Artikel top billede

Per Kogut kan allerede efter tre måneder efter opkøbet af Scales begynde at se de positive effekter. (Foto: Jakob Boserup / Jakob Boserup)

Per Kogut tre måneder efter opkøbet af Scales:"Vi skal ikke være den store farlige opkøber, der tror, at vi kan gøre alting bedre"

Interview: NNIT vokser og er allerede begyndt at høste gevinsterne af opkøbet af Scales for tre måneder siden. "De tre første måneder af samarbejdet har været usædvanlig positive,“ lyder det fra topchef, Per Kogut.

For knap tre måneder siden trykkede Per Kogut, der er administrende direktør for NNIT, hånd med lederne af danske Scales på Tivoli Congress Center i København, efter kontrakten om et opkøb af Scales var underskrevet.

Det kan du læse mere om her:  "Jeg blev budt velkommen hjem af mine tre døtre, der havde lavet et banner, hvor der stod 'Godt gået far'. Det var en fantastisk velkomst"

Allerede et kvartal senere kan Per Kogut og resten af NNIT så begynde at notere sig de positive effekter ved opkøbet.

Halvårsregnskabet viser nemlig en vækst på toplinjen på 6,3 procent, og analytikerne er begejstrede for selskabets udvikling. Det er Per Kogut også, og han er særligt glad for at have fået Scales med ombord.   

“Scales har vundet mange kunder, siden vi vi købte dem senest med Sundhedsdatastyrelsen som eksempel. Vi hjælper Scales med at komme ind hos nogle af de større kunder, og Scales hjælper os med at komme ind hos nogle af deres kunder," siger Per Kogut.

Læs mere om Scales her: Opkøbt af NNIT for en måned siden: Nu tikker million-ordre ind hos Scales

Succesfuldt samarbejde

Det er blot tre måneder siden, at NNIT officielt underskrev aftalen om at opkøbe Scales, og sommermånederne har da også været spændende for forholdet mellem de to virksomheder forklarer NNITs topchef. 

“Samarbejdet med Scales de første tre måneder har været super positivt. Det er første gang, mens jeg har været i NNIT, at vi er ude og foretage et stort opkøb, så det er en spændende proces med hensyn til strategi og kultur, men de tre første måneder af samarbejdet har været usædvanlig positive,“ siger Per Kogut, der glæder sig over, at der står Scales på en række Dynamics 365-ordrer i ordrebogen.

Stadig deres baby

Selvom Hasse Bergman og resten af Scales-toppen lod sig opkøbe og dermed sendte deres livsværk i kløerne på mastodonten NNIT, så er de to virksomheder ikke smeltet sammen i den forstand, at Scales blot er blevet suget ind i it-kæmpen NNIT. 

"Det er jo også stort for dem. Scales er jo deres baby, og jeg har sagt til dem, at det skal det fortsætte med at være," siger Per Kogut.

Han understreger, at NNIT ikke skal spille påståelig storebror overfor nyopkøbte Scales.

"Vi skal ikke være den store farlige opkøber, der tror, at vi kan gøre alting bedre end dem. Det er nemlig ikke sikkert, at vi kan det.“
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere