Artikel top billede

Det er helt i orden at 'scrape' LinkedIn-brugeres data - LinkedIn må ikke blokere for kontroversielle tjenester

Det er i orden, når særlige tjenester scraper data fra LinkedIn for at overvåge medlemmernes ageren, lyder ny dom.

Der er netop faldet dom i en principiel sag, der vedrører Microsofts LinkedIn og virksomheden HiQ Labs, der arbejder med at scrape data fra offentlige LinkedIn-profiler.

LinkedIn har ønsket at sætte en stopper for denne form for tredjepartsservices, der gør det lettere at søge efter forskellige profiler på LinkedIn og også kan overvåge, hvis og når medlemmer af netværket ændrer i deres profil.

På den måde kan HiQ efter sigende også forudsige, hvis en profil er på vej til at foretage ændringer i sit arbejdsliv - en vigtig viden for nuværende og potentielt kommende arbejdsgivere.

En amerikansk dommer afgjorde mandag, at LinkedIn ikke må blokere for denne type services. Det skriver flere internationale medier, heriblandt BBC.

LinkedIn: Sagen er ikke slut
HiQ, der altså var udgangspunkt for sagen, er tilfreds med dommen.

“Denne afgørelse gør det muligt for os at hjælpe vores kunder, mens vi arbejder på permanent at forhindre LinkedIn i at have monopol på at indsamle og analysere offentligt tilgængelig information fra nettet,“ lyder det i en udtalelse fra virksomheden.

LinkedIn har siden maj måned forsøgt at få sat en stopper for tjenester som HiQ, som LinkedIn mener bryder med de aftalevilkår, LinkedIn har.

I et brev til flere virksomheder som HiQ fremgår det blandt andet, at LinkedIn har indført en blokering af de data, som blandt andre HiQ anvender til sine løsninger. Det er den blokering, som en dommer nu har sat en stopper for.

En talsperson fra LinkedIn indikerer over for BBC, at dommen vil blive appelleret.

“Vi er skuffede over rettens beslutning. Sagen er ikke slut. Vi vil blive ved med at kæmpe for at beskytte vores medlemmers muligheder for at kontrollere den information, de gør tilgængelig på LinkedIn,” lyder udtalelsen fra LinkedIn.

Læs også: Microsofts store plan med LinkedIn tager form: Ny intelligent løsning skal hjælpe sælgere med at få fat i dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere