Artikel top billede

Se listen: Så godt beskytter virksomhederne dine data mod nysgerrige regeringer

Kan du betragte dine oplysninger så sikre, som var de gemt i en bankboks, eller holder de store selskaber brandudsalg, når nysgerrige regeringer anmoder om at få adgang? Ny undersøgelse deler både elite-smileys og huskekager ud.

Sidste år anmodede den amerikanske regering knap 50.000 gange Facebook om adgang til brugerdata. Google fik 30.000 henvendelse fra de amerikanske regeringskontorer, mens Apple kunne nøjes med knap 10.000 gange.

Det er dog ikke sikkert, at den den regeringen fik meget ud af sine anstrengelser. Facebook scorer nemlig 4 ud af 5 stjerner i en ny undersøgelse ved navn "Who has your back".

Resultatet er i hvert fald været et andet, hvis en regering retter henvendelse til Amazon eller Whatsapp, der begge blot skraber en enkelt stjerne til sig i den nye undersøgelse. 

De to selskaber møder hård kritik i rapporten. Sammen med en række amerikanske teleselskaber får de en på sinkadusen af folkene bag rapporten, der blandt andet kigger på virksomhedernes transparens og vilje til at oplyse brugerne, hvis regeringer har bedt om oplysninger. 

På listen kan du se, hvor godt de forskellige selskaber beskytter dine oplysninger med regeringer, der gerne vil kigge med.   

Du kan læse hele rapporten HER.

Opdateret med korrekt link kl 10.30
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere