Artikel top billede

Første kæmpe-opdatering i 31 år: Microsoft gør Paint klar til fremtidens computer

Et af Windows mest ikoniske programmer får nu en gevaldig overhaling med et hav af nye funktioner og et nyt udseende. Se det nye Paint her, som gøres klar til Hololens-tegninger.

Microsoft er i færd med at omdanne det gamle Paint-program til et moderne tegneprogram anno 2016. 

En lækket video viser i hvert fald den nye version af det 31 år gamle Paint-program, der ser ud til at få en større overhaling inden for både funktioner og udseende. 

Det skriver The Verge.

Paint har været en del af Windows-systemet siden Windows 1.0 fra 1985.

Dengang var Paint med til at introducere mange brugere til konceptet med at tegne på en computer. 

I dag er programmet håbløst bagud på funktioner i forhold til andre tegne- og billedbehandlingsprogrammer, og de fleste bruger formentligt kun Paint til at gemme screenshots eller til at tegne en hurtig tændstikmand. 

Den nye Paint-app bliver nu imidlertid  optimeret til at fungere med en stylus i stil med den, der for eksempel medfølger en Microsoft Surface-tablet.

Programmet bliver i samme omgang omdannet til en Windows 10-app, så den bedre skaleres efter, hvorvidt du benytter din Windows 10-computer som en computer eller som tablet. Helt i ånd med resten af Windows 10.

Kan tegne i 3D

Den nye version af Paint giver brugeren mulighed for at tegne 3D-objekter og indsætte dem i værker eller scenarier i tre dimensioner.

Videoen viser også, at du kan tage noter i et 3D-univers med et køkken som eksempel. 

Den nye 3D-funktion går særligt godt i spænd med et andet, kommende produkt fra Microsoft, nemlig HoloLens, der kan vise 3D-objekter svæve foran dine øjne.

Paint kan derfor meget vel ende med at være et program, der kan agere bro mellem HoloLens' hologram-verden fyldt med 3D-animationer og de traditionelle computere. 

Læs også: Computerworld viser Microsofts HoloLens: Det kan du bruge hologram-brillerne til

Den nye video ser dagens lys samme dag, som Microsoft inviterer den amerikanske presse til et event i slutningen af oktober - en dato hvor Microsoft forventes at lancere nye Surface-produkter, heriblandt en ny All-in-One desktop-computer.

Der er endnu ingen dato på, hvornår vi alle kan tegne i det nye Paint. 

Læs også: Test af Microsoft Surface Pro 4: Hurtigere, bedre, hårdere, stærkere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere