Artikel top billede

Microsoft lukker og slukker for Paint efter 32 år, men er allerede klar med afløser

Et af de ældste nuværende Microsoftprogrammer vil efter sommerferien ikke længere aktivt blive udviklet.

Vores alle sammen Paint bliver udfaset i den næste store opdatering til Windows 10, der udkommer til efteråret.

Det skriver The Guardian, der har fået Microsoft til at udtale sig om Paint-programmet, der har været en del af Windows-systemet siden 1985.

Microsoft kalder selv Paint for “forældet funktion,” og at Paint fra den kommende “Fall Creator Update” ikke længere vil være i “aktiv udvikling og med tiden kan blive fjernet.”

Paint har været en del af Windows-systemet siden Windows 1.0 tilbage i november 1985, hvor programmet var et 1-bit sort/hvid billede.

Det er unægteligt et af de vigtigste programmer på Windows-systemet nogensinde, da det i sin tid var med til at overbevise masserne om, hvad en computer kunne.

Opdateret: Microsoft skriver nu, at MS Paint vil være tilgængelig som gratis download fra Microsoft Store for al evighed til dem, der er særligt nostalgiske, men at det vil blive fjernet fra Windows 10 som standardprogram i den nærmeste fremtid. 

Alternativ allerede på din computer

Hvis du har en Windows 10-computer, har du dog allerede Microsofts nye alternativ til Paint.

I forbindelse med forårets Creator Update-opdatering udgav Microsoft Paint 3D - et tegneprogram der kan tegne i tre dimensioner, og som kan benyttes sammen med Microsofts mange AR og 3D-universer.

Det kan du læse mere om her: Test: Her er det nye Windows 10 og "Creators Update"

Der er endnu ingen specifik dato for, hvornår Microsoft endegyldigt fjerner Paint fra Windows 10, men med klassifikationen “forældet funktion,” er det nok blot et spørgsmål om tid.

Som en lille servicemeddelse: Til de af jer, der benytter Paint til at gemme et skærmbillede (prnt scrn-knap + ctrl-V i Paint), kan I med fordel benytte det langt bedre “Skærmklipper”-program.

Tak Paint, for god tjeneste.

Læs også: Første kæmpe-opdatering i 31 år: Microsoft gør Paint klar til fremtidens computer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere