Artikel top billede

GlobalConnects kæmpe-opkøb af Nianet skal nu granskes af konkurrencemyndighederne

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen gør nu klar til at se nærmere på GlobalConnects annoncerede planer om at overtage Nianet.

I slutningen af juni annoncerede GlobalConnect, at virksomheden har tænkt sig at købe Nianet. Det kan du læse om her.

De to danske selskaber har hidtil hver især ejet egne fibernet og datacentre og leveret bredbånd, hosting og cloud-services til danske erhvervskunder.

Med en sammensmeltning håber GlobalConnect og Nianet at kunne stå endnu bedre og stærkere på markedet - ikke mindst i konkurrencen med TDC.

Læs mere her: Med GlobalConnects gigant-opkøb af Nianet går den vilde jagt på de danske erhvervskunder - kan TDC modstå presset?

Både Nianet og GlobalConnect har over de seneste år haft stor succes på markedet.

GlobalConnects opkøb af Nianet kommer da også efter, at Nianet med 2016-regnskabet leverede det bedste regnskab i selskabets historie.

Nianets omsætning steg i 2016 til næsten 345 millioner kroner fra 297 millioner i 2015. De 150 Nianet-medarbejdere leverede samtidig et driftsresultat, der steg med 44 procent i forhold til året før til nu 101 millioner kroner. Årets resultat efter skat blev et plus på 18,5 millioner kroner.

GlobalConnect havde i 2016 en omsætning på 607 millioner kroner, og de 260 medarbejdere leverede et driftsresultat på 230 millioner kroner, mens bundlinjen blev et overskud på 38 millioner kroner.

Hvis GlobalConnect køber Nianet, bliver der skabt én langt større spiller, der vil stå markant bedre i konkurrencen med TDC.

Købet er dog også af så stor en betydning, at det skal godkendes af de relevante konkurrencemyndigheder, før det kan blive en realitet.

Nu skal købet vurderes af myndighederne

Det er det vurderingsarbejde, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen nu gør klar til at gå i gang med.

På styrelsens hjemmeside er netop offentliggjort en status i sagen med blandt andet følgende budskab:

“Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.”

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ridser i teksten op, hvordan de to selskaber er skruet sammen og hvilke ydelser og produkter, de leverer på markedet.

Herefter skriver styrelsen følgende:

“Styrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 15. august 2017.”

Læs også:

Kæmpe dansk it-opkøb: Fiber- og hostingselskabet GlobalConnect køber Nianet

Derfor køber GlobalConnect konkurrenten Nianet: Går benhårdt efter at ramme TDC

Med GlobalConnects gigant-opkøb af Nianet går den vilde jagt på de danske erhvervskunder - kan TDC modstå presset?

Opbrud blandt danske hostingselskaber: Konsolideringen har ramt markedet for fuld styrke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere