Artikel top billede

Tech-brief: Microsoft bygger bedre HoloLens / Første 'selvkørende' fragtskib søsættes snart / Bliver dette navnet på den næste Android-version?

Microsofts forskere udvikler ny “HPU” til HoloLens, norsk selskab udvikler førerløs fragtskib og Google driller med ny version af Android O.

Endnu en dag, hvor det danske sommervejr udebliver for de fleste af os, men så er det godt, at man kan sidde og læse om teknologiens verden.

Go tirsdag og sommer.

Microsoft udvikler nyt HoloLens-headset

Microsofts HoloLens er en ambitiøs fremtidsinspireret ide og drøm, som er fanget i nutidens hardware.

Derfor er Microsoft også på vej med den næste version af HoloLens, som Microsofts forskere fortæller blandt andet får en ny chip til machine learning.

Specifikt skriver Microsoft i et blogindlæg for sin RnD-afdeling, at den næste generation af Holographic Processing Unit, eller HPU (en hologram-orienteret CPU), vil understøtte deep neural network-processering med fokus på kunstig intelligens.

Det betyder ikke Cortana, men i stedet, at HoloLens i langt højere grad vil forstå verden omkring sig.

Om det betyder, at der på et tidspunkt kommer en opdateret HoloLens, eller et HoloLens 2 er stadig uvist. HoloLens er stadig er udviklerprodukt til små 20.000 kroner, og der er lang vej, før at produktet for alvor kommer ud til både virksomheder og forbrugere.

Læs også: Computerworld prøver Microsofts HoloLens: Det kan du bruge hologram-brillerne til

Også Google er begyndt at tænke i Augmented Reality igen. Google Glass-brillerne var eller glemt i flere år, men er for nyligt genopstået som et erhvervsprodukt til produktionsvirksomheder.

Føreløse fragtskibe klar i 2018

Førerløse biler er det nye store i både Silicon Walley og Himmerland, men nu ser det ud til, at den føreløse trend også har ramt vandkanten.

Yara Birkelund er et fuldstændigt automatiseret fragtskib, der i øjeblikekt udvikles af Yara Internationals og Kongsbergruppen.

Den går under navnet “Havets Tesla,” benytter ikke tunge dieselmotorer og forventes at kunne sejle 37 kilometer fra et produktionsfacilitet af gødning til havnen i Larvik, Norge.

Den vil blive styret af GPS, radar, kameraer og sensorer og vil selv kunne dokke ved havnen. Prisen bliver 160 millioner kroner, hvilket er tre gange så meget som et tilsvarende, mere almindeligt fragtskib.

Omvendt vil omkostningerne være op imod 90 procent lavere end ved almindelige skibe, da det hverken har brug for mandskab eller brænsel.

“Skibet vil starte som et bemandet skib i 2018, dernæst bliver det fjernstyret i 2019 og i 2020 forventes det at være fuldstændig selvstyrende,” skriver Yara i et blogindlæg.

Android Octupus (?)

Googles næste version af Android forventes at udkomme til efteråret, men det er endnu uvist, hvad versionen kommer til at hedde.

Google har normalt navngivet sine Android-versioner efter forskellige desserter og kager, heriblandt Android Jellybean, Nougat og ikke mindst Android Kitkat.

Det har fået folk til at spekulere i, hvad den næste version skal hedde. De fleste kvalificerede gæt ligger på Android Oreo, men måske bliver det Android Octupus?

I den seneste version af udviklerversionen af Android O har Google gemt et lille “easter-egg,” hvor man normalt kan se versionsnavnet. Her er der nu gemt et billede af en blæksprutte.

Det vil være et skridt væk fra traditionen med slik og kage-orienterede navne, men omvendt kan det jo være, at Google tror, at en blæksprutte er en dessert.

Den næste version af Android byder hovedsageligt på optimeringer og en forbedret notifikationsmenu. Det kan du læse mere om her: 10 spændende nyheder fra Googles store I/O-konference: Android, Google Assistant og mere VR

Læs også: Google: Sådan bliver næste version af Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere