Artikel top billede

Presset sikkerhedsfirma sender gratis antivirus-program i topklassen på gaden globalt

Kaspersky har annonceret en gratis-version af selskabets roste antivirus-løsning, som vil være nok til de fleste.

Kasperskys software har gentagne gange toppet uafhængige test og blev blandt andet udnvævnt som 2016's bedste antivirus-produkt af AV-Comparatives sammen med Bitdefender.

Men nu bliver det muligt for endnu flere at blive beskyttet uden at bruge så meget som en krone.

Kaspersky har annonceret Kaspersky Free. Det er ikke en fuldstændig gratis kopi af Kasperskys eksisterende sikkerhedsløsning men mere en basispakke. 

Kaspersky Free beskytter dine filer, emails og dig under web-surfing og kan smide potentielt farlige filer i karantæne. Lidt ligesom den eksisterende antivirus-funktion i Windows 10, Windows Defender. 

Du vil dog ikke få adgang til forældrekontrol, beskyttelse ved betaling i onlinebutikker eller indbygget VPN-adgang. Det må du betale for.

Opdateret: Kaspersky Free har været tilgængelig i Danmark siden januar. 

I bytte giver du anonyme data, som bruges til at fodre Kasperskys maskinlærings-software, som dermed bliver bedre til at finde og reagere på skadelige scenarier. 

Læs også: Kaspersky i frontalangreb på Microsoft og Windows Defender: "Microsoft benytter tvivlsomme metoder"

Gaver i en presset tid

Gratis gaver er altid godt, særligt når nu en løsning som Kaspersky Free formentlig vil være nok beskyttelse for langt de fleste privatpersoner. 

Men Kaspersky er klemt i øjeblikket. 

I USA mistænktes Kaspersky for spionage og er derfor ikke længere en del af de forhåndsgodkendte leverandører til det offentlige i USA. 

Bloomberg har blandt andet skrevet, at Kaspersky arbejder markant tættere sammen med den russiske efterretningstjeneste FSB, end Kaspersky selv melder ud. 

Det er et gigantisk problem for Kaspersky, som selvfølgelig har benægtet alle påstande og beskyldninger. 

Læs også: Mistænkes for spionage: Kaspersky færdig som godkendt it-sikkerhedsleverandør i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere