Artikel top billede

Her er kandidaterne til posten som ny Uber-topchef

Uber var på jagt efter en kvinde, men står nu tilbage med tre mænd.

Uber er på jagt efter en ny topchef, der skal afløse virksomhedens medstifter Travis Kalanick, som tidligere på året trak sig som administrerende direktør.

Det kan du læse mere om her: Ubers topdirektør stopper.

Ifølge den amerikanske avis Washington Post går Ubers bestyrelse målrettet efter at hyre en kvindelig topchef. Sandsynligvis i et forsøg på at distancere sig fra de seneste måneders historier om sexisme i den amerikanske virksomhed.

Indtil videre lader jagten på en kvindelig topchef dog til at være forgæves.

Læs også: Ubers topdirektør stopper - er fortid i selskabet

Washington Post skriver, at Facebooks driftsdirektør Sheryl Sandberg stod højest på ønskesedlen hos Ubers bestyrelse, men ifølge avisen har hun afvist jobtilbuddet. 

Derudover har Youtube-chefen Susan Wojcicki, General Motors-chefen Mary Barra, EasyJet-chefen Carolyn McCall og HP’s topchef Meg Whitmann ligeledes takket nej til jobbet.

Læs også: Uber ramt af møgsag på møgsag: Så slemt står det til for Uber lige nu

HP-chef afviser alle rygter

Sidstnævne følte sig i sidste uge nødsaget til at skrive en række tweets, hvor hun afviste de mange rygter, der har sat hende i forbindelse med den ledige stilling hos Uber.  

"Normalt kommenterer jeg ikke på rygter, men spekulationerne om min fremtid og Uber er blevet for forstyrrende. Lad mig derfor sige det så klart, som jeg kan. Jeg forbliver CEO for HP og er ikke på vej andre steder hen. Hos HP har vi stadigvæk mange opgaver at løse. Ubers CEO bliver ikke Meg Whitman," skrev hun på Twitter. 

Tidligere har Yahoos tidligere topchef Marissa Mayer også på rygteplan været nævnt som en mulig kandidat til jobbet.

Tre mænd tilbage i kandidatfeltet

Men ifølge Washington Post er kandidatfeltet nu reduceret til tre kandidater, der ifølge avisen alle er mænd.

En af kandidaterne er angiveligt Jeffrey R. Immelt, der netop er trådt tilbage som administrerende direktør for det amerikanske konglomerat General Electric, og i dag bestrider posten som bestyrelsesformand for selskabet.

Ifølge Washington Post er de to andre kandidater til posten stadigvæk ukendte.

Læs også:
Årets vigtigste it-personlighed: Her er manden i Ubers førersæde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere