Artikel top billede

Tech-brief: Første computer med Intels vilde Optane-teknologi / Lenovo viser smartphone med bøjelig skærm / Ryzen trækker penge hjem til AMD

HP har annonceret sin første computer med den vilde Optane-teknologi, Lenovo satser stort på sammenklappelige smartphones, og Ryzen-processorer skaber fremgang for AMD.

Det er blevet onsdag eftermiddag og dermed tid til dagens tech-orienterede nyheder.

Ny HP-computer får OptaneHP har annonceret Pavilion All-in-One 27, en desktop-computer hvor computeren er indbygget i skærmen. 

Det er en designperle i stil med Surface Studio, Dell XPS 27 og iMac, og den brøler derudad med FHD- eller 4K-skærm, Intels syvende generation KabyLake Core i-processorer og mulighed or et dedikeret AMD-grafikkort. 

Mest specielt er dog, at du kan få en model med Intels Optane-lagerplads. 

Optane Memory fungerer som en turbo-motor for din computers harddisk, hvor særligt computere uden SSD'er vil virke afsindigt meget hurtigere. Lidt forenklet kan man sige, at Optane fungerer som en blanding mellem RAM og lagerplads. 

Du kan læse mere om Optane her: Intel lover en revolution med Optane - men hvor bliver de fabelagtige memory-produkter egentlig af?

HP's nye Pavilion 27, der kun kommer med en klassisk, relativ langsom harddisk sammenlignet med en SSD, vil føles som var den udstyret med en SSD men til en langt lavere pris, end hvis du skulle have en SSD på 1 terabyte. 

HP er endnu ikke klar med priser på Pavilion 27 All-in-One, men der er ved at være en god portion af lækre og smukke all-in-One-computere på markedet til dem, der ønsker en flot maskine på skrivebordet. 

Lenovo viser bøjelig smartphone

Lenovo leger med tanken om en smartphone med to skærme, der kan foldes ud og blive til en større tablet. Det viste det kinesiske selskab allerede sidste år. 

Men nu er vi lidt tættere på realiseringen af den sammenklappelige smartphone. I hvert fald har Lenovo vist en fungerende prototype på en 7.8 tommer stor Android-tablet, der kan omdannes til en 5,5 tommer stor smartphone. 

I videoen nedenfor kan du se telefonen i funktion. Videoen er på kinesisk, men den viser tydeligt, hvordan telefonen virker. 

Det er stadig en prototype, og derfor er det uvist, om vi nogensinde kommer til at se en sammenklappelig telefon. Der er store udfordringer vedrørende en telefon, der skal kunne knække på midten.

Blandt andet kan skærmen ikke være af glas, og Lenovos prototype ser markant mere tyk og klodset ud end moderne smartphones. 

Ikke desto mindre er det fascinerende, og både LG og Samsung rygtes også at arbejde på sammenklappelige smartphones. Man kan altid drømme.

Nye Ryzen-processorer giver AMD medvind

AMD's nye Ryzen-processorer var stjernen ved AMD's seneste briefing om det seneste kvartalsregnskab. 

De nye Ryzen 5 og 7-processorer har været med til at skubbe AMD's indtjening 19 procent i forhold til året forinden.

Hele AMD's "Computing" og grafik-forretning steg 59 procent i omsætning til 4,2 millarder kroner. Omvendt faldt AMD's andet segment, der dækker enterprise og konsol-processorer med fem procent. 

Læs også: Test af AMD's nye Ryzen-processor: AMD er tilbage - og slår Intel

I alt tabte AMD cirka 100 millioner danske kroner i andet kvartal, kvilket er 350 millioner kroner mindre end første kvartal i 2017. 

Regnskabet viser, at Ryzen-lanceringen er gode nyheder for AMD, der har haft stor succes med at udfordre Intels monopollignende position. Der er lang vej endnu for AMD, som både er på vej med endnu en Ryzen-lancering samt offentliggørelsen af sin næste grafikkortfamilie ved navn "Vega."

Ligeledes er AMD også på vej med sin "Threadripper"-serie af vilde 16-kernede processorer til de mest krævende brugere. 

Læs også: Tech-brief: Her er [b]AMD's Ryzen 3 / Forskere 3D-printer fungerende kunstigt hjerte / Ny Audi A8 styres af Nvidia-hardware / Microsoft klar med ny Server 2016 Preview[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft ser ud til at have stoppet udviklingen af Windows 10X - er blevet lagt på hylden
Microsoft har stoppet udviklingen af Windows 10X, som dermed ikke står til at blive lanceret i år alligevel.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.