Artikel top billede

Det er helt i orden at 'scrape' LinkedIn-brugeres data - LinkedIn må ikke blokere for kontroversielle tjenester

Det er i orden, når særlige tjenester scraper data fra LinkedIn for at overvåge medlemmernes ageren, lyder ny dom.

Der er netop faldet dom i en principiel sag, der vedrører Microsofts LinkedIn og virksomheden HiQ Labs, der arbejder med at scrape data fra offentlige LinkedIn-profiler.

LinkedIn har ønsket at sætte en stopper for denne form for tredjepartsservices, der gør det lettere at søge efter forskellige profiler på LinkedIn og også kan overvåge, hvis og når medlemmer af netværket ændrer i deres profil.

På den måde kan HiQ efter sigende også forudsige, hvis en profil er på vej til at foretage ændringer i sit arbejdsliv - en vigtig viden for nuværende og potentielt kommende arbejdsgivere.

En amerikansk dommer afgjorde mandag, at LinkedIn ikke må blokere for denne type services. Det skriver flere internationale medier, heriblandt BBC.

LinkedIn: Sagen er ikke slut
HiQ, der altså var udgangspunkt for sagen, er tilfreds med dommen.

“Denne afgørelse gør det muligt for os at hjælpe vores kunder, mens vi arbejder på permanent at forhindre LinkedIn i at have monopol på at indsamle og analysere offentligt tilgængelig information fra nettet,“ lyder det i en udtalelse fra virksomheden.

LinkedIn har siden maj måned forsøgt at få sat en stopper for tjenester som HiQ, som LinkedIn mener bryder med de aftalevilkår, LinkedIn har.

I et brev til flere virksomheder som HiQ fremgår det blandt andet, at LinkedIn har indført en blokering af de data, som blandt andre HiQ anvender til sine løsninger. Det er den blokering, som en dommer nu har sat en stopper for.

En talsperson fra LinkedIn indikerer over for BBC, at dommen vil blive appelleret.

“Vi er skuffede over rettens beslutning. Sagen er ikke slut. Vi vil blive ved med at kæmpe for at beskytte vores medlemmers muligheder for at kontrollere den information, de gør tilgængelig på LinkedIn,” lyder udtalelsen fra LinkedIn.

Læs også: Microsofts store plan med LinkedIn tager form: Ny intelligent løsning skal hjælpe sælgere med at få fat i dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.