Artikel top billede

Elgiganten indgår stort samarbejde med benchmark-firma: Skal gøre det lettere at vælge den rette computer

Elgiganten har indgået samarbejde med benchmark-producenten FutureMark, der skal teste alle de computermodeller, Elgiganten sælger. Målet er at gøre det lettere for forbrugeren at vælge den rette computer.

Det kan være noget af en jungle at vælge den rette computer.

Særligt, hvis man ikke har den store tekniske forståelse af, hvad der gør en computer hurtig eller langsom.

Det problem vil Elgiganten nu løse ved hjælp af et omfattende samarbejde med finske FutureMark, producenten bag det populære benchmark-software PCMark, der bruges til at vurdere, hvor god en specifik computer er.

“Det handler for os om at gøre det så enkelt for forbrugeren som muligt, og at det er troværdigt. Det er hverken os, sælgeren ude i butikken eller producenten, der siger, at det her er ‘verdens bedste computer’, men i stedet en objektiv vurdering fra FutureMark,” forklarer Henrik Eriksen, salgschef hos Elgiganten til Computerworld.

Ét eksemplar af alle Windows-computere, der i fremtiden skal sælges hos Elgiganten, sendes forbi FutureMarks kontorer i Finland, hvor selskabet tester computeren og finder frem til en samlet score for computerens ydeevne og batterilevetid.

Ønsker en producent ikke, at deres computere bliver sendt til test i Finland, forbeholder Elgiganten sig ret til ikke at ville sælge den i sine butikker.

Troværdighed

Hver computer får en score for sin ydeevne, der direkte kan sammenlignes med andre computere, ligesom alle computere batteritestes for at se, hvor længe de kan være tændt under konstant videoafspilning.

Nogle producenter overdriver, når de markedsfører batterilevetiden på en computer. Det viser Computerworlds egne tests af bærbare computere, og det oplever Elgiganten også.

“Vi kan allerede nu se test foretaget af FutureMark, hvor en given computer har lavere batterilevetid end lovet af producenten. Omvendt har vi også haft et par eksempler, hvor computeren har holdt langt længere end lovet,” siger Henrik Eriksen.

Et af de mest tydelige eksempler var Acer Aspire ES1-572 på 15,6 tommer, som Acer lover 6,5 timers batterilevetid på, men som klarede ni timer under FutureMarks test.

Og der er stor forskel fra computer til computer, selvom hardwaren ofte lader til at være den samme.

Eksempelvis har vi faktisk set produkter med GTX 1070-grafikkort have stor ydelsesforskel, og på DreamhackPC oplever vi faktisk en maskine med 1070-grafikkort performe bedre i testen, end en med 1080-grafikkort,” siger Henrik Eriksen.

“Mest overraskende var dog de små og store-Pentium-processorer. I visse konfigurationer er en Pentium-maskine faktisk bedre, end en computer med en Core i3-processor,” tilføjer salgschefen.

Læs også: Test: Verdens tyndeste bærbare computer er blevet en anelse for tynd

Fire segmenter

Som en del af samarbejdet inddeler Elgiganten sine computere i fire forskellige segmenter: Basic, Home, Produce og Create.

Basic og Home er til de fleste hjemmebrugere, der blot skal bruge en computer til film, streaming, sociale medier og lettere arbejde såsom Word eller Excel.

Produce og Create er maskiner med mere regnekraft og ofte et grafikkort, som kan bruges til eksempelvis billed- og videoredigering.

Derudover er der en række underkategorier under hver kategori alt efter, hvor vigtig mobilitet er. Jo mindre og tyndere, jo højere pris.

Spille-computere er endnu ikke blevet et segment, da “gamere” ikke er målgruppen endnu for den nye kampagne.

“Gamere har oftest styr på, hvad de går efter. Den her nye oversigt er til dem, der leder efter en studiecomputer eller en computer til sin gamle mor. Det er sådan, vi skaber merværdi,” siger Henrik Eriksen.

Han tilføjer dog, at det ikke er en facitliste, og at oversigten blot skal gøre det lettere for forbrugerne at finde frem til den rette maskine.

“Hvis vi ved hjælp af vores oversigt kan hjælpe forbrugere med kun at skulle tage stilling til fem eller seks computere i stedet for 100, har det jo fungeret,” siger Henrik Eriksen.

Det nye samarbejde skydes officielt i gang i dag onsdag og vil være at finde ved computerne i butikkerne, på Elgigantens hjemmeside og i tilbudsaviserne.

Macbooks fra Apple er ikke en del af det nye samarbejde med FutureMark. Højst sandsynligt fordi PCMark-programmet ikke findes til Mac-computere. 

Læs også: Oversigt: Så slank bliver din næste bærbare Windows-computer med grafikkort (måske)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere