Artikel top billede

Tesla ramt af blodbad på aktiemarkedet: Er blevet 78 milliarder kroner mindre værd på få dage

Tesla børsværdi rasler ned. I løbet af få dage er virksomheden blevet gigantiske 78 milliarder kroner mindre værd. Hvad går der galt for selskabet?

Det er blot få måneder siden, at den amerikanske elbilsproducent Tesla overhalede konkurrenterne indenom på aktiemarkedet og indtog positionen, som den mest værdifulde bilproducent i USA.

Men gennem de seneste dage har Tesla været udsat for et sandt blodblad på aktiemarkedet, og ifølge det amerikanske medie  Bloomberg har Tesla mistet 12 milliarder dollar - cirka 78 milliarder danske kroner - i børsværdi over de seneste dage.

Læs også: Tesla fortsætter med at race derudaf - er nu USA's mest værdifulde bilselskab

Det dramatiske fald i børsværdien betyder, at General Motors nu igen har overhalet Tesla som det mest værdifulde amerikanske bilselskab.

Ifølge Bloomberg er Teslas markedværdi nu reduceret til 50,7 milliarder dollar (svarende til 331 milliarder danske kroner, red), mens General Motors har en markedsværdi på 52,6 milliarder dollar. 

Læs også: Tesla og Elon Musk er elsket for de store visioner, men ude i horisonten trækker mørke skyer op

Faldende salg og langsom udrulning af ny bil

Teslas aktie har gennem årene vist sig at være yderst volatil, og tager løbende store udsving.

Det seneste fald skyldes en række negative udmeldinger i forbindelse med offentliggørelsen af det eneste kvartalsregnskab.

I den forbindelse kom det frem, at Tesla i det seneste kvartal har oplevet et skuffende salg af virksomhedens dyre Model S og Model X.

Samtidig blev det ifølge New York Times også afsløret, at udrulningen af den nye bil, Model 3, kommer til at ske en anelse langsommere, end hvad investorerne først blev stillet i udsigt.

Derudover måtte Tesla også erkende, at virksomheden har en række problemer med produktionen af en ny batteritype.

Den nye Model 3 ventes at gå i produktion i denne uge, og de første biler vil blive overdraget til kunderne allerede den 28 juli.

Tesla venter at producere 100 Model 3-biler i august måned, og herefter vil produktionen stige til 1500 i september og til 20.000 om måneden i starten af december.

Udfodres af Volvo

Tesla har gennem de seneste år markeret sig som den førende producent af elektriske biler, men virksomheden får i stigende grad konkurrence fra den etablerede bilbranche.

Tidligere på ugen meddelte den svenske bilproducent Volvo, at fra starten af 2019 vil alle nye Volvo-modeller være helt eller delvis være eldrevede.

Læs også: 
Er Teslas Elon Musk gal eller genial? Her er hans vildeste ideer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere