Artikel top billede

Fem spændende it-stillinger, du kan søge i din sommerferie - der er noget for alle profiler

It-jobmarkedet boomer, og sommerferien kan for mange være en god anledning til at søge nye græsgange. Flere spændende it-stillinger er på spil netop nu. Få overblikket her.

It-branchen er i disse år lidt af en guldgrube, hvis man kigger på karrieremulighederne.

De fleste it-virksomheder skriger efter nye folk, og digitaliseringen fejer ind over det danske samfund med en kraft, så der snart ikke findes den organisation, hvor man ikke kan gøre karriere med en it-uddannelse i baggagen.

Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer

Sommerferien er ofte den tid på året, hvor mange it-folk begynder at overveje næste skridt i karrieren.

Herunder finder du fem konkrete stillinger/jobmuligheder, der måske kan være noget for dig - og bare rolig: Der er lidt for enhver it-profil.

1) Direktør i Digitaliseringsstyrelsen

Vi starter med en af de mest centrale og magtfulde stillinger i det digitale Danmark. Lige nu søges der nemlig en visionær og handlekraftig direktør til Digitaliseringsstyrelsen.

Stillingen er blevet ledig, efter at det for nogle uger siden blev meddelt, at Lars Frelle-Petersen stopper som direktør i Digitaliseringsstyrelsen for i stedet at blive afdelingschef for offentlig innovation i Finansministeriets departement.

Læs mere om det her.

Den nye direktør i Digitaliseringsstyrelsen skal stå i spidsen for cirka 200 medarbejdere, fremgår det af jobopslaget.

“Som direktør for Digitaliseringsstyrelsen kommer du til at stå i spidsen for en central styrelse, der har ansvar for, at der sættes og realiseres ambitiøse mål for det digitale Danmark,“ lyder beskrivelsen af jobbet af blandt andet.

“Lige nu er nogle af de strategisk vigtige opgaver at gennemføre den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2016-2020, udbyde fremtidens NemID, professionalisere statens arbejde med it, udvikle nye målsætninger for afbureaukratisering samt bidrage med en række centrale initiativer i regeringens Sammenhængsreform.”

Der er ansøgningsfrist til stillingen i Digitaliseringsstyrelsen den 6. august.

2) It-chef til Vejdirektoratet

Der er dog også andre spændende it-stillinger på spil i det offentlige netop nu. Blandt andet søges der en it-chef til Vejdirektoratet.

Konkret er man på udkig efter en erfaren it-chef, der kan lede digitaliseringsarbejdet og it-organisationen med 55 medabejdere, der er fordelt på tre afdelinger og har et årligt budget på 115 millioner kroner.

I jobopslaget står der blandt andet dette:

“Vejdirektoratet står overfor en gennemgribende digitalisering med fokus på fem områder: digitalt anlæg, predictive maintenance, bedre kapacitetsudnyttelse af vejnettet gennem digitalisering af trafikafvikling og trafikledelse, automatisering af arbejdsgange og styrkelse af vores dataanalyse, EDM og dataarkitektur.”

“Som it-chef er det dit ansvar, at Vejdirektoratet drager fuld nytte af de muligheder, der følger med digitaliseringen. Du sikrer, at it-organisationen effektivt og kvalitetsbevidst understøtter Vejdirektoratets opgaver med at planlægge, anlægge, drive og vedligeholde statens veje og lede trafikken optimalt på vejnettet.”

Der er ansøgningsfrist til denne stilling den 14. august.

3) Apple og Facebook søger folk til danske datacentre

Allerede for et par måneder siden skrev vi her på Computerworld om de stillinger, der er slået op i forbindelse med Apples og Facebooks datacentre i henholdsvis Odense og ved Viborg.

Læs om det her: Facebook og Apple bygger gigantiske datacentre i Danmark: Nu er der ledige stillinger, som du kan søge

Der var i starten af maj tale om i alt 11 ledige datacenter-stillinger hos de to it-giganter i Danmark. Og de er ikke besat endnu, fremgår det af selskabernes karriere-sider, hvor der faktisk også er kommet flere nye stillingsopslag til.

Facebook alene har nu 11 stillinger på spil i Odense, mens der hos Apple er fem ledige stillinger i Viborg.

Begge selskaber ansætter løbende folk til stillingerne.

4) IBM søger folk til nyt dansk innovationscenter

En anden international it-gigant, IBM, opruster i øjeblikket også med nye folk i Danmark. Det sker i et nyt innovationscenter i København, som IBM’s moderselskab står bag.

Vi har tidligere skrevet om det her: IBM åbner nyt innovationscenter i Danmark - skal bruge 250 medarbejdere

IBM har lige nu tre konkrete profil-stillingsopslag til sit IBM Client Innovation Center. IBM er på udkig efter frontend-udviklere, softwareudviklere og data scientist-konsulenter. Om den sidste gruppe kan man læse:

“Du vil komme til at arbejde med de nyeste teknologier indenfor Machine Learning, Big Data og AI. Der vil være arbejde med et eller flere af følgende sprog og platforme; IBM Data Science Experience, Spark, Spark Streaming, R, Phyton, Bluemix, SPSS, Dashdb.”

“Omdrejningspunktet for stillingen er at skabe forretningsindsigt og opdrive nye forretningsområder gennem data samtidigt med, at du som konsulent vil have en høj grad af kundekontakt.”

Der er ingen bestemt ansøgningsfrist på stillingerne hos IBM.

5) Brug for masser af sikkerhedsfolk

Hvis man har kompetencer inden for it-sikkerhed, er der næsten uanede karrieremuligheder i øjeblikket, hvor det vrimler med spændende stillingsopslag. Et konkret opslag har dog især fanget vores opmærksomhed.

Det er Skat, der søger et antal nye kolleger under overskriften: Vil du være med til at beskytte Danmarks største samling af følsomme data?

I opslaget forklares det, at Skat uden sidestykke er den organisation, som indsamler og behandler flest oplysninger om borgere og virksomheder.

“De senere år er der kommet skærpede krav til Informationssikkerhed. ISO 27001-standarden, SANS, NIST og EU’s nye persondataforordning for at nævne nogle. Det stiller voksende krav til vores kontor, og vi søger derfor et antal nye kolleger med lyst og kompetencer til at arbejde med it-sikkerhed, der kan styrke vores kontor og supplere de nuværende medarbejdere.”

Skat søger efter flere forskellige sikkerheds-profiler, og der er ansøgningsfrist den 9. august.

Læs også:

Danske it-topchefer melder klart ud: Her er de to vigtigste kompetencer hos medarbejderne

Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer


Flere artikler om Job & Karriere

Her er 10 support-stillinger, som du kan søge netop nu

Foråret står for døren, og vi har fundet 10 spændende support- stillinger, som du kan søge i Kristi Himmelfartsferien.

Stor efterspørgsel efter sikkerheds-folk: Her er 10 sikkerhedsstillinger, som du kan søge nu
Her er 10 ledige netværksstillinger: Sønderjysk virksomhed lokker it-konsulenter med løfte om ubegrænset kage-budget
Er du på jagt efter et nyt job som it-projektleder? Vi har fundet 10 spændende job til dig, der er ledige netop nu
1 Er du udkig efter et job som .net-udvikler? Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge netop nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.