Artikel top billede

Borgmester i Aabenraa anede intet: Blev først informeret om Apples datacenter-planer i går

Apple planlægger kæmpe byggeri hans by, men borgmesteren blev først informeret i går.

Det kom som en overraskelse for Aabenraas borgmester, Thomas Andresen (V), at Apple ville opføre et datacenter i hans by.

Ifølge nyhedsbureauet Ritzau blev han først søndag - altså dagen før offentliggørelse - klar over, at det var verdens mest værdifulde virksomhed, Apple, der havde opkøbt en kæmpemæssig grund i byen.

“Jeg har først fået af vide konkret hvem det var i søndags. Jeg har holdt mange borgermøder og nabohøringer, hvor jeg jo stod og sagde, "jeg aner heller ikke, hvem det er”, siger han til Ritzau.

Han forklarer, at han blot var informeret om, at en virksomhed med et stort strømforbrug havde købt en kæmpemæssig grund tæt på en transformerstation ved byen Kassø.

Læs også: Ekspert: Derfor opfører Apple nyt datacenter ved Aabenraa

Mystisk byggeri skabte lokal bekymring

Det mystiske byggeri blev omtalt i lokale medier allerede i efteråret, hvor Jyske Vestkysten i Aabenraa beskrev et “mystisk byggeri ved Kassø” , der med byggehøjde på 40 meter og en etagemål 1,3 millioner kvadratmeter skabt bekymring blandt borgerne i området.

Ved den lejlighed ønskede borgmester Thomas Andresen ikke at udtale sig om projektet.

Datacenterprojekter som disse har vist sig at være omgærdet af et stort hemmelighedskræmmeri.

Computerworld kunne for nylig fortælle, hvordan Google opkøb af en kæmpemæssig datacentergrund ved Fredericia var resultatet af mangeårig tophemmelig proces, der udover repræsentanter fra Google og Fredericia Kommune også involverede udenrigsministeriet.

Det kan du læse mere om her:

Her er historien om Googles hemmelige 'Project Earth' - og forbindelsen til Fredericia
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere