Presset sikkerhedsfirma sender gratis antivirus-program i topklassen på gaden globalt

Kaspersky har annonceret en gratis-version af selskabets roste antivirus-løsning, som vil være nok til de fleste.

Kasperskys software har gentagne gange toppet uafhængige test og blev blandt andet udnvævnt som 2016's bedste antivirus-produkt af AV-Comparatives sammen med Bitdefender.

Men nu bliver det muligt for endnu flere at blive beskyttet uden at bruge så meget som en krone.

Kaspersky har annonceret Kaspersky Free. Det er ikke en fuldstændig gratis kopi af Kasperskys eksisterende sikkerhedsløsning men mere en basispakke. 

Kaspersky Free beskytter dine filer, emails og dig under web-surfing og kan smide potentielt farlige filer i karantæne. Lidt ligesom den eksisterende antivirus-funktion i Windows 10, Windows Defender. 

Du vil dog ikke få adgang til forældrekontrol, beskyttelse ved betaling i onlinebutikker eller indbygget VPN-adgang. Det må du betale for.

Opdateret: Kaspersky Free har været tilgængelig i Danmark siden januar.  I bytte giver du anonyme data, som bruges til at fodre Kasperskys maskinlærings-software, som dermed bliver bedre til at finde og reagere på skadelige scenarier. 

Læs også: Kaspersky i frontalangreb på Microsoft og Windows Defender: "Microsoft benytter tvivlsomme metoder"

Gaver i en presset tid
Gratis gaver er altid godt, særligt når nu en løsning som Kaspersky Free formentlig vil være nok beskyttelse for langt de fleste privatpersoner. 

Men Kaspersky er klemt i øjeblikket. 

I USA mistænktes Kaspersky for spionage og er derfor ikke længere en del af de forhåndsgodkendte leverandører til det offentlige i USA. 

Bloomberg har blandt andet skrevet, at Kaspersky arbejder markant tættere sammen med den russiske efterretningstjeneste FSB, end Kaspersky selv melder ud. 

Det er et gigantisk problem for Kaspersky, som selvfølgelig har benægtet alle påstande og beskyldninger. 

Læs også: Mistænkes for spionage: Kaspersky færdig som godkendt it-sikkerhedsleverandør i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver
Du kan nu lade dit fysiske kørekort blive derhjemme og i stedet nøjes med en app. For i dag udkommer det digitale kørekort til iPhones og Android-telefoner.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.