Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nyt dansk it-firma vil hjælpe virksomheder med at skrue ned for bankgebyrerne / Danmark kan også få sin egen svenske it-skandale / Politisk slagsmål om lagring af nummerplade-data

Nyt dansk it-firma vil hjælpe virksomheder med at skrue ned for bankgebyrerne. Danmark kan også få sin egen svenske it-skandale. Politisk slagsmål om lagring af nummerplade-data. Kina: Fremtidens krige bliver it-dominerede og måske helt uden soldater.

Godmorgen. Så nåede vi onsdag, og her er overblikket over it-nyhederne.

Nyt dansk it-firma vil hjælpe virksomheder med at skrue ned for bankgebyrerne

Bescord er et nyt dansk it-firma inden for Fintech, som vil hjælpe store og mllemstore virksomheder med at få mere ud af deres bankforretninger, skriver Børsen.

Manden bag hedder Rasmus Heskier Schiønning. Han arbejdede tidligere som finans-konsulent, hvor han daglig gennemgik virksomheders bankforretninger manuelt i Excel-ark.

Derfor fik han ideen til et it-system, som kunne automatisere denne analyse, og med hjælp fra tre udviklere og to analytikere har firmaet på ni måneder bygget en den nye it-løsning fra bunden.

Rasmus Heskier Schiønning fortæller til Børsen, at ingen før har brugt it til systematisk at gennemgå bankforretninger, transaktionspriser, rabatter og så videre, som kan give store besparelser.

Bescord begyndte salget i september 2016 og har endnu ikke overskud, men flere store virksomheder er på kundelisten. Og der er ikke noget i vejen for, at systemet kan skaleres og bruges internationalt.

Danmark kan også få sin egen svenske it-skandale

Ifølge Politiken kan Danmark sagtens rammes af en skandale svarende til den svenske. Datatilsynets stikprøvekontrol i juni viste, at myndighedernes kontrol med leverandørernes datasikkerhed ikke er i orden, skriver IT Watch.

Til Politiken siger lektor Hanne Marie Motzfeldt, der forsker i forvaltningsret og persondataret på Syddansk Universitet, at der ikke skal meget til, før vi ser en sikkerhedsbrist som i Sverige, for stikprøven viser, at myndighederne fører ringe kontrol med leverandørerne, som tilmed er lemfældige i omgangen med data.

Politisk slagsmål om lagring af nummerpladedata

Information kunne i går fortælle, at Politiet helt systematisk lagrer data fra alle nummerpladeskanninger i 30 dage, selvom det kun skulle kunne foregå i undtagelsestilfælde ifølge Datatilsynet, skriver Ritzau.

Men hvis Politiet har behov for disse data i mere end de tilladte 24 timer, så må lovgivningen laves om, mener både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Det er Liberal Alliance og Enhedslisten til gengæld imod. Jo større datamængder, jo mere udsatte er vi ved et hackerangreb, mener Liberal Alliances retsordfører Christina Egelund, som heller ikke mener, det er rimeligt, at data om almindelige menneskers færden i bil skal opbevares så længe. Enhedslistens ordfører Søren Egge Rasmussen kalder det skandaløs masseovervågning.

Kina: Fremtidens krige bliver it-dominerede og måske helt uden soldater

I fremtiden bliver krige først og fremmest udkæmpet af it-systemer, og måske bliver der slet ikke brug for soldater, sagde en professor ved Kinas forsvarsakademi på en pressekonference forleden i følge Finans.

Derfor er Kinas hær - verdens største - i gang med helt fundamentale forandringer. Hæren bliver beskåret med 15 procent svarende til omkring 300.000 mand frem mod 2020.

Hæren får også to nye værn - raketter og strategisk støtte. Sidstnævnte betyder hovedsaglig teknologisk support, skriver Finans.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere