Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Internt Microsoft-dokument om Surface-kritik: "Det her gør ondt"

Microsoft har offentligt afvist hård kritik af Surface-produkternes holdbarhed. Internt dokument afslører dog, at Microsoft ikke er upåvirket af kritikken.

Det vakte stor opsigt, da forbrugerorganisationen Consumer Reports i sidste uge på meldte ud, at man ikke længere kan anbefale nogen af Microsofts Surface-produkter.

Consumer Reports står bag en undersøgelse, hvor der er indsamlet data om 90.741 tablets og bærbare, der er købt mellem 2014 og 2017. Og Surface-produkterne fejler, når det kommer til holdbarhed og pålidelighed, lyder det.

“Consumer Reports fjerner sit “recommended” stempel fra fire Microsoft-bærbare og kan ikke anbefale andre Microsoft-bærbare eller -tablets på grund af en forventet ringe pålidelighed sammenlignet med de fleste andre brands.”

“Nye undersøgelser foretaget af Consumer Reports National Research Center estimerer, at 25 procent af Microsofts bærbare computere og tablets vil have præsenteret deres ejere for problemer ved slutningen af det andet år, man ejer dem,” skriver Consumer Reports blandt andet.

Læs om undersøgelsen: Forbrugerorganisation advarer: Køb ikke Microsofts Surface-produkter - går alt for ofte i stykker

Microsoft selv har dog været hurtig til at afvise konklusionerne fra Consumer Reports.

“Vi respekterer Consumer Reports, men vi er uenige i konklusionerne,” skriver Panos Panay, corporate vice president i Microsoft Devices i et blogindlæg. Læs om det her.

“Vi står fuldstændig inde for kvaliteten og pålideligheden i Surface-familien og -enhederne, og jeg kan trygt sige til jer, at der aldrig har været et bedre tidspunkt at købe en Surface på end nu,” lyder den officielle reaktionen fra Microsoft.

Det her gør ondt

Microsoft-kommentator Paul Thurrott er nu kommet i besiddelse af et internt dokument fra Microsoft, der viser, at it-giganten skam godt er opmærksom på, at rapporten fra Consumer Reports udgør et problem.

I dokumentet skriver Panos Panay blandt andet til kollegerne:

“Det er vigtigt, at vi altid lærer mere om vores kunder og om, hvordan de betragter deres rejse som ejere af vores produkter. Feedback som det her gør ondt, men tvinger os også til at følge vores kunder endnu mere tæt.”

Microsoft-chefen skriver også, at man efter en tidligere kritik af konkrete Surface-produkter har arbejdet hårdt for at forbedre nye produkter.

“Disse forbedringer blev desværre ikke afspejlet i resultaterne i denne undersøgelse,” lyder det i dokumentet, hvilket ifølge Paul Thurrott indikerer, at Microsoft mener, at utilfredsheden primært går på produkter som Surface Book og Surface Pro 4, som der tidligere har været flere problemer med.

Paul Thurrott vurderer med udgangspunkt i det interne Microsoft-dokument også, at selskabet er på vej med en større kampagne, der skal rette op på skaderne efter kritikken af Surface-produkterne - om den så er berettiget eller ej.

Læs også:

Forbrugerorganisation advarer: Køb ikke Microsofts Surface-produkter - går alt for ofte i stykker

Microsoft efter sønderlemmende kritik af Surface-produkterne: "Vi står fuldstændig inde for kvaliteten og pålideligheden i Surface"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.