Artikel top billede

Nu sker det: Apple Pay kommer til Danmark om kort tid

Efter flere års tøven er Apple nu klar til at lancere Apple Pay i Danmark.

Danmark er i den grad et Apple-land, hvis man ser på, hvor stor en del af befolkningen, der anvender produkter med æble-logoet. 

Netop derfor har mange også længe håbet på, at få adgang til tjenesten Apple Pay her i landet. 

Og efter flere års ventetid ser det nu ud til at blive en realitet. 

Apple annoncerede lanceringen af Apple Pay i blandt andet Danmark i forbindelse med selskabets earnings call i anledning af kvartalsregnskabet sendt tirsdag.

Her oplyste Apple, at Apple Pay blandt andet vil blive lanceret i Danmark, Sverige og Finland senere i år.

"Rækkevidden, brugen og funktionaliteten med Apple Pay fortsætter med at vokse."

"Vi lancerede Apple Pay i Italien i maj, og De Forenede Arabiske Emirater, Danmark, Finland og Sverige er planlagt til at komme i luften før udgangen af dette kalenderår," udtalte en Apple-talsperson i konferencekaldet. 

"Apple Pay er den førende NFC-betalingsservice på mobile enheder med næsten 90 procent af alle transaktioner på verdensplan," lød det videre fra Apple. 

"Momentum er stærkest på internationale markeder, hvor infrastrukturen til mobilbetalinger er blevet udviklet hurtigere end i USA. Faktisk finder tre ud af fire Apple Pay-transaktioner sted uden for USA." 

Apple Pay, der blev lanceret i 2014, kan bruges til at foretage mobilbetalinger på en nem og hurtig måde i butikker, apps og på websider. Tjenesten fungerer på både iPhone, iPad, Apple Watch og Mac.

Apple Pay i Danmark

Apple kom under telefonkonferencen ikke med konkrete datoer for, hvornår Apple Pay kommer til de nye lande. 

Før det kan ske, vil Apple skulle etablere partnerskaber med blandt andet banker, detailkæder og Nets. Det arbejde er man formentlig allerede langt med, når man annoncerer tjenesten i et nyt land. 

Når Apple Pay er klar til de danske forbrugere, vil konkurrencen inden for mobilbetalinger blive intensiveret yderligere.

Til Apples fordel taler den massive udbredelse af iPhones her i landet, samt at den digitale infrastruktur allerede er på plads. 

Til gengæld kommer Apple på en hård opgave med at indhente det forspring, som ikke mindst MobilePay allerede har her i landet. 

Til gengæld er Apple Pay så en international løsning, hvilket kan være et argument for at man som forbruger skal hoppe med på den vogn. 

Apple Pay er i dag tilgængelig i 21 forskellige lande, heriblandt USA, Frankrig, Spanien, Italien og UK. På Apples hjemmeside optræder Danmark endnu ikke på listen med Apple Pay-lande.  

Læs også:

Apple Pay rykker tættere på den danske grænse - på vej til Tyskland og Italien

Apple Pay får det svært i Danmark: Her er de største sten på vejen for Applemest debatterede artikler

Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.