Artikel top billede

Det er helt i orden at 'scrape' LinkedIn-brugeres data - LinkedIn må ikke blokere for kontroversielle tjenester

Det er i orden, når særlige tjenester scraper data fra LinkedIn for at overvåge medlemmernes ageren, lyder ny dom.

Der er netop faldet dom i en principiel sag, der vedrører Microsofts LinkedIn og virksomheden HiQ Labs, der arbejder med at scrape data fra offentlige LinkedIn-profiler.

LinkedIn har ønsket at sætte en stopper for denne form for tredjepartsservices, der gør det lettere at søge efter forskellige profiler på LinkedIn og også kan overvåge, hvis og når medlemmer af netværket ændrer i deres profil.

På den måde kan HiQ efter sigende også forudsige, hvis en profil er på vej til at foretage ændringer i sit arbejdsliv - en vigtig viden for nuværende og potentielt kommende arbejdsgivere.

En amerikansk dommer afgjorde mandag, at LinkedIn ikke må blokere for denne type services. Det skriver flere internationale medier, heriblandt BBC.

LinkedIn: Sagen er ikke slut
HiQ, der altså var udgangspunkt for sagen, er tilfreds med dommen.

“Denne afgørelse gør det muligt for os at hjælpe vores kunder, mens vi arbejder på permanent at forhindre LinkedIn i at have monopol på at indsamle og analysere offentligt tilgængelig information fra nettet,“ lyder det i en udtalelse fra virksomheden.

LinkedIn har siden maj måned forsøgt at få sat en stopper for tjenester som HiQ, som LinkedIn mener bryder med de aftalevilkår, LinkedIn har.

I et brev til flere virksomheder som HiQ fremgår det blandt andet, at LinkedIn har indført en blokering af de data, som blandt andre HiQ anvender til sine løsninger. Det er den blokering, som en dommer nu har sat en stopper for.

En talsperson fra LinkedIn indikerer over for BBC, at dommen vil blive appelleret.

“Vi er skuffede over rettens beslutning. Sagen er ikke slut. Vi vil blive ved med at kæmpe for at beskytte vores medlemmers muligheder for at kontrollere den information, de gør tilgængelig på LinkedIn,” lyder udtalelsen fra LinkedIn.

Læs også: Microsofts store plan med LinkedIn tager form: Ny intelligent løsning skal hjælpe sælgere med at få fat i dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere