Artikel top billede

Microsoft lukker og slukker for Paint efter 32 år, men er allerede klar med afløser

Et af de ældste nuværende Microsoftprogrammer vil efter sommerferien ikke længere aktivt blive udviklet.

Vores alle sammen Paint bliver udfaset i den næste store opdatering til Windows 10, der udkommer til efteråret.

Det skriver The Guardian, der har fået Microsoft til at udtale sig om Paint-programmet, der har været en del af Windows-systemet siden 1985.

Microsoft kalder selv Paint for “forældet funktion,” og at Paint fra den kommende “Fall Creator Update” ikke længere vil være i “aktiv udvikling og med tiden kan blive fjernet.”

Paint har været en del af Windows-systemet siden Windows 1.0 tilbage i november 1985, hvor programmet var et 1-bit sort/hvid billede.

Det er unægteligt et af de vigtigste programmer på Windows-systemet nogensinde, da det i sin tid var med til at overbevise masserne om, hvad en computer kunne.

Opdateret: Microsoft skriver nu, at MS Paint vil være tilgængelig som gratis download fra Microsoft Store for al evighed til dem, der er særligt nostalgiske, men at det vil blive fjernet fra Windows 10 som standardprogram i den nærmeste fremtid. 

Alternativ allerede på din computer

Hvis du har en Windows 10-computer, har du dog allerede Microsofts nye alternativ til Paint.

I forbindelse med forårets Creator Update-opdatering udgav Microsoft Paint 3D - et tegneprogram der kan tegne i tre dimensioner, og som kan benyttes sammen med Microsofts mange AR og 3D-universer.

Det kan du læse mere om her: Test: Her er det nye Windows 10 og "Creators Update"

Der er endnu ingen specifik dato for, hvornår Microsoft endegyldigt fjerner Paint fra Windows 10, men med klassifikationen “forældet funktion,” er det nok blot et spørgsmål om tid.

Som en lille servicemeddelse: Til de af jer, der benytter Paint til at gemme et skærmbillede (prnt scrn-knap + ctrl-V i Paint), kan I med fordel benytte det langt bedre “Skærmklipper”-program.

Tak Paint, for god tjeneste.

Læs også: Første kæmpe-opdatering i 31 år: Microsoft gør Paint klar til fremtidens computer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere