Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

GlobalConnects kæmpe-opkøb af Nianet skal nu granskes af konkurrencemyndighederne

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen gør nu klar til at se nærmere på GlobalConnects annoncerede planer om at overtage Nianet.

I slutningen af juni annoncerede GlobalConnect, at virksomheden har tænkt sig at købe Nianet. Det kan du læse om her.

De to danske selskaber har hidtil hver især ejet egne fibernet og datacentre og leveret bredbånd, hosting og cloud-services til danske erhvervskunder.

Med en sammensmeltning håber GlobalConnect og Nianet at kunne stå endnu bedre og stærkere på markedet - ikke mindst i konkurrencen med TDC.

Læs mere her: Med GlobalConnects gigant-opkøb af Nianet går den vilde jagt på de danske erhvervskunder - kan TDC modstå presset?

Både Nianet og GlobalConnect har over de seneste år haft stor succes på markedet.

GlobalConnects opkøb af Nianet kommer da også efter, at Nianet med 2016-regnskabet leverede det bedste regnskab i selskabets historie.

Nianets omsætning steg i 2016 til næsten 345 millioner kroner fra 297 millioner i 2015. De 150 Nianet-medarbejdere leverede samtidig et driftsresultat, der steg med 44 procent i forhold til året før til nu 101 millioner kroner. Årets resultat efter skat blev et plus på 18,5 millioner kroner.

GlobalConnect havde i 2016 en omsætning på 607 millioner kroner, og de 260 medarbejdere leverede et driftsresultat på 230 millioner kroner, mens bundlinjen blev et overskud på 38 millioner kroner.

Hvis GlobalConnect køber Nianet, bliver der skabt én langt større spiller, der vil stå markant bedre i konkurrencen med TDC.

Købet er dog også af så stor en betydning, at det skal godkendes af de relevante konkurrencemyndigheder, før det kan blive en realitet.

Nu skal købet vurderes af myndighederne

Det er det vurderingsarbejde, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen nu gør klar til at gå i gang med.

På styrelsens hjemmeside er netop offentliggjort en status i sagen med blandt andet følgende budskab:

“Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.”

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ridser i teksten op, hvordan de to selskaber er skruet sammen og hvilke ydelser og produkter, de leverer på markedet.

Herefter skriver styrelsen følgende:

“Styrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 15. august 2017.”

Læs også:

Kæmpe dansk it-opkøb: Fiber- og hostingselskabet GlobalConnect køber Nianet

Derfor køber GlobalConnect konkurrenten Nianet: Går benhårdt efter at ramme TDC

Med GlobalConnects gigant-opkøb af Nianet går den vilde jagt på de danske erhvervskunder - kan TDC modstå presset?

Opbrud blandt danske hostingselskaber: Konsolideringen har ramt markedet for fuld styrke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere