Artikel top billede

Borgmester i Aabenraa anede intet: Blev først informeret om Apples datacenter-planer i går

Apple planlægger kæmpe byggeri hans by, men borgmesteren blev først informeret i går.

Det kom som en overraskelse for Aabenraas borgmester, Thomas Andresen (V), at Apple ville opføre et datacenter i hans by.

Ifølge nyhedsbureauet Ritzau blev han først søndag - altså dagen før offentliggørelse - klar over, at det var verdens mest værdifulde virksomhed, Apple, der havde opkøbt en kæmpemæssig grund i byen.

“Jeg har først fået af vide konkret hvem det var i søndags. Jeg har holdt mange borgermøder og nabohøringer, hvor jeg jo stod og sagde, "jeg aner heller ikke, hvem det er”, siger han til Ritzau.

Han forklarer, at han blot var informeret om, at en virksomhed med et stort strømforbrug havde købt en kæmpemæssig grund tæt på en transformerstation ved byen Kassø.

Læs også: Ekspert: Derfor opfører Apple nyt datacenter ved Aabenraa

Mystisk byggeri skabte lokal bekymring

Det mystiske byggeri blev omtalt i lokale medier allerede i efteråret, hvor Jyske Vestkysten i Aabenraa beskrev et “mystisk byggeri ved Kassø” , der med byggehøjde på 40 meter og en etagemål 1,3 millioner kvadratmeter skabt bekymring blandt borgerne i området.

Ved den lejlighed ønskede borgmester Thomas Andresen ikke at udtale sig om projektet.

Datacenterprojekter som disse har vist sig at være omgærdet af et stort hemmelighedskræmmeri.

Computerworld kunne for nylig fortælle, hvordan Google opkøb af en kæmpemæssig datacentergrund ved Fredericia var resultatet af mangeårig tophemmelig proces, der udover repræsentanter fra Google og Fredericia Kommune også involverede udenrigsministeriet.

Det kan du læse mere om her:

Her er historien om Googles hemmelige 'Project Earth' - og forbindelsen til Fredericia
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere