Artikel top billede

Her er kandidaterne til posten som ny Uber-topchef

Uber var på jagt efter en kvinde, men står nu tilbage med tre mænd.

Uber er på jagt efter en ny topchef, der skal afløse virksomhedens medstifter Travis Kalanick, som tidligere på året trak sig som administrerende direktør.

Det kan du læse mere om her: Ubers topdirektør stopper.

Ifølge den amerikanske avis Washington Post går Ubers bestyrelse målrettet efter at hyre en kvindelig topchef. Sandsynligvis i et forsøg på at distancere sig fra de seneste måneders historier om sexisme i den amerikanske virksomhed.

Indtil videre lader jagten på en kvindelig topchef dog til at være forgæves.

Læs også: Ubers topdirektør stopper - er fortid i selskabet

Washington Post skriver, at Facebooks driftsdirektør Sheryl Sandberg stod højest på ønskesedlen hos Ubers bestyrelse, men ifølge avisen har hun afvist jobtilbuddet. 

Derudover har Youtube-chefen Susan Wojcicki, General Motors-chefen Mary Barra, EasyJet-chefen Carolyn McCall og HP’s topchef Meg Whitmann ligeledes takket nej til jobbet.

Læs også: Uber ramt af møgsag på møgsag: Så slemt står det til for Uber lige nu

HP-chef afviser alle rygter

Sidstnævne følte sig i sidste uge nødsaget til at skrive en række tweets, hvor hun afviste de mange rygter, der har sat hende i forbindelse med den ledige stilling hos Uber.  

"Normalt kommenterer jeg ikke på rygter, men spekulationerne om min fremtid og Uber er blevet for forstyrrende. Lad mig derfor sige det så klart, som jeg kan. Jeg forbliver CEO for HP og er ikke på vej andre steder hen. Hos HP har vi stadigvæk mange opgaver at løse. Ubers CEO bliver ikke Meg Whitman," skrev hun på Twitter. 

Tidligere har Yahoos tidligere topchef Marissa Mayer også på rygteplan været nævnt som en mulig kandidat til jobbet.

Tre mænd tilbage i kandidatfeltet

Men ifølge Washington Post er kandidatfeltet nu reduceret til tre kandidater, der ifølge avisen alle er mænd.

En af kandidaterne er angiveligt Jeffrey R. Immelt, der netop er trådt tilbage som administrerende direktør for det amerikanske konglomerat General Electric, og i dag bestrider posten som bestyrelsesformand for selskabet.

Ifølge Washington Post er de to andre kandidater til posten stadigvæk ukendte.

Læs også:
Årets vigtigste it-personlighed: Her er manden i Ubers førersæde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.