Artikel top billede

Morgen-briefing: Den danske telebranche er super produktiv, men investeringerne halter / Kæmpe it-skandale truer den svenske regering / Regeringen vil udvide brugen af nummerpladeskannere

Den danske telebranche er super produktiv, men investeringerne halter. Kæmpe it-skandale truer den svenske regering. Regeringen vil udvide brugen af nummerpladeskannere.

Godmorgen. Så blev det mandag igen, og her er det hurtige overblik over de seneste it-nyheder.

Den danske telebranche er super produktiv, men investeringerne halter

I de seneste 17 år er produktiviteten i den danske telebranche vokset med over 16 procent hvert eneste år, viser en ny analyse fra Dansk Erhverv ifølge Børsen.

Til gengæld er branchens investeringerne - inklusive energiselskabernes investeringer i fiberkabler - ikke fulgt med. Ifølge analysen er investeringerne nu 7 procent mindre end i 2010. Til sammenligning investerer de svenske teleselskaber nu dobbelt så meget som i 2010.

Ifølge koncerndirektør i TDC, Jens Alsø er det lave investeringsniveuaet i Danmark et problem, som skyldes, at indtjeningen i den danske telebranche er for lav. Men det ender med at gå ud over kunderne, fordi kvaliteten vil dale uden de nødvendige investeringer, siger han til Børsen.

Kæmpe it-skandale truer den svenske regering

Det svenske transporttilsyn kaldet Transportstyrelsen er årsag til et datalæk, som kan ende med at koste den svenske regering livet, skriver Ritzau.

Datalækket, som først er blevet offentligt kendt nu, betyder, at oplysninger om skjulte identiteter og hemmelige adresser kan være havnet i forkerte hænder.

Sagen begynder i april 2015, hvor IBM overtager it-driften i styrelsen. I maj samme år beslutter styrelsens generalsekretær, at man kan afvige fra reglerne om beskyttelse af følsomme data, og i sommeren begynder det svenske sikkerhedspoliti en efterforskning af forløbet og konkluderer, at følsomme data muligvis er behandlet forkert.

Et halvt år efter - i januar 2016 - indledes en efterforskning af styrelsens generalsekretær, og et år efter trækker generalsekretæren sig fra posten, uden den svenske regering vil forklare hvorfor.

Først den 6. juli i år kommer det frem i flere svenske medier, at generalsekretæren har fået en bøde på 70.000 kroner for brud på reglerne om datasikkerhed. I sidste uge fortalte den store svenske dagblad Dagens Nyheter, at databruddet blandt gjorde det muligt at finde personer med hemmelige adresser og skjulte identiteter.

Oppositionen overvejer nu en mistillidsdagsorden mod regeringen, som holder pressemøde i dag om sagen.

Regeringen vil udvide brugen af nummerpladeskannere

Regringen vil udvide brugen af stationære og mobile nummerpladeskannere, viser en ny bekendtgørelse fra Justitsministeriet, der netop er sendt i høring i følge Jyllands-Posten.

Skannerne er blandt andet blevet brugt af politiet til at tjekke, om bilister har orden i forsikringspapirerne, og om lovpligtige syn er foretaget. Men skannerne er også blevet et værktøj i kampen mod mere alvorlig og grænseoverskridende kriminalitet som narko og terror.

Fremover vil skannerne også kunne bruges til at tjekke, om lastbiler kører efter reglerne. Desuden vil de kunne bruges til eftersøgninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere