Fem spændende it-stillinger, du kan søge i din sommerferie - der er noget for alle profiler

It-jobmarkedet boomer, og sommerferien kan for mange være en god anledning til at søge nye græsgange. Flere spændende it-stillinger er på spil netop nu. Få overblikket her.

It-branchen er i disse år lidt af en guldgrube, hvis man kigger på karrieremulighederne.

De fleste it-virksomheder skriger efter nye folk, og digitaliseringen fejer ind over det danske samfund med en kraft, så der snart ikke findes den organisation, hvor man ikke kan gøre karriere med en it-uddannelse i baggagen.

Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer

Sommerferien er ofte den tid på året, hvor mange it-folk begynder at overveje næste skridt i karrieren.

Herunder finder du fem konkrete stillinger/jobmuligheder, der måske kan være noget for dig - og bare rolig: Der er lidt for enhver it-profil.

1) Direktør i Digitaliseringsstyrelsen
Vi starter med en af de mest centrale og magtfulde stillinger i det digitale Danmark. Lige nu søges der nemlig en visionær og handlekraftig direktør til Digitaliseringsstyrelsen.

Stillingen er blevet ledig, efter at det for nogle uger siden blev meddelt, at Lars Frelle-Petersen stopper som direktør i Digitaliseringsstyrelsen for i stedet at blive afdelingschef for offentlig innovation i Finansministeriets departement.

Læs mere om det her.

Den nye direktør i Digitaliseringsstyrelsen skal stå i spidsen for cirka 200 medarbejdere, fremgår det af jobopslaget.

“Som direktør for Digitaliseringsstyrelsen kommer du til at stå i spidsen for en central styrelse, der har ansvar for, at der sættes og realiseres ambitiøse mål for det digitale Danmark,“ lyder beskrivelsen af jobbet af blandt andet.

“Lige nu er nogle af de strategisk vigtige opgaver at gennemføre den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2016-2020, udbyde fremtidens NemID, professionalisere statens arbejde med it, udvikle nye målsætninger for afbureaukratisering samt bidrage med en række centrale initiativer i regeringens Sammenhængsreform.”

Der er ansøgningsfrist til stillingen i Digitaliseringsstyrelsen den 6. august.

2) It-chef til Vejdirektoratet
Der er dog også andre spændende it-stillinger på spil i det offentlige netop nu. Blandt andet søges der en it-chef til Vejdirektoratet.

Konkret er man på udkig efter en erfaren it-chef, der kan lede digitaliseringsarbejdet og it-organisationen med 55 medabejdere, der er fordelt på tre afdelinger og har et årligt budget på 115 millioner kroner.

I jobopslaget står der blandt andet dette:

“Vejdirektoratet står overfor en gennemgribende digitalisering med fokus på fem områder: digitalt anlæg, predictive maintenance, bedre kapacitetsudnyttelse af vejnettet gennem digitalisering af trafikafvikling og trafikledelse, automatisering af arbejdsgange og styrkelse af vores dataanalyse, EDM og dataarkitektur.”

“Som it-chef er det dit ansvar, at Vejdirektoratet drager fuld nytte af de muligheder, der følger med digitaliseringen. Du sikrer, at it-organisationen effektivt og kvalitetsbevidst understøtter Vejdirektoratets opgaver med at planlægge, anlægge, drive og vedligeholde statens veje og lede trafikken optimalt på vejnettet.”

Der er ansøgningsfrist til denne stilling den 14. august.

3) Apple og Facebook søger folk til danske datacentre
Allerede for et par måneder siden skrev vi her på Computerworld om de stillinger, der er slået op i forbindelse med Apples og Facebooks datacentre i henholdsvis Odense og ved Viborg.

Læs om det her: Facebook og Apple bygger gigantiske datacentre i Danmark: Nu er der ledige stillinger, som du kan søge

Der var i starten af maj tale om i alt 11 ledige datacenter-stillinger hos de to it-giganter i Danmark. Og de er ikke besat endnu, fremgår det af selskabernes karriere-sider, hvor der faktisk også er kommet flere nye stillingsopslag til.

Facebook alene har nu 11 stillinger på spil i Odense, mens der hos Apple er fem ledige stillinger i Viborg.

Begge selskaber ansætter løbende folk til stillingerne.

4) IBM søger folk til nyt dansk innovationscenter
En anden international it-gigant, IBM, opruster i øjeblikket også med nye folk i Danmark. Det sker i et nyt innovationscenter i København, som IBM’s moderselskab står bag.

Vi har tidligere skrevet om det her: IBM åbner nyt innovationscenter i Danmark - skal bruge 250 medarbejdere

IBM har lige nu tre konkrete profil-stillingsopslag til sit IBM Client Innovation Center. IBM er på udkig efter frontend-udviklere, softwareudviklere og data scientist-konsulenter. Om den sidste gruppe kan man læse:

“Du vil komme til at arbejde med de nyeste teknologier indenfor Machine Learning, Big Data og AI. Der vil være arbejde med et eller flere af følgende sprog og platforme; IBM Data Science Experience, Spark, Spark Streaming, R, Phyton, Bluemix, SPSS, Dashdb.”

“Omdrejningspunktet for stillingen er at skabe forretningsindsigt og opdrive nye forretningsområder gennem data samtidigt med, at du som konsulent vil have en høj grad af kundekontakt.”

Der er ingen bestemt ansøgningsfrist på stillingerne hos IBM.

5) Brug for masser af sikkerhedsfolk
Hvis man har kompetencer inden for it-sikkerhed, er der næsten uanede karrieremuligheder i øjeblikket, hvor det vrimler med spændende stillingsopslag. Et konkret opslag har dog især fanget vores opmærksomhed.

Det er Skat, der søger et antal nye kolleger under overskriften: Vil du være med til at beskytte Danmarks største samling af følsomme data?

I opslaget forklares det, at Skat uden sidestykke er den organisation, som indsamler og behandler flest oplysninger om borgere og virksomheder.

“De senere år er der kommet skærpede krav til Informationssikkerhed. ISO 27001-standarden, SANS, NIST og EU’s nye persondataforordning for at nævne nogle. Det stiller voksende krav til vores kontor, og vi søger derfor et antal nye kolleger med lyst og kompetencer til at arbejde med it-sikkerhed, der kan styrke vores kontor og supplere de nuværende medarbejdere.”

Skat søger efter flere forskellige sikkerheds-profiler, og der er ansøgningsfrist den 9. august.

Læs også:

Danske it-topchefer melder klart ud: Her er de to vigtigste kompetencer hos medarbejderne

Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Flere artikler om Job & Karriere

5 Amazon kan komme til at lide samme skæbne som Uber i Danmark - fagbevægelse ruster sig til kamp

Den danske fagbevægelse står klar til at give Amazon en varm velkomst på det danske marked. Spørgsmålet er derfor om et stærkt samarbejde mellem på den side detailbranchen og internethandlen og på den anden side fagbevægelsen vil kunne skabe et bolværk mod Amazons indtog, eller om Amazon har lært af Uber og Ryanairs fejl?

Find dit nye .Net-udvikler-job her: 10 spændende stillinger, der er ledige lige nu
5 KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
Stor outsourcing i Region Hovedstaden kan føre til medarbejderflugt
Amazon renser ud i toppen – nu bliver også de højtlønnede medarbejdere erstattet af robotter

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu


Computerworld
Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"
EU's lovgivende udvalg har godkendt nye copyright-regler, som indeholder to kontroversielle paragraffer. Eksperter advarer imod, at artikel 11 og 13 kan ødelægge internettet for altid. Reglerne mangler stadig at blive endeligt vedtaget.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.