Artikel top billede

Elgiganten indgår stort samarbejde med benchmark-firma: Skal gøre det lettere at vælge den rette computer

Elgiganten har indgået samarbejde med benchmark-producenten FutureMark, der skal teste alle de computermodeller, Elgiganten sælger. Målet er at gøre det lettere for forbrugeren at vælge den rette computer.

Det kan være noget af en jungle at vælge den rette computer.

Særligt, hvis man ikke har den store tekniske forståelse af, hvad der gør en computer hurtig eller langsom.

Det problem vil Elgiganten nu løse ved hjælp af et omfattende samarbejde med finske FutureMark, producenten bag det populære benchmark-software PCMark, der bruges til at vurdere, hvor god en specifik computer er.

“Det handler for os om at gøre det så enkelt for forbrugeren som muligt, og at det er troværdigt. Det er hverken os, sælgeren ude i butikken eller producenten, der siger, at det her er ‘verdens bedste computer’, men i stedet en objektiv vurdering fra FutureMark,” forklarer Henrik Eriksen, salgschef hos Elgiganten til Computerworld.

Ét eksemplar af alle Windows-computere, der i fremtiden skal sælges hos Elgiganten, sendes forbi FutureMarks kontorer i Finland, hvor selskabet tester computeren og finder frem til en samlet score for computerens ydeevne og batterilevetid.

Ønsker en producent ikke, at deres computere bliver sendt til test i Finland, forbeholder Elgiganten sig ret til ikke at ville sælge den i sine butikker.

Troværdighed

Hver computer får en score for sin ydeevne, der direkte kan sammenlignes med andre computere, ligesom alle computere batteritestes for at se, hvor længe de kan være tændt under konstant videoafspilning.

Nogle producenter overdriver, når de markedsfører batterilevetiden på en computer. Det viser Computerworlds egne tests af bærbare computere, og det oplever Elgiganten også.

“Vi kan allerede nu se test foretaget af FutureMark, hvor en given computer har lavere batterilevetid end lovet af producenten. Omvendt har vi også haft et par eksempler, hvor computeren har holdt langt længere end lovet,” siger Henrik Eriksen.

Et af de mest tydelige eksempler var Acer Aspire ES1-572 på 15,6 tommer, som Acer lover 6,5 timers batterilevetid på, men som klarede ni timer under FutureMarks test.

Og der er stor forskel fra computer til computer, selvom hardwaren ofte lader til at være den samme.

Eksempelvis har vi faktisk set produkter med GTX 1070-grafikkort have stor ydelsesforskel, og på DreamhackPC oplever vi faktisk en maskine med 1070-grafikkort performe bedre i testen, end en med 1080-grafikkort,” siger Henrik Eriksen.

“Mest overraskende var dog de små og store-Pentium-processorer. I visse konfigurationer er en Pentium-maskine faktisk bedre, end en computer med en Core i3-processor,” tilføjer salgschefen.

Læs også: Test: Verdens tyndeste bærbare computer er blevet en anelse for tynd

Fire segmenter

Som en del af samarbejdet inddeler Elgiganten sine computere i fire forskellige segmenter: Basic, Home, Produce og Create.

Basic og Home er til de fleste hjemmebrugere, der blot skal bruge en computer til film, streaming, sociale medier og lettere arbejde såsom Word eller Excel.

Produce og Create er maskiner med mere regnekraft og ofte et grafikkort, som kan bruges til eksempelvis billed- og videoredigering.

Derudover er der en række underkategorier under hver kategori alt efter, hvor vigtig mobilitet er. Jo mindre og tyndere, jo højere pris.

Spille-computere er endnu ikke blevet et segment, da “gamere” ikke er målgruppen endnu for den nye kampagne.

“Gamere har oftest styr på, hvad de går efter. Den her nye oversigt er til dem, der leder efter en studiecomputer eller en computer til sin gamle mor. Det er sådan, vi skaber merværdi,” siger Henrik Eriksen.

Han tilføjer dog, at det ikke er en facitliste, og at oversigten blot skal gøre det lettere for forbrugerne at finde frem til den rette maskine.

“Hvis vi ved hjælp af vores oversigt kan hjælpe forbrugere med kun at skulle tage stilling til fem eller seks computere i stedet for 100, har det jo fungeret,” siger Henrik Eriksen.

Det nye samarbejde skydes officielt i gang i dag onsdag og vil være at finde ved computerne i butikkerne, på Elgigantens hjemmeside og i tilbudsaviserne.

Macbooks fra Apple er ikke en del af det nye samarbejde med FutureMark. Højst sandsynligt fordi PCMark-programmet ikke findes til Mac-computere. 

Læs også: Oversigt: Så slank bliver din næste bærbare Windows-computer med grafikkort (måske)
IT-JOB

Bunker Holding A/S

Cloud CoE Lead

Din Faglige A-Kasse

IT-udvikler

Danmarks Meteorologiske Institut

Ansvarsbevidste netværksadministratorer til DMI
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere