Artikel top billede

Pengene strømmer ind: Samsung slår alle rekorder i nyt regnskab

Samsung Electronics' regnskab for andet kvartal 2017 er det bedste nogensinde på trods af Note 7-skandalen sidste år.

Der bliver skålet i Seoul hos Samsung i disse dage.

Samsung Electronics har udsendt sit seneste kvartalsregnskab med et rekordhøjt resultat.

Samsung melder ud, at bundlinjen vil ligge på omkring 14 billioner won svarende til 78 millarder kroner, hvilket er 72 procent bedre end samme kvartal sidste år.

Omsætningen er steget 18 procent i forhold til sidste år og når 60 billioner won - knap 338 millarder kroner, hvilket er mere, end hvad analytikerne havde spået.  

Trods Note-skandale

Sidste efterårs Note 7-skandale med eksploderende batterier har altså ikke haft den store effekt hos forbrugerne, som stadig gladeligt køber Samsung-telefoner.

Læs også: Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

Særligt firmaets seneste Galaxy S8-telefon har været en stor succes or Samsung, som vi også har testet her hos Computerworld.

Det kan du læse mere om her: Test af Samsung Galaxy S8+: Super lækker smartphone med få, men ærgerlige mangler

Komponenter skaber resultat

Samsung er ikke kun verdens største mobilproducent, men også verden største producent af hukommelseschips såsom DRAM og NAND-chips til både pc'er, datacentre og smartphones.

Samsung går ikke i detaljer omkring regnskabet, men flere analytikere hos blandt andet Reuters og Bloomberg mener, at Samsung høster frugterne efter en skyhøj efterspørgsel på hukommelseschips har skudt prisen i vejret.

Chips som findes i blandt andet Apples iPhones. Ifølge analysehuset IHM Markit har Samsung-komponenterne i en iPhone 7 en værdi på knap en tredjedel af den samlede salgspris.

Et andet vækstområde for Samsung er skærme. Samsung er den største producent i verden af OLED-skærme, og det er forventet, at Apple også her vil benytte Samsung-skærme til den kommende iPhone 8 eller iPhone X.

Derfor forventes det også, at næste kvartal også vil imponere på trods af, at Apple lancerer sine smartphones som en direkte konkurrent til Samsung Galaxy S8 og den kommende, forventede Note 8.

Læs også: Samsung og Apple står i stampe på smartphone-markedet - men tre kinesiske selskaber buldrer frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere