Magtskifte ulmer på smartphonemarkedet: Apple risikerer at miste andenpladsen

Samsung har et solidt greb om førstepladsen på det globale smartphonemarked, men Apple står til at blive indhentet som verdens andenstørste smartphoneproducent.

Samsung er nummer et på det globale smartphonemarked, og det ser ikke ud til at ændre sig lige foreløbig.

Til gengæld virker Apples andenplads noget mere usikker i takt med, at ikke mindst Huawei stormer frem.

Tendensen har været der i et stykke tid, men nu illustrerer analysefirmaet Canalys Apples udfordring i en ny analyse af udviklingen på markedet fra andet kvartal 2016 til andet kvartal i år.

Apple sendte i andet kvartal i år 41 millioner iPhones på markedet, hvilket var to procent mere end i samme kvartal året før.

I samme periode øgede kinesiske Huawei smartphoneforsendelserne med hele 20 procent. Det betyder, at Huawei i andet kvartal i år sendte 38 millioner smartphones på markedet.

Afstanden mellem Apple og Huawei skrumper
Det er dermed kun tre millioner færre smartphones end Apple, og hvis udviklingen fortsætter, vil Apple snart miste andenpladsen på markedet.

Læs også: Samsung og Apple står i stampe på smartphone-markedet - men tre kinesiske selskaber buldrer frem

Det er nu ellers ikke fordi, at Apple klarer sig dårligt på markedet, for selskabet øgede jo faktisk forsendelserne, og med en ny iPhone-lancering i andet halvår i år, vil Tim Cook & Co formentlig kunne klare sig endnu bedre.

Apples problem er blot, at Huawei har trykket speederen helt i bund på de globale smartphonemarked, hvor selskabet vokser hastigt kvartal for kvartal.

Ingen kan røre Samsung
Begge selskaber har i øvrigt et godt stykke op til Samsung på førstepladsen, der i andet kvartal i år sendte 79 millioner smartphones ud på markedet og dermed stort set ligger på samme høje niveau som i samme kvartal sidste år - endda med en mindre forøgelse.

Højdespringerne i den seneste opgørelse fra Canalys er i øvrigt Oppo og Xiaomi, der øgede smartphoneforsendelserne med henholdsvis 44 procent og 52 procent fra andet kvartal 2016 til andet kvartal i år.

Samlet set blev der ifølge Canalys sendt fire procent flere smartphones på markedet i andet kvartal i år sammenlignet med samme kvartal sidste år. Dermed nåede tallet op på 340 millioner enheder.

Figuren herunder illustrerer udviklingen hos de fem største selskaber på det globale smartphonemarked: Læs også:

Samsung og Apple står i stampe på smartphone-markedet - men tre kinesiske selskaber buldrer frem

Her er de 10 mest solgte smartphones i verden: Disse konkrete modeller køber forbrugerne

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Test: Surface Book 3 er en lækker bærbar - men Microsoft-designerne har læst for mange Svend Brinkmann-kronikker
Hvis det hænger dig langt ud af halsen at være innovativ og omstillingsparat, så har Microsoft udviklet en rigtig god ny bærbar computer til dig. Den hedder Surface Book 3.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.