Artikel top billede

Magtskifte ulmer på smartphonemarkedet: Apple risikerer at miste andenpladsen

Samsung har et solidt greb om førstepladsen på det globale smartphonemarked, men Apple står til at blive indhentet som verdens andenstørste smartphoneproducent.

Samsung er nummer et på det globale smartphonemarked, og det ser ikke ud til at ændre sig lige foreløbig.

Til gengæld virker Apples andenplads noget mere usikker i takt med, at ikke mindst Huawei stormer frem.

Tendensen har været der i et stykke tid, men nu illustrerer analysefirmaet Canalys Apples udfordring i en ny analyse af udviklingen på markedet fra andet kvartal 2016 til andet kvartal i år.

Apple sendte i andet kvartal i år 41 millioner iPhones på markedet, hvilket var to procent mere end i samme kvartal året før.

I samme periode øgede kinesiske Huawei smartphoneforsendelserne med hele 20 procent. Det betyder, at Huawei i andet kvartal i år sendte 38 millioner smartphones på markedet.

Afstanden mellem Apple og Huawei skrumper

Det er dermed kun tre millioner færre smartphones end Apple, og hvis udviklingen fortsætter, vil Apple snart miste andenpladsen på markedet.

Læs også: Samsung og Apple står i stampe på smartphone-markedet - men tre kinesiske selskaber buldrer frem

Det er nu ellers ikke fordi, at Apple klarer sig dårligt på markedet, for selskabet øgede jo faktisk forsendelserne, og med en ny iPhone-lancering i andet halvår i år, vil Tim Cook & Co formentlig kunne klare sig endnu bedre.

Apples problem er blot, at Huawei har trykket speederen helt i bund på de globale smartphonemarked, hvor selskabet vokser hastigt kvartal for kvartal.

Ingen kan røre Samsung

Begge selskaber har i øvrigt et godt stykke op til Samsung på førstepladsen, der i andet kvartal i år sendte 79 millioner smartphones ud på markedet og dermed stort set ligger på samme høje niveau som i samme kvartal sidste år - endda med en mindre forøgelse.

Højdespringerne i den seneste opgørelse fra Canalys er i øvrigt Oppo og Xiaomi, der øgede smartphoneforsendelserne med henholdsvis 44 procent og 52 procent fra andet kvartal 2016 til andet kvartal i år.

Samlet set blev der ifølge Canalys sendt fire procent flere smartphones på markedet i andet kvartal i år sammenlignet med samme kvartal sidste år. Dermed nåede tallet op på 340 millioner enheder.

Figuren herunder illustrerer udviklingen hos de fem største selskaber på det globale smartphonemarked:

Læs også:

Samsung og Apple står i stampe på smartphone-markedet - men tre kinesiske selskaber buldrer frem

Her er de 10 mest solgte smartphones i verden: Disse konkrete modeller køber forbrugerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere