Artikel top billede

Morgen-briefing: Nyt dansk it-firma vil hjælpe virksomheder med at skrue ned for bankgebyrerne / Danmark kan også få sin egen svenske it-skandale / Politisk slagsmål om lagring af nummerplade-data

Nyt dansk it-firma vil hjælpe virksomheder med at skrue ned for bankgebyrerne. Danmark kan også få sin egen svenske it-skandale. Politisk slagsmål om lagring af nummerplade-data. Kina: Fremtidens krige bliver it-dominerede og måske helt uden soldater.

Godmorgen. Så nåede vi onsdag, og her er overblikket over it-nyhederne.

Nyt dansk it-firma vil hjælpe virksomheder med at skrue ned for bankgebyrerne

Bescord er et nyt dansk it-firma inden for Fintech, som vil hjælpe store og mllemstore virksomheder med at få mere ud af deres bankforretninger, skriver Børsen.

Manden bag hedder Rasmus Heskier Schiønning. Han arbejdede tidligere som finans-konsulent, hvor han daglig gennemgik virksomheders bankforretninger manuelt i Excel-ark.

Derfor fik han ideen til et it-system, som kunne automatisere denne analyse, og med hjælp fra tre udviklere og to analytikere har firmaet på ni måneder bygget en den nye it-løsning fra bunden.

Rasmus Heskier Schiønning fortæller til Børsen, at ingen før har brugt it til systematisk at gennemgå bankforretninger, transaktionspriser, rabatter og så videre, som kan give store besparelser.

Bescord begyndte salget i september 2016 og har endnu ikke overskud, men flere store virksomheder er på kundelisten. Og der er ikke noget i vejen for, at systemet kan skaleres og bruges internationalt.

Danmark kan også få sin egen svenske it-skandale

Ifølge Politiken kan Danmark sagtens rammes af en skandale svarende til den svenske. Datatilsynets stikprøvekontrol i juni viste, at myndighedernes kontrol med leverandørernes datasikkerhed ikke er i orden, skriver IT Watch.

Til Politiken siger lektor Hanne Marie Motzfeldt, der forsker i forvaltningsret og persondataret på Syddansk Universitet, at der ikke skal meget til, før vi ser en sikkerhedsbrist som i Sverige, for stikprøven viser, at myndighederne fører ringe kontrol med leverandørerne, som tilmed er lemfældige i omgangen med data.

Politisk slagsmål om lagring af nummerpladedata

Information kunne i går fortælle, at Politiet helt systematisk lagrer data fra alle nummerpladeskanninger i 30 dage, selvom det kun skulle kunne foregå i undtagelsestilfælde ifølge Datatilsynet, skriver Ritzau.

Men hvis Politiet har behov for disse data i mere end de tilladte 24 timer, så må lovgivningen laves om, mener både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Det er Liberal Alliance og Enhedslisten til gengæld imod. Jo større datamængder, jo mere udsatte er vi ved et hackerangreb, mener Liberal Alliances retsordfører Christina Egelund, som heller ikke mener, det er rimeligt, at data om almindelige menneskers færden i bil skal opbevares så længe. Enhedslistens ordfører Søren Egge Rasmussen kalder det skandaløs masseovervågning.

Kina: Fremtidens krige bliver it-dominerede og måske helt uden soldater

I fremtiden bliver krige først og fremmest udkæmpet af it-systemer, og måske bliver der slet ikke brug for soldater, sagde en professor ved Kinas forsvarsakademi på en pressekonference forleden i følge Finans.

Derfor er Kinas hær - verdens største - i gang med helt fundamentale forandringer. Hæren bliver beskåret med 15 procent svarende til omkring 300.000 mand frem mod 2020.

Hæren får også to nye værn - raketter og strategisk støtte. Sidstnævnte betyder hovedsaglig teknologisk support, skriver Finans.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere