Artikel top billede

Presset sikkerhedsfirma sender gratis antivirus-program i topklassen på gaden globalt

Kaspersky har annonceret en gratis-version af selskabets roste antivirus-løsning, som vil være nok til de fleste.

Kasperskys software har gentagne gange toppet uafhængige test og blev blandt andet udnvævnt som 2016's bedste antivirus-produkt af AV-Comparatives sammen med Bitdefender.

Men nu bliver det muligt for endnu flere at blive beskyttet uden at bruge så meget som en krone.

Kaspersky har annonceret Kaspersky Free. Det er ikke en fuldstændig gratis kopi af Kasperskys eksisterende sikkerhedsløsning men mere en basispakke. 

Kaspersky Free beskytter dine filer, emails og dig under web-surfing og kan smide potentielt farlige filer i karantæne. Lidt ligesom den eksisterende antivirus-funktion i Windows 10, Windows Defender. 

Du vil dog ikke få adgang til forældrekontrol, beskyttelse ved betaling i onlinebutikker eller indbygget VPN-adgang. Det må du betale for.

Opdateret: Kaspersky Free har været tilgængelig i Danmark siden januar. 

I bytte giver du anonyme data, som bruges til at fodre Kasperskys maskinlærings-software, som dermed bliver bedre til at finde og reagere på skadelige scenarier. 

Læs også: Kaspersky i frontalangreb på Microsoft og Windows Defender: "Microsoft benytter tvivlsomme metoder"

Gaver i en presset tid

Gratis gaver er altid godt, særligt når nu en løsning som Kaspersky Free formentlig vil være nok beskyttelse for langt de fleste privatpersoner. 

Men Kaspersky er klemt i øjeblikket. 

I USA mistænktes Kaspersky for spionage og er derfor ikke længere en del af de forhåndsgodkendte leverandører til det offentlige i USA. 

Bloomberg har blandt andet skrevet, at Kaspersky arbejder markant tættere sammen med den russiske efterretningstjeneste FSB, end Kaspersky selv melder ud. 

Det er et gigantisk problem for Kaspersky, som selvfølgelig har benægtet alle påstande og beskyldninger. 

Læs også: Mistænkes for spionage: Kaspersky færdig som godkendt it-sikkerhedsleverandør i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere