Artikel top billede

GlobalConnects kæmpe-opkøb af Nianet skal nu granskes af konkurrencemyndighederne

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen gør nu klar til at se nærmere på GlobalConnects annoncerede planer om at overtage Nianet.

I slutningen af juni annoncerede GlobalConnect, at virksomheden har tænkt sig at købe Nianet. Det kan du læse om her.

De to danske selskaber har hidtil hver især ejet egne fibernet og datacentre og leveret bredbånd, hosting og cloud-services til danske erhvervskunder.

Med en sammensmeltning håber GlobalConnect og Nianet at kunne stå endnu bedre og stærkere på markedet - ikke mindst i konkurrencen med TDC.

Læs mere her: Med GlobalConnects gigant-opkøb af Nianet går den vilde jagt på de danske erhvervskunder - kan TDC modstå presset?

Både Nianet og GlobalConnect har over de seneste år haft stor succes på markedet.

GlobalConnects opkøb af Nianet kommer da også efter, at Nianet med 2016-regnskabet leverede det bedste regnskab i selskabets historie.

Nianets omsætning steg i 2016 til næsten 345 millioner kroner fra 297 millioner i 2015. De 150 Nianet-medarbejdere leverede samtidig et driftsresultat, der steg med 44 procent i forhold til året før til nu 101 millioner kroner. Årets resultat efter skat blev et plus på 18,5 millioner kroner.

GlobalConnect havde i 2016 en omsætning på 607 millioner kroner, og de 260 medarbejdere leverede et driftsresultat på 230 millioner kroner, mens bundlinjen blev et overskud på 38 millioner kroner.

Hvis GlobalConnect køber Nianet, bliver der skabt én langt større spiller, der vil stå markant bedre i konkurrencen med TDC.

Købet er dog også af så stor en betydning, at det skal godkendes af de relevante konkurrencemyndigheder, før det kan blive en realitet.

Nu skal købet vurderes af myndighederne

Det er det vurderingsarbejde, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen nu gør klar til at gå i gang med.

På styrelsens hjemmeside er netop offentliggjort en status i sagen med blandt andet følgende budskab:

“Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.”

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ridser i teksten op, hvordan de to selskaber er skruet sammen og hvilke ydelser og produkter, de leverer på markedet.

Herefter skriver styrelsen følgende:

“Styrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 15. august 2017.”

Læs også:

Kæmpe dansk it-opkøb: Fiber- og hostingselskabet GlobalConnect køber Nianet

Derfor køber GlobalConnect konkurrenten Nianet: Går benhårdt efter at ramme TDC

Med GlobalConnects gigant-opkøb af Nianet går den vilde jagt på de danske erhvervskunder - kan TDC modstå presset?

Opbrud blandt danske hostingselskaber: Konsolideringen har ramt markedet for fuld styrke




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere