Artikel top billede

Her er kandidaterne til posten som ny Uber-topchef

Uber var på jagt efter en kvinde, men står nu tilbage med tre mænd.

Uber er på jagt efter en ny topchef, der skal afløse virksomhedens medstifter Travis Kalanick, som tidligere på året trak sig som administrerende direktør.

Det kan du læse mere om her: Ubers topdirektør stopper.

Ifølge den amerikanske avis Washington Post går Ubers bestyrelse målrettet efter at hyre en kvindelig topchef. Sandsynligvis i et forsøg på at distancere sig fra de seneste måneders historier om sexisme i den amerikanske virksomhed.

Indtil videre lader jagten på en kvindelig topchef dog til at være forgæves.

Læs også: Ubers topdirektør stopper - er fortid i selskabet

Washington Post skriver, at Facebooks driftsdirektør Sheryl Sandberg stod højest på ønskesedlen hos Ubers bestyrelse, men ifølge avisen har hun afvist jobtilbuddet. 

Derudover har Youtube-chefen Susan Wojcicki, General Motors-chefen Mary Barra, EasyJet-chefen Carolyn McCall og HP’s topchef Meg Whitmann ligeledes takket nej til jobbet.

Læs også: Uber ramt af møgsag på møgsag: Så slemt står det til for Uber lige nu

HP-chef afviser alle rygter

Sidstnævne følte sig i sidste uge nødsaget til at skrive en række tweets, hvor hun afviste de mange rygter, der har sat hende i forbindelse med den ledige stilling hos Uber.  

"Normalt kommenterer jeg ikke på rygter, men spekulationerne om min fremtid og Uber er blevet for forstyrrende. Lad mig derfor sige det så klart, som jeg kan. Jeg forbliver CEO for HP og er ikke på vej andre steder hen. Hos HP har vi stadigvæk mange opgaver at løse. Ubers CEO bliver ikke Meg Whitman," skrev hun på Twitter. 

Tidligere har Yahoos tidligere topchef Marissa Mayer også på rygteplan været nævnt som en mulig kandidat til jobbet.

Tre mænd tilbage i kandidatfeltet

Men ifølge Washington Post er kandidatfeltet nu reduceret til tre kandidater, der ifølge avisen alle er mænd.

En af kandidaterne er angiveligt Jeffrey R. Immelt, der netop er trådt tilbage som administrerende direktør for det amerikanske konglomerat General Electric, og i dag bestrider posten som bestyrelsesformand for selskabet.

Ifølge Washington Post er de to andre kandidater til posten stadigvæk ukendte.

Læs også:
Årets vigtigste it-personlighed: Her er manden i Ubers førersæde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere