Artikel top billede

Det er helt i orden at 'scrape' LinkedIn-brugeres data - LinkedIn må ikke blokere for kontroversielle tjenester

Det er i orden, når særlige tjenester scraper data fra LinkedIn for at overvåge medlemmernes ageren, lyder ny dom.

Der er netop faldet dom i en principiel sag, der vedrører Microsofts LinkedIn og virksomheden HiQ Labs, der arbejder med at scrape data fra offentlige LinkedIn-profiler.

LinkedIn har ønsket at sætte en stopper for denne form for tredjepartsservices, der gør det lettere at søge efter forskellige profiler på LinkedIn og også kan overvåge, hvis og når medlemmer af netværket ændrer i deres profil.

På den måde kan HiQ efter sigende også forudsige, hvis en profil er på vej til at foretage ændringer i sit arbejdsliv - en vigtig viden for nuværende og potentielt kommende arbejdsgivere.

En amerikansk dommer afgjorde mandag, at LinkedIn ikke må blokere for denne type services. Det skriver flere internationale medier, heriblandt BBC.

LinkedIn: Sagen er ikke slut
HiQ, der altså var udgangspunkt for sagen, er tilfreds med dommen.

“Denne afgørelse gør det muligt for os at hjælpe vores kunder, mens vi arbejder på permanent at forhindre LinkedIn i at have monopol på at indsamle og analysere offentligt tilgængelig information fra nettet,“ lyder det i en udtalelse fra virksomheden.

LinkedIn har siden maj måned forsøgt at få sat en stopper for tjenester som HiQ, som LinkedIn mener bryder med de aftalevilkår, LinkedIn har.

I et brev til flere virksomheder som HiQ fremgår det blandt andet, at LinkedIn har indført en blokering af de data, som blandt andre HiQ anvender til sine løsninger. Det er den blokering, som en dommer nu har sat en stopper for.

En talsperson fra LinkedIn indikerer over for BBC, at dommen vil blive appelleret.

“Vi er skuffede over rettens beslutning. Sagen er ikke slut. Vi vil blive ved med at kæmpe for at beskytte vores medlemmers muligheder for at kontrollere den information, de gør tilgængelig på LinkedIn,” lyder udtalelsen fra LinkedIn.

Læs også: Microsofts store plan med LinkedIn tager form: Ny intelligent løsning skal hjælpe sælgere med at få fat i dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere