international it-gigant, IBM, opruster i øjeblikket også med nye folk i Danmark. Det sker i et nyt innovationscenter i København, som IBM’s moderselskab står bag.

Vi har tidligere skrevet om det her: IBM åbner nyt innovationscenter i Danmark - skal bruge 250 medarbejdere

IBM har lige nu tre konkrete profil-stillingsopslag til sit IBM Client Innovation Center. IBM er på udkig efter frontend-udviklere, softwareudviklere og data scientist-konsulenter. Om den sidste gruppe kan man læse:

“Du vil komme til at arbejde med de nyeste teknologier indenfor Machine Learning, Big Data og AI. Der vil være arbejde med et eller flere af følgende sprog og platforme; IBM Data Science Experience, Spark, Spark Streaming, R, Phyton, Bluemix, SPSS, Dashdb.”

“Omdrejningspunktet for stillingen er at skabe forretningsindsigt og opdrive nye forretningsområder gennem data samtidigt med, at du som konsulent vil have en høj grad af kundekontakt.”

Der er ingen bestemt ansøgningsfrist på stillingerne hos IBM.

5) Brug for masser af sikkerhedsfolk
Hvis man har kompetencer inden for it-sikkerhed, er der næsten uanede karrieremuligheder i øjeblikket, hvor det vrimler med spændende stillingsopslag. Et konkret opslag har dog især fanget vores opmærksomhed.

Det er Skat, der søger et antal nye kolleger under overskriften: Vil du være med til at beskytte Danmarks største samling af følsomme data?

I opslaget forklares det, at Skat uden sidestykke er den organisation, som indsamler og behandler flest oplysninger om borgere og virksomheder.

“De senere år er der kommet skærpede krav til Informationssikkerhed. ISO 27001-standarden, SANS, NIST og EU’s nye persondataforordning for at nævne nogle. Det stiller voksende krav til vores kontor, og vi søger derfor et antal nye kolleger med lyst og kompetencer til at arbejde med it-sikkerhed, der kan styrke vores kontor og supplere de nuværende medarbejdere.”

Skat søger efter flere forskellige sikkerheds-profiler, og der er ansøgningsfrist den 9. august.

Læs også:

Danske it-topchefer melder klart ud: Her er de to vigtigste kompetencer hos medarbejderne

Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Flere artikler om Job & Karriere

Stor efterspørgsel efter dygtige it-supportere: Her er 10 spændende stillinger, som du kan søge lige nu

Er du på jagt efter et nyt job som it-supporter? Så læs med her.

2 Høj efterspørgsel efter dygtige .Net-udviklere: Her er 10 spændende stillinger, som er ledige lige nu
3 Store danske virksomheder på jagt efter it-folk: Disse super-spændende job er ledige lige nu
Få job i en startup-virksomhed: Her er syv fede stillinger, du kan søge nu
36 Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu


Premium
Hjalp virksomheder Atea med at klage over omstridt udbud i Region Sjælland? Forsvarer udpeger Ib Kunøe som fællesnævner
Der indløb klager fra flere it-selskaber, da Region Sjælland i 2015 udpegede 3A-it som vinder af et stort it-udbud foran næsen af Atea. Det pudsige er, at klagerne var næsten ens. Forsvarer i Atea-sagen peger på et interessant sammenfald - Ib Kunøe.
Computerworld
Fona-ejer skal betale million-beløb tilbage: Hævede 22 millioner kroner lige inden krak
Fona-ejeren Elkjøp Nordic trak uretmæssigt 22 millioner kroner ud af selskabet lige inden salget af den kendte kæde gik ned med flaget.
CIO
Her er tre vigtige spørgsmål, som du altid bør stille til sælgere af it-systemer
Klumme: Softwareudviklere elsker at hade sælgere, der generelt er lidt for glatte, lidt for smilende, lidt for hjertelige og også dygtige til at undvige eller parere, når man fagligt argumenterer for sine forbehold overfor det system, man lige har fået præsenteret og lynhurtigt har spottet ikke vil fungere.
Job & Karriere
Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren
Interview: Regeringen indfører obligatorisk undervisning i it i folkeskolen på alle klassetrin og præsenterer fredag ny plan. Ny forsøgsordning i op til 50 skoler skal bane vejen. “Visionen for planen er, at alle danske børn skal lære at kode,” siger undervisningsminister Merete Riisager (LA).
White paper
Sådan virker Oracles svar på konvergeret infrastruktur i virkeligheden
Den såkaldte konvergerede infrastruktur, som sammensmelter software og hardware i datacenteret, er en populær metode til at effektivisere driften. En anden metode er Oracles Exadata Database Machine, som bygger på hardware specialsyet til databasesoftware, der sigter på at optimere databasens performance og gøre administrationen mere simpel. Men hvordan virker det i virkeligheden? Analysehuset IDC har undersøgt sagen blandt kunder, der bruger systemet, og resultaterne kan du læse i dette meget grundige whitepaper på 16 sider sponseret af Oracle. Business Value of Oracle Exadata Database Machine, whitepaper fra IDC, 16 sider på engelsk, oktober 2016. Få samtidig to infografik-filer fra om exadata fra Oracle.