Kaspersky dropper EU-sag mod Microsoft og Windows Defender

Kaspersky Lab er tilfreds med de seneste ændringer i Windows 10 og dropper monopolsager i EU, Tyskland og Rusland.

Det russiske sikkerhedsfirma Kaspersky Lab har droppet at føre en monopolsag mod Microsoft ved de europæiske konkurrence-myndigheder.

Kaspersky klagede i juni måned til EU, fordi sikkerhedsfirmaet mente, at Microsoft har misbrugt sin dominerende position på markedet for styresystemer til at promovere sit eget antivirus-produkt – Windows Defender.

Men nu trækker Kaspersky sagen tilbage, fordi Microsoft har indvilliget i at adressere problemet med den kommende Windows 10-opdatering.

Kasperskys utilfredshed har blandt andet gået på, at Windows 10 ved opdateringer deaktiverer sikkerheds-software fra tredjepartsvirksomheder, hvis softwaren ikke er fuldt kompatibel med Windows 10, ligesom Kaspersky mener, at tredjepartsvirksomheder har haft for kort tid til at teste nye versioner af sine produkter med Windows 10.

Microsoft har indvilliget i at give Kaspersky og andre leverandører bedre tid til at teste sin software med nye versioner af Windows 10, ligesom notifikationer fra installeret tredjeparts-software kommer til at fremgå tydeligere hos brugeren.

Dropper anklager i EU, Rusland og Tyskland
De kommende ændringer har skabt forsoning mellem Microsoft og Kaspersky, og sidstnævnte dropper nu sine monopolsager ved EU og konkurrencemyndighederne i både Rusland og Tyskland.

”Vi er fuldt tilfredse med de ændringer, der bliver implementeret i Windows 10 Fall Creators Update, og vi vil informere alle relevante myndigheder om, at vi ikke længere har noget udestående med Microsoft,” hedder det i et blogindlæg hos Kaspersky Lab.

Læs også: Kaspersky i frontalangreb på Microsoft og Windows Defender: "Microsoft benytter tvivlsomme metoder"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.