Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nyt dansk it-firma vil hjælpe virksomheder med at skrue ned for bankgebyrerne / Danmark kan også få sin egen svenske it-skandale / Politisk slagsmål om lagring af nummerplade-data

Nyt dansk it-firma vil hjælpe virksomheder med at skrue ned for bankgebyrerne. Danmark kan også få sin egen svenske it-skandale. Politisk slagsmål om lagring af nummerplade-data. Kina: Fremtidens krige bliver it-dominerede og måske helt uden soldater.

Godmorgen. Så nåede vi onsdag, og her er overblikket over it-nyhederne.

Nyt dansk it-firma vil hjælpe virksomheder med at skrue ned for bankgebyrerne

Bescord er et nyt dansk it-firma inden for Fintech, som vil hjælpe store og mllemstore virksomheder med at få mere ud af deres bankforretninger, skriver Børsen.

Manden bag hedder Rasmus Heskier Schiønning. Han arbejdede tidligere som finans-konsulent, hvor han daglig gennemgik virksomheders bankforretninger manuelt i Excel-ark.

Derfor fik han ideen til et it-system, som kunne automatisere denne analyse, og med hjælp fra tre udviklere og to analytikere har firmaet på ni måneder bygget en den nye it-løsning fra bunden.

Rasmus Heskier Schiønning fortæller til Børsen, at ingen før har brugt it til systematisk at gennemgå bankforretninger, transaktionspriser, rabatter og så videre, som kan give store besparelser.

Bescord begyndte salget i september 2016 og har endnu ikke overskud, men flere store virksomheder er på kundelisten. Og der er ikke noget i vejen for, at systemet kan skaleres og bruges internationalt.

Danmark kan også få sin egen svenske it-skandale

Ifølge Politiken kan Danmark sagtens rammes af en skandale svarende til den svenske. Datatilsynets stikprøvekontrol i juni viste, at myndighedernes kontrol med leverandørernes datasikkerhed ikke er i orden, skriver IT Watch.

Til Politiken siger lektor Hanne Marie Motzfeldt, der forsker i forvaltningsret og persondataret på Syddansk Universitet, at der ikke skal meget til, før vi ser en sikkerhedsbrist som i Sverige, for stikprøven viser, at myndighederne fører ringe kontrol med leverandørerne, som tilmed er lemfældige i omgangen med data.

Politisk slagsmål om lagring af nummerpladedata

Information kunne i går fortælle, at Politiet helt systematisk lagrer data fra alle nummerpladeskanninger i 30 dage, selvom det kun skulle kunne foregå i undtagelsestilfælde ifølge Datatilsynet, skriver Ritzau.

Men hvis Politiet har behov for disse data i mere end de tilladte 24 timer, så må lovgivningen laves om, mener både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Det er Liberal Alliance og Enhedslisten til gengæld imod. Jo større datamængder, jo mere udsatte er vi ved et hackerangreb, mener Liberal Alliances retsordfører Christina Egelund, som heller ikke mener, det er rimeligt, at data om almindelige menneskers færden i bil skal opbevares så længe. Enhedslistens ordfører Søren Egge Rasmussen kalder det skandaløs masseovervågning.

Kina: Fremtidens krige bliver it-dominerede og måske helt uden soldater

I fremtiden bliver krige først og fremmest udkæmpet af it-systemer, og måske bliver der slet ikke brug for soldater, sagde en professor ved Kinas forsvarsakademi på en pressekonference forleden i følge Finans.

Derfor er Kinas hær - verdens største - i gang med helt fundamentale forandringer. Hæren bliver beskåret med 15 procent svarende til omkring 300.000 mand frem mod 2020.

Hæren får også to nye værn - raketter og strategisk støtte. Sidstnævnte betyder hovedsaglig teknologisk support, skriver Finans.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere