Artikel top billede

Tesla ramt af blodbad på aktiemarkedet: Er blevet 78 milliarder kroner mindre værd på få dage

Tesla børsværdi rasler ned. I løbet af få dage er virksomheden blevet gigantiske 78 milliarder kroner mindre værd. Hvad går der galt for selskabet?

Det er blot få måneder siden, at den amerikanske elbilsproducent Tesla overhalede konkurrenterne indenom på aktiemarkedet og indtog positionen, som den mest værdifulde bilproducent i USA.

Men gennem de seneste dage har Tesla været udsat for et sandt blodblad på aktiemarkedet, og ifølge det amerikanske medie  Bloomberg har Tesla mistet 12 milliarder dollar - cirka 78 milliarder danske kroner - i børsværdi over de seneste dage.

Læs også: Tesla fortsætter med at race derudaf - er nu USA's mest værdifulde bilselskab

Det dramatiske fald i børsværdien betyder, at General Motors nu igen har overhalet Tesla som det mest værdifulde amerikanske bilselskab.

Ifølge Bloomberg er Teslas markedværdi nu reduceret til 50,7 milliarder dollar (svarende til 331 milliarder danske kroner, red), mens General Motors har en markedsværdi på 52,6 milliarder dollar. 

Læs også: Tesla og Elon Musk er elsket for de store visioner, men ude i horisonten trækker mørke skyer op

Faldende salg og langsom udrulning af ny bil

Teslas aktie har gennem årene vist sig at være yderst volatil, og tager løbende store udsving.

Det seneste fald skyldes en række negative udmeldinger i forbindelse med offentliggørelsen af det eneste kvartalsregnskab.

I den forbindelse kom det frem, at Tesla i det seneste kvartal har oplevet et skuffende salg af virksomhedens dyre Model S og Model X.

Samtidig blev det ifølge New York Times også afsløret, at udrulningen af den nye bil, Model 3, kommer til at ske en anelse langsommere, end hvad investorerne først blev stillet i udsigt.

Derudover måtte Tesla også erkende, at virksomheden har en række problemer med produktionen af en ny batteritype.

Den nye Model 3 ventes at gå i produktion i denne uge, og de første biler vil blive overdraget til kunderne allerede den 28 juli.

Tesla venter at producere 100 Model 3-biler i august måned, og herefter vil produktionen stige til 1500 i september og til 20.000 om måneden i starten af december.

Udfodres af Volvo

Tesla har gennem de seneste år markeret sig som den førende producent af elektriske biler, men virksomheden får i stigende grad konkurrence fra den etablerede bilbranche.

Tidligere på ugen meddelte den svenske bilproducent Volvo, at fra starten af 2019 vil alle nye Volvo-modeller være helt eller delvis være eldrevede.

Læs også: 
Er Teslas Elon Musk gal eller genial? Her er hans vildeste ideer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere