Artikel top billede

Magtskifte ulmer på smartphonemarkedet: Apple risikerer at miste andenpladsen

Samsung har et solidt greb om førstepladsen på det globale smartphonemarked, men Apple står til at blive indhentet som verdens andenstørste smartphoneproducent.

Samsung er nummer et på det globale smartphonemarked, og det ser ikke ud til at ændre sig lige foreløbig.

Til gengæld virker Apples andenplads noget mere usikker i takt med, at ikke mindst Huawei stormer frem.

Tendensen har været der i et stykke tid, men nu illustrerer analysefirmaet Canalys Apples udfordring i en ny analyse af udviklingen på markedet fra andet kvartal 2016 til andet kvartal i år.

Apple sendte i andet kvartal i år 41 millioner iPhones på markedet, hvilket var to procent mere end i samme kvartal året før.

I samme periode øgede kinesiske Huawei smartphoneforsendelserne med hele 20 procent. Det betyder, at Huawei i andet kvartal i år sendte 38 millioner smartphones på markedet.

Afstanden mellem Apple og Huawei skrumper

Det er dermed kun tre millioner færre smartphones end Apple, og hvis udviklingen fortsætter, vil Apple snart miste andenpladsen på markedet.

Læs også: Samsung og Apple står i stampe på smartphone-markedet - men tre kinesiske selskaber buldrer frem

Det er nu ellers ikke fordi, at Apple klarer sig dårligt på markedet, for selskabet øgede jo faktisk forsendelserne, og med en ny iPhone-lancering i andet halvår i år, vil Tim Cook & Co formentlig kunne klare sig endnu bedre.

Apples problem er blot, at Huawei har trykket speederen helt i bund på de globale smartphonemarked, hvor selskabet vokser hastigt kvartal for kvartal.

Ingen kan røre Samsung

Begge selskaber har i øvrigt et godt stykke op til Samsung på førstepladsen, der i andet kvartal i år sendte 79 millioner smartphones ud på markedet og dermed stort set ligger på samme høje niveau som i samme kvartal sidste år - endda med en mindre forøgelse.

Højdespringerne i den seneste opgørelse fra Canalys er i øvrigt Oppo og Xiaomi, der øgede smartphoneforsendelserne med henholdsvis 44 procent og 52 procent fra andet kvartal 2016 til andet kvartal i år.

Samlet set blev der ifølge Canalys sendt fire procent flere smartphones på markedet i andet kvartal i år sammenlignet med samme kvartal sidste år. Dermed nåede tallet op på 340 millioner enheder.

Figuren herunder illustrerer udviklingen hos de fem største selskaber på det globale smartphonemarked:

Læs også:

Samsung og Apple står i stampe på smartphone-markedet - men tre kinesiske selskaber buldrer frem

Her er de 10 mest solgte smartphones i verden: Disse konkrete modeller køber forbrugerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere