Artikel top billede

Se listen: Så godt beskytter virksomhederne dine data mod nysgerrige regeringer

Kan du betragte dine oplysninger så sikre, som var de gemt i en bankboks, eller holder de store selskaber brandudsalg, når nysgerrige regeringer anmoder om at få adgang? Ny undersøgelse deler både elite-smileys og huskekager ud.

Sidste år anmodede den amerikanske regering knap 50.000 gange Facebook om adgang til brugerdata. Google fik 30.000 henvendelse fra de amerikanske regeringskontorer, mens Apple kunne nøjes med knap 10.000 gange.

Det er dog ikke sikkert, at den den regeringen fik meget ud af sine anstrengelser. Facebook scorer nemlig 4 ud af 5 stjerner i en ny undersøgelse ved navn "Who has your back".

Resultatet er i hvert fald været et andet, hvis en regering retter henvendelse til Amazon eller Whatsapp, der begge blot skraber en enkelt stjerne til sig i den nye undersøgelse. 

De to selskaber møder hård kritik i rapporten. Sammen med en række amerikanske teleselskaber får de en på sinkadusen af folkene bag rapporten, der blandt andet kigger på virksomhedernes transparens og vilje til at oplyse brugerne, hvis regeringer har bedt om oplysninger. 

På listen kan du se, hvor godt de forskellige selskaber beskytter dine oplysninger med regeringer, der gerne vil kigge med.   

Du kan læse hele rapporten HER.

Opdateret med korrekt link kl 10.30
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere