Artikel top billede

Kaspersky dropper EU-sag mod Microsoft og Windows Defender

Kaspersky Lab er tilfreds med de seneste ændringer i Windows 10 og dropper monopolsager i EU, Tyskland og Rusland.

Det russiske sikkerhedsfirma Kaspersky Lab har droppet at føre en monopolsag mod Microsoft ved de europæiske konkurrence-myndigheder.

Kaspersky klagede i juni måned til EU, fordi sikkerhedsfirmaet mente, at Microsoft har misbrugt sin dominerende position på markedet for styresystemer til at promovere sit eget antivirus-produkt – Windows Defender.

Men nu trækker Kaspersky sagen tilbage, fordi Microsoft har indvilliget i at adressere problemet med den kommende Windows 10-opdatering.

Kasperskys utilfredshed har blandt andet gået på, at Windows 10 ved opdateringer deaktiverer sikkerheds-software fra tredjepartsvirksomheder, hvis softwaren ikke er fuldt kompatibel med Windows 10, ligesom Kaspersky mener, at tredjepartsvirksomheder har haft for kort tid til at teste nye versioner af sine produkter med Windows 10.

Microsoft har indvilliget i at give Kaspersky og andre leverandører bedre tid til at teste sin software med nye versioner af Windows 10, ligesom notifikationer fra installeret tredjeparts-software kommer til at fremgå tydeligere hos brugeren.

Dropper anklager i EU, Rusland og Tyskland

De kommende ændringer har skabt forsoning mellem Microsoft og Kaspersky, og sidstnævnte dropper nu sine monopolsager ved EU og konkurrencemyndighederne i både Rusland og Tyskland.

”Vi er fuldt tilfredse med de ændringer, der bliver implementeret i Windows 10 Fall Creators Update, og vi vil informere alle relevante myndigheder om, at vi ikke længere har noget udestående med Microsoft,” hedder det i et blogindlæg hos Kaspersky Lab.

Læs også: Kaspersky i frontalangreb på Microsoft og Windows Defender: "Microsoft benytter tvivlsomme metoder"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere