Artikel top billede

Internt Microsoft-dokument om Surface-kritik: "Det her gør ondt"

Microsoft har offentligt afvist hård kritik af Surface-produkternes holdbarhed. Internt dokument afslører dog, at Microsoft ikke er upåvirket af kritikken.

Det vakte stor opsigt, da forbrugerorganisationen Consumer Reports i sidste uge på meldte ud, at man ikke længere kan anbefale nogen af Microsofts Surface-produkter.

Consumer Reports står bag en undersøgelse, hvor der er indsamlet data om 90.741 tablets og bærbare, der er købt mellem 2014 og 2017. Og Surface-produkterne fejler, når det kommer til holdbarhed og pålidelighed, lyder det.

“Consumer Reports fjerner sit “recommended” stempel fra fire Microsoft-bærbare og kan ikke anbefale andre Microsoft-bærbare eller -tablets på grund af en forventet ringe pålidelighed sammenlignet med de fleste andre brands.”

“Nye undersøgelser foretaget af Consumer Reports National Research Center estimerer, at 25 procent af Microsofts bærbare computere og tablets vil have præsenteret deres ejere for problemer ved slutningen af det andet år, man ejer dem,” skriver Consumer Reports blandt andet.

Læs om undersøgelsen: Forbrugerorganisation advarer: Køb ikke Microsofts Surface-produkter - går alt for ofte i stykker

Microsoft selv har dog været hurtig til at afvise konklusionerne fra Consumer Reports.

“Vi respekterer Consumer Reports, men vi er uenige i konklusionerne,” skriver Panos Panay, corporate vice president i Microsoft Devices i et blogindlæg. Læs om det her.

“Vi står fuldstændig inde for kvaliteten og pålideligheden i Surface-familien og -enhederne, og jeg kan trygt sige til jer, at der aldrig har været et bedre tidspunkt at købe en Surface på end nu,” lyder den officielle reaktionen fra Microsoft.

Det her gør ondt

Microsoft-kommentator Paul Thurrott er nu kommet i besiddelse af et internt dokument fra Microsoft, der viser, at it-giganten skam godt er opmærksom på, at rapporten fra Consumer Reports udgør et problem.

I dokumentet skriver Panos Panay blandt andet til kollegerne:

“Det er vigtigt, at vi altid lærer mere om vores kunder og om, hvordan de betragter deres rejse som ejere af vores produkter. Feedback som det her gør ondt, men tvinger os også til at følge vores kunder endnu mere tæt.”

Microsoft-chefen skriver også, at man efter en tidligere kritik af konkrete Surface-produkter har arbejdet hårdt for at forbedre nye produkter.

“Disse forbedringer blev desværre ikke afspejlet i resultaterne i denne undersøgelse,” lyder det i dokumentet, hvilket ifølge Paul Thurrott indikerer, at Microsoft mener, at utilfredsheden primært går på produkter som Surface Book og Surface Pro 4, som der tidligere har været flere problemer med.

Paul Thurrott vurderer med udgangspunkt i det interne Microsoft-dokument også, at selskabet er på vej med en større kampagne, der skal rette op på skaderne efter kritikken af Surface-produkterne - om den så er berettiget eller ej.

Læs også:

Forbrugerorganisation advarer: Køb ikke Microsofts Surface-produkter - går alt for ofte i stykker

Microsoft efter sønderlemmende kritik af Surface-produkterne: "Vi står fuldstændig inde for kvaliteten og pålideligheden i Surface"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere