Artikel top billede

Kaspersky dropper EU-sag mod Microsoft og Windows Defender

Kaspersky Lab er tilfreds med de seneste ændringer i Windows 10 og dropper monopolsager i EU, Tyskland og Rusland.

Det russiske sikkerhedsfirma Kaspersky Lab har droppet at føre en monopolsag mod Microsoft ved de europæiske konkurrence-myndigheder.

Kaspersky klagede i juni måned til EU, fordi sikkerhedsfirmaet mente, at Microsoft har misbrugt sin dominerende position på markedet for styresystemer til at promovere sit eget antivirus-produkt – Windows Defender.

Men nu trækker Kaspersky sagen tilbage, fordi Microsoft har indvilliget i at adressere problemet med den kommende Windows 10-opdatering.

Kasperskys utilfredshed har blandt andet gået på, at Windows 10 ved opdateringer deaktiverer sikkerheds-software fra tredjepartsvirksomheder, hvis softwaren ikke er fuldt kompatibel med Windows 10, ligesom Kaspersky mener, at tredjepartsvirksomheder har haft for kort tid til at teste nye versioner af sine produkter med Windows 10.

Microsoft har indvilliget i at give Kaspersky og andre leverandører bedre tid til at teste sin software med nye versioner af Windows 10, ligesom notifikationer fra installeret tredjeparts-software kommer til at fremgå tydeligere hos brugeren.

Dropper anklager i EU, Rusland og Tyskland

De kommende ændringer har skabt forsoning mellem Microsoft og Kaspersky, og sidstnævnte dropper nu sine monopolsager ved EU og konkurrencemyndighederne i både Rusland og Tyskland.

”Vi er fuldt tilfredse med de ændringer, der bliver implementeret i Windows 10 Fall Creators Update, og vi vil informere alle relevante myndigheder om, at vi ikke længere har noget udestående med Microsoft,” hedder det i et blogindlæg hos Kaspersky Lab.

Læs også: Kaspersky i frontalangreb på Microsoft og Windows Defender: "Microsoft benytter tvivlsomme metoder"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere