Artikel top billede

Nu sker det: Apple Pay kommer til Danmark om kort tid

Efter flere års tøven er Apple nu klar til at lancere Apple Pay i Danmark.

Danmark er i den grad et Apple-land, hvis man ser på, hvor stor en del af befolkningen, der anvender produkter med æble-logoet. 

Netop derfor har mange også længe håbet på, at få adgang til tjenesten Apple Pay her i landet. 

Og efter flere års ventetid ser det nu ud til at blive en realitet. 

Apple annoncerede lanceringen af Apple Pay i blandt andet Danmark i forbindelse med selskabets earnings call i anledning af kvartalsregnskabet sendt tirsdag.

Her oplyste Apple, at Apple Pay blandt andet vil blive lanceret i Danmark, Sverige og Finland senere i år.

"Rækkevidden, brugen og funktionaliteten med Apple Pay fortsætter med at vokse."

"Vi lancerede Apple Pay i Italien i maj, og De Forenede Arabiske Emirater, Danmark, Finland og Sverige er planlagt til at komme i luften før udgangen af dette kalenderår," udtalte en Apple-talsperson i konferencekaldet. 

"Apple Pay er den førende NFC-betalingsservice på mobile enheder med næsten 90 procent af alle transaktioner på verdensplan," lød det videre fra Apple. 

"Momentum er stærkest på internationale markeder, hvor infrastrukturen til mobilbetalinger er blevet udviklet hurtigere end i USA. Faktisk finder tre ud af fire Apple Pay-transaktioner sted uden for USA." 

Apple Pay, der blev lanceret i 2014, kan bruges til at foretage mobilbetalinger på en nem og hurtig måde i butikker, apps og på websider. Tjenesten fungerer på både iPhone, iPad, Apple Watch og Mac.

Apple Pay i Danmark

Apple kom under telefonkonferencen ikke med konkrete datoer for, hvornår Apple Pay kommer til de nye lande. 

Før det kan ske, vil Apple skulle etablere partnerskaber med blandt andet banker, detailkæder og Nets. Det arbejde er man formentlig allerede langt med, når man annoncerer tjenesten i et nyt land. 

Når Apple Pay er klar til de danske forbrugere, vil konkurrencen inden for mobilbetalinger blive intensiveret yderligere.

Til Apples fordel taler den massive udbredelse af iPhones her i landet, samt at den digitale infrastruktur allerede er på plads. 

Til gengæld kommer Apple på en hård opgave med at indhente det forspring, som ikke mindst MobilePay allerede har her i landet. 

Til gengæld er Apple Pay så en international løsning, hvilket kan være et argument for at man som forbruger skal hoppe med på den vogn. 

Apple Pay er i dag tilgængelig i 21 forskellige lande, heriblandt USA, Frankrig, Spanien, Italien og UK. På Apples hjemmeside optræder Danmark endnu ikke på listen med Apple Pay-lande.  

Læs også:

Apple Pay rykker tættere på den danske grænse - på vej til Tyskland og Italien

Apple Pay får det svært i Danmark: Her er de største sten på vejen for Apple
Premium
Lars Seier headhuntede Mærsk-veteran til sit kryptoprojekt: “Jeg er sikker på, at Mærsk ville vælge en blockchain-løsning som Concordiums, hvis de i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden”
Interview: Mærsk-veteranen Lone Fønss Schrøder, der i dag står i spidsen for Lars Seiers blockhain-satsning Concordium, vurderer, at Mærsk ville have valgt en anden type løsning til selskabets blockchain-satsning, hvis shipping-giganten i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.