Artikel top billede

Presset sikkerhedsfirma sender gratis antivirus-program i topklassen på gaden globalt

Kaspersky har annonceret en gratis-version af selskabets roste antivirus-løsning, som vil være nok til de fleste.

Kasperskys software har gentagne gange toppet uafhængige test og blev blandt andet udnvævnt som 2016's bedste antivirus-produkt af AV-Comparatives sammen med Bitdefender.

Men nu bliver det muligt for endnu flere at blive beskyttet uden at bruge så meget som en krone.

Kaspersky har annonceret Kaspersky Free. Det er ikke en fuldstændig gratis kopi af Kasperskys eksisterende sikkerhedsløsning men mere en basispakke. 

Kaspersky Free beskytter dine filer, emails og dig under web-surfing og kan smide potentielt farlige filer i karantæne. Lidt ligesom den eksisterende antivirus-funktion i Windows 10, Windows Defender. 

Du vil dog ikke få adgang til forældrekontrol, beskyttelse ved betaling i onlinebutikker eller indbygget VPN-adgang. Det må du betale for.

Opdateret: Kaspersky Free har været tilgængelig i Danmark siden januar. 

I bytte giver du anonyme data, som bruges til at fodre Kasperskys maskinlærings-software, som dermed bliver bedre til at finde og reagere på skadelige scenarier. 

Læs også: Kaspersky i frontalangreb på Microsoft og Windows Defender: "Microsoft benytter tvivlsomme metoder"

Gaver i en presset tid

Gratis gaver er altid godt, særligt når nu en løsning som Kaspersky Free formentlig vil være nok beskyttelse for langt de fleste privatpersoner. 

Men Kaspersky er klemt i øjeblikket. 

I USA mistænktes Kaspersky for spionage og er derfor ikke længere en del af de forhåndsgodkendte leverandører til det offentlige i USA. 

Bloomberg har blandt andet skrevet, at Kaspersky arbejder markant tættere sammen med den russiske efterretningstjeneste FSB, end Kaspersky selv melder ud. 

Det er et gigantisk problem for Kaspersky, som selvfølgelig har benægtet alle påstande og beskyldninger. 

Læs også: Mistænkes for spionage: Kaspersky færdig som godkendt it-sikkerhedsleverandør i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere