Fem spændende it-stillinger, du kan søge i din sommerferie - der er noget for alle profiler

It-jobmarkedet boomer, og sommerferien kan for mange være en god anledning til at søge nye græsgange. Flere spændende it-stillinger er på spil netop nu. Få overblikket her.

It-branchen er i disse år lidt af en guldgrube, hvis man kigger på karrieremulighederne.

De fleste it-virksomheder skriger efter nye folk, og digitaliseringen fejer ind over det danske samfund med en kraft, så der snart ikke findes den organisation, hvor man ikke kan gøre karriere med en it-uddannelse i baggagen.

Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer

Sommerferien er ofte den tid på året, hvor mange it-folk begynder at overveje næste skridt i karrieren.

Herunder finder du fem konkrete stillinger/jobmuligheder, der måske kan være noget for dig - og bare rolig: Der er lidt for enhver it-profil.

1) Direktør i Digitaliseringsstyrelsen
Vi starter med en af de mest centrale og magtfulde stillinger i det digitale Danmark. Lige nu søges der nemlig en visionær og handlekraftig direktør til Digitaliseringsstyrelsen.

Stillingen er blevet ledig, efter at det for nogle uger siden blev meddelt, at Lars Frelle-Petersen stopper som direktør i Digitaliseringsstyrelsen for i stedet at blive afdelingschef for offentlig innovation i Finansministeriets departement.

Læs mere om det her.

Den nye direktør i Digitaliseringsstyrelsen skal stå i spidsen for cirka 200 medarbejdere, fremgår det af jobopslaget.

“Som direktør for Digitaliseringsstyrelsen kommer du til at stå i spidsen for en central styrelse, der har ansvar for, at der sættes og realiseres ambitiøse mål for det digitale Danmark,“ lyder beskrivelsen af jobbet af blandt andet.

“Lige nu er nogle af de strategisk vigtige opgaver at gennemføre den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2016-2020, udbyde fremtidens NemID, professionalisere statens arbejde med it, udvikle nye målsætninger for afbureaukratisering samt bidrage med en række centrale initiativer i regeringens Sammenhængsreform.”

Der er ansøgningsfrist til stillingen i Digitaliseringsstyrelsen den 6. august.

2) It-chef til Vejdirektoratet
Der er dog også andre spændende it-stillinger på spil i det offentlige netop nu. Blandt andet søges der en it-chef til Vejdirektoratet.

Konkret er man på udkig efter en erfaren it-chef, der kan lede digitaliseringsarbejdet og it-organisationen med 55 medabejdere, der er fordelt på tre afdelinger og har et årligt budget på 115 millioner kroner.

I jobopslaget står der blandt andet dette:

“Vejdirektoratet står overfor en gennemgribende digitalisering med fokus på fem områder: digitalt anlæg, predictive maintenance, bedre kapacitetsudnyttelse af vejnettet gennem digitalisering af trafikafvikling og trafikledelse, automatisering af arbejdsgange og styrkelse af vores dataanalyse, EDM og dataarkitektur.”

“Som it-chef er det dit ansvar, at Vejdirektoratet drager fuld nytte af de muligheder, der følger med digitaliseringen. Du sikrer, at it-organisationen effektivt og kvalitetsbevidst understøtter Vejdirektoratets opgaver med at planlægge, anlægge, drive og vedligeholde statens veje og lede trafikken optimalt på vejnettet.”

Der er ansøgningsfrist til denne stilling den 14. august.

3) Apple og Facebook søger folk til danske datacentre
Allerede for et par måneder siden skrev vi her på Computerworld om de stillinger, der er slået op i forbindelse med Apples og Facebooks datacentre i henholdsvis Odense og ved Viborg.

Læs om det her: Facebook og Apple bygger gigantiske datacentre i Danmark: Nu er der ledige stillinger, som du kan søge

Der var i starten af maj tale om i alt 11 ledige datacenter-stillinger hos de to it-giganter i Danmark. Og de er ikke besat endnu, fremgår det af selskabernes karriere-sider, hvor der faktisk også er kommet flere nye stillingsopslag til.

Facebook alene har nu 11 stillinger på spil i Odense, mens der hos Apple er fem ledige stillinger i Viborg.

Begge selskaber ansætter løbende folk til stillingerne.

4) IBM søger folk til nyt dansk innovationscenter
En anden international it-gigant, IBM, opruster i øjeblikket også med nye folk i Danmark. Det sker i et nyt innovationscenter i København, som IBM’s moderselskab står bag.

Vi har tidligere skrevet om det her: IBM åbner nyt innovationscenter i Danmark - skal bruge 250 medarbejdere

IBM har lige nu tre konkrete profil-stillingsopslag til sit IBM Client Innovation Center. IBM er på udkig efter frontend-udviklere, softwareudviklere og data scientist-konsulenter. Om den sidste gruppe kan man læse:

“Du vil komme til at arbejde med de nyeste teknologier indenfor Machine Learning, Big Data og AI. Der vil være arbejde med et eller flere af følgende sprog og platforme; IBM Data Science Experience, Spark, Spark Streaming, R, Phyton, Bluemix, SPSS, Dashdb.”

“Omdrejningspunktet for stillingen er at skabe forretningsindsigt og opdrive nye forretningsområder gennem data samtidigt med, at du som konsulent vil have en høj grad af kundekontakt.”

Der er ingen bestemt ansøgningsfrist på stillingerne hos IBM.

5) Brug for masser af sikkerhedsfolk
Hvis man har kompetencer inden for it-sikkerhed, er der næsten uanede karrieremuligheder i øjeblikket, hvor det vrimler med spændende stillingsopslag. Et konkret opslag har dog især fanget vores opmærksomhed.

Det er Skat, der søger et antal nye kolleger under overskriften: Vil du være med til at beskytte Danmarks største samling af følsomme data?

I opslaget forklares det, at Skat uden sidestykke er den organisation, som indsamler og behandler flest oplysninger om borgere og virksomheder.

“De senere år er der kommet skærpede krav til Informationssikkerhed. ISO 27001-standarden, SANS, NIST og EU’s nye persondataforordning for at nævne nogle. Det stiller voksende krav til vores kontor, og vi søger derfor et antal nye kolleger med lyst og kompetencer til at arbejde med it-sikkerhed, der kan styrke vores kontor og supplere de nuværende medarbejdere.”

Skat søger efter flere forskellige sikkerheds-profiler, og der er ansøgningsfrist den 9. august.

Læs også:

Danske it-topchefer melder klart ud: Her er de to vigtigste kompetencer hos medarbejderne

Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Flere artikler om Job & Karriere

Se listen fra Great Place to Work: Her er it-branchens bedste arbejdspladser

Great Place to Work-konkurrencen kårede tirsdag aften Danmarks bedste it-arbejdspladser.

14 Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
1 Her er Danmarks bedste it-arbejdsplads: Aarhusiansk it-virksomhed vinder Great Place to Work for store it-virksomheder
1 Tusindvis af danske job kan blive ædt op af automatisering: Sådan bliver it-ansatte ramt
11 spændende udvikler-job, som er ledige lige nu hos Trackman, Vivino, Systematic og Vertica

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu


CIO
Dansk it-afdeling med 140 ansatte vil væk fra 'brændende platform'
Landbrugsstyrelsens it-afdeling, der nærmer sig 140 medarbejdere, har en klar mission: “Jeg håber, at vi hurtigst muligt er ude af den brændende platform, hvor it er den begrænsende faktor,” lyder det fra underdirektør.
Comon
Ugens tip: Find ud af hvem der ringer til dig med Facebook og MobilePay
Hvis du bliver ringet op af et nummer, du ikke kender, kan du lynhurtigt bruge en af to smarte tricks til at finde ud af, hvem de er - også selv om nummeret er beskyttet
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Er din virksomhed (måske) på vej ud i skyen? … her er tre mulige strategier og alle de vigtigste overvejelser
For langt de fleste virksomheder er cloud en uundgåelig del af fremtiden. Men hvordan skal man gribe det projekt an? Dette whitepaper fra EG fyldt med værdifulde input til de virksomheder, som står på tærsklen til at tage beslutningen - analyser, refleksioner, opmærksomhedspunkter og anbefalinger, som kan være en støtte i overvejelserne og undersøgelsen forud for beslutningen.