Artikel top billede

Microsoft lukker og slukker for Paint efter 32 år, men er allerede klar med afløser

Et af de ældste nuværende Microsoftprogrammer vil efter sommerferien ikke længere aktivt blive udviklet.

Vores alle sammen Paint bliver udfaset i den næste store opdatering til Windows 10, der udkommer til efteråret.

Det skriver The Guardian, der har fået Microsoft til at udtale sig om Paint-programmet, der har været en del af Windows-systemet siden 1985.

Microsoft kalder selv Paint for “forældet funktion,” og at Paint fra den kommende “Fall Creator Update” ikke længere vil være i “aktiv udvikling og med tiden kan blive fjernet.”

Paint har været en del af Windows-systemet siden Windows 1.0 tilbage i november 1985, hvor programmet var et 1-bit sort/hvid billede.

Det er unægteligt et af de vigtigste programmer på Windows-systemet nogensinde, da det i sin tid var med til at overbevise masserne om, hvad en computer kunne.

Opdateret: Microsoft skriver nu, at MS Paint vil være tilgængelig som gratis download fra Microsoft Store for al evighed til dem, der er særligt nostalgiske, men at det vil blive fjernet fra Windows 10 som standardprogram i den nærmeste fremtid. 

Alternativ allerede på din computer

Hvis du har en Windows 10-computer, har du dog allerede Microsofts nye alternativ til Paint.

I forbindelse med forårets Creator Update-opdatering udgav Microsoft Paint 3D - et tegneprogram der kan tegne i tre dimensioner, og som kan benyttes sammen med Microsofts mange AR og 3D-universer.

Det kan du læse mere om her: Test: Her er det nye Windows 10 og "Creators Update"

Der er endnu ingen specifik dato for, hvornår Microsoft endegyldigt fjerner Paint fra Windows 10, men med klassifikationen “forældet funktion,” er det nok blot et spørgsmål om tid.

Som en lille servicemeddelse: Til de af jer, der benytter Paint til at gemme et skærmbillede (prnt scrn-knap + ctrl-V i Paint), kan I med fordel benytte det langt bedre “Skærmklipper”-program.

Tak Paint, for god tjeneste.

Læs også: Første kæmpe-opdatering i 31 år: Microsoft gør Paint klar til fremtidens computer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere