Artikel top billede

Internet-aktivister klager til Datatilsynet over politiets nummerplade-skanning: Er i strid med persondataloven

To danske it-aktivister har klaget til Datatilsynet over politiets indsamling af nummerpladedata.

Rigspolitiet gemmer skanninger af danskernes nummerplader i op til 30 dage.

Det har fået de to danske it-aktivister Christian Panton og Jesper Lund til at klage til Datatilsynet.

Ifølge klagen, der kan læses her, er de to aktivister utilfredse med Rigspolitiets håndtering af nummerplade-dataer.

De mener, at håndteringen kan være i strid med persondataloven.

Klagen drejer sig om de såkaldte “no-hits” nummerpladeskanninger, hvilket vil sige skanninger af nummerplader på biler, der ikke umiddelbart viser sig at være eftersøgt for noget.

Læs også: Sådan overvåger politiet din nummerplade helt automatisk

Politiet opsætter nummerpladeskannere over alt

Klagen kommer i kølvandet på, at politiet har opsat stationære nummerpladeskannere adskillige steder på de danske motorveje - heriblandt ved de københavnske ind- og udfaldsveje.

Derudover har politiet udstyret sine politibiler med nummerpladeskannere, der skanner nummerpladerne på de biler som politivognen passerer.

Passerer politiet en bil, der er efterlyst, bliver betjentene i vognen øjeblikkeligt alarmeret.

"Vi har slet ikke haft problemer med at opfange nummerinformationerne. Vi kan passere de parkerede biler i et tempo, der svarer til almindelig bykørsel uden at misse noget som helst," sagde Michael Mølkær Jensen, it-udviklingschef hos Rigspolitiet, til Computerworld sidste år, da vi besøgte politiets it-udviklere.

Det kan du læse mere om her: Sådan overvåger politiet din nummerplade helt automatisk.

Hele klagen kan læses her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere