Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nyt dansk it-firma vil hjælpe virksomheder med at skrue ned for bankgebyrerne / Danmark kan også få sin egen svenske it-skandale / Politisk slagsmål om lagring af nummerplade-data

Nyt dansk it-firma vil hjælpe virksomheder med at skrue ned for bankgebyrerne. Danmark kan også få sin egen svenske it-skandale. Politisk slagsmål om lagring af nummerplade-data. Kina: Fremtidens krige bliver it-dominerede og måske helt uden soldater.

Godmorgen. Så nåede vi onsdag, og her er overblikket over it-nyhederne.

Nyt dansk it-firma vil hjælpe virksomheder med at skrue ned for bankgebyrerne

Bescord er et nyt dansk it-firma inden for Fintech, som vil hjælpe store og mllemstore virksomheder med at få mere ud af deres bankforretninger, skriver Børsen.

Manden bag hedder Rasmus Heskier Schiønning. Han arbejdede tidligere som finans-konsulent, hvor han daglig gennemgik virksomheders bankforretninger manuelt i Excel-ark.

Derfor fik han ideen til et it-system, som kunne automatisere denne analyse, og med hjælp fra tre udviklere og to analytikere har firmaet på ni måneder bygget en den nye it-løsning fra bunden.

Rasmus Heskier Schiønning fortæller til Børsen, at ingen før har brugt it til systematisk at gennemgå bankforretninger, transaktionspriser, rabatter og så videre, som kan give store besparelser.

Bescord begyndte salget i september 2016 og har endnu ikke overskud, men flere store virksomheder er på kundelisten. Og der er ikke noget i vejen for, at systemet kan skaleres og bruges internationalt.

Danmark kan også få sin egen svenske it-skandale

Ifølge Politiken kan Danmark sagtens rammes af en skandale svarende til den svenske. Datatilsynets stikprøvekontrol i juni viste, at myndighedernes kontrol med leverandørernes datasikkerhed ikke er i orden, skriver IT Watch.

Til Politiken siger lektor Hanne Marie Motzfeldt, der forsker i forvaltningsret og persondataret på Syddansk Universitet, at der ikke skal meget til, før vi ser en sikkerhedsbrist som i Sverige, for stikprøven viser, at myndighederne fører ringe kontrol med leverandørerne, som tilmed er lemfældige i omgangen med data.

Politisk slagsmål om lagring af nummerpladedata

Information kunne i går fortælle, at Politiet helt systematisk lagrer data fra alle nummerpladeskanninger i 30 dage, selvom det kun skulle kunne foregå i undtagelsestilfælde ifølge Datatilsynet, skriver Ritzau.

Men hvis Politiet har behov for disse data i mere end de tilladte 24 timer, så må lovgivningen laves om, mener både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Det er Liberal Alliance og Enhedslisten til gengæld imod. Jo større datamængder, jo mere udsatte er vi ved et hackerangreb, mener Liberal Alliances retsordfører Christina Egelund, som heller ikke mener, det er rimeligt, at data om almindelige menneskers færden i bil skal opbevares så længe. Enhedslistens ordfører Søren Egge Rasmussen kalder det skandaløs masseovervågning.

Kina: Fremtidens krige bliver it-dominerede og måske helt uden soldater

I fremtiden bliver krige først og fremmest udkæmpet af it-systemer, og måske bliver der slet ikke brug for soldater, sagde en professor ved Kinas forsvarsakademi på en pressekonference forleden i følge Finans.

Derfor er Kinas hær - verdens største - i gang med helt fundamentale forandringer. Hæren bliver beskåret med 15 procent svarende til omkring 300.000 mand frem mod 2020.

Hæren får også to nye værn - raketter og strategisk støtte. Sidstnævnte betyder hovedsaglig teknologisk support, skriver Finans.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere