Artikel top billede

Pengene strømmer ind: Samsung slår alle rekorder i nyt regnskab

Samsung Electronics' regnskab for andet kvartal 2017 er det bedste nogensinde på trods af Note 7-skandalen sidste år.

Der bliver skålet i Seoul hos Samsung i disse dage.

Samsung Electronics har udsendt sit seneste kvartalsregnskab med et rekordhøjt resultat.

Samsung melder ud, at bundlinjen vil ligge på omkring 14 billioner won svarende til 78 millarder kroner, hvilket er 72 procent bedre end samme kvartal sidste år.

Omsætningen er steget 18 procent i forhold til sidste år og når 60 billioner won - knap 338 millarder kroner, hvilket er mere, end hvad analytikerne havde spået.  

Trods Note-skandale

Sidste efterårs Note 7-skandale med eksploderende batterier har altså ikke haft den store effekt hos forbrugerne, som stadig gladeligt køber Samsung-telefoner.

Læs også: Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

Særligt firmaets seneste Galaxy S8-telefon har været en stor succes or Samsung, som vi også har testet her hos Computerworld.

Det kan du læse mere om her: Test af Samsung Galaxy S8+: Super lækker smartphone med få, men ærgerlige mangler

Komponenter skaber resultat

Samsung er ikke kun verdens største mobilproducent, men også verden største producent af hukommelseschips såsom DRAM og NAND-chips til både pc'er, datacentre og smartphones.

Samsung går ikke i detaljer omkring regnskabet, men flere analytikere hos blandt andet Reuters og Bloomberg mener, at Samsung høster frugterne efter en skyhøj efterspørgsel på hukommelseschips har skudt prisen i vejret.

Chips som findes i blandt andet Apples iPhones. Ifølge analysehuset IHM Markit har Samsung-komponenterne i en iPhone 7 en værdi på knap en tredjedel af den samlede salgspris.

Et andet vækstområde for Samsung er skærme. Samsung er den største producent i verden af OLED-skærme, og det er forventet, at Apple også her vil benytte Samsung-skærme til den kommende iPhone 8 eller iPhone X.

Derfor forventes det også, at næste kvartal også vil imponere på trods af, at Apple lancerer sine smartphones som en direkte konkurrent til Samsung Galaxy S8 og den kommende, forventede Note 8.

Læs også: Samsung og Apple står i stampe på smartphone-markedet - men tre kinesiske selskaber buldrer frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere