Artikel top billede

Borgmester i Aabenraa anede intet: Blev først informeret om Apples datacenter-planer i går

Apple planlægger kæmpe byggeri hans by, men borgmesteren blev først informeret i går.

Det kom som en overraskelse for Aabenraas borgmester, Thomas Andresen (V), at Apple ville opføre et datacenter i hans by.

Ifølge nyhedsbureauet Ritzau blev han først søndag - altså dagen før offentliggørelse - klar over, at det var verdens mest værdifulde virksomhed, Apple, der havde opkøbt en kæmpemæssig grund i byen.

“Jeg har først fået af vide konkret hvem det var i søndags. Jeg har holdt mange borgermøder og nabohøringer, hvor jeg jo stod og sagde, "jeg aner heller ikke, hvem det er”, siger han til Ritzau.

Han forklarer, at han blot var informeret om, at en virksomhed med et stort strømforbrug havde købt en kæmpemæssig grund tæt på en transformerstation ved byen Kassø.

Læs også: Ekspert: Derfor opfører Apple nyt datacenter ved Aabenraa

Mystisk byggeri skabte lokal bekymring

Det mystiske byggeri blev omtalt i lokale medier allerede i efteråret, hvor Jyske Vestkysten i Aabenraa beskrev et “mystisk byggeri ved Kassø” , der med byggehøjde på 40 meter og en etagemål 1,3 millioner kvadratmeter skabt bekymring blandt borgerne i området.

Ved den lejlighed ønskede borgmester Thomas Andresen ikke at udtale sig om projektet.

Datacenterprojekter som disse har vist sig at være omgærdet af et stort hemmelighedskræmmeri.

Computerworld kunne for nylig fortælle, hvordan Google opkøb af en kæmpemæssig datacentergrund ved Fredericia var resultatet af mangeårig tophemmelig proces, der udover repræsentanter fra Google og Fredericia Kommune også involverede udenrigsministeriet.

Det kan du læse mere om her:

Her er historien om Googles hemmelige 'Project Earth' - og forbindelsen til Fredericia
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere