Artikel top billede

Per Kogut kan allerede efter tre måneder efter opkøbet af Scales begynde at se de positive effekter. (Foto: Jakob Boserup / Jakob Boserup)

Per Kogut tre måneder efter opkøbet af Scales:"Vi skal ikke være den store farlige opkøber, der tror, at vi kan gøre alting bedre"

Interview: NNIT vokser og er allerede begyndt at høste gevinsterne af opkøbet af Scales for tre måneder siden. "De tre første måneder af samarbejdet har været usædvanlig positive,“ lyder det fra topchef, Per Kogut.

For knap tre måneder siden trykkede Per Kogut, der er administrende direktør for NNIT, hånd med lederne af danske Scales på Tivoli Congress Center i København, efter kontrakten om et opkøb af Scales var underskrevet.

Det kan du læse mere om her:  "Jeg blev budt velkommen hjem af mine tre døtre, der havde lavet et banner, hvor der stod 'Godt gået far'. Det var en fantastisk velkomst"

Allerede et kvartal senere kan Per Kogut og resten af NNIT så begynde at notere sig de positive effekter ved opkøbet.

Halvårsregnskabet viser nemlig en vækst på toplinjen på 6,3 procent, og analytikerne er begejstrede for selskabets udvikling. Det er Per Kogut også, og han er særligt glad for at have fået Scales med ombord.   

“Scales har vundet mange kunder, siden vi vi købte dem senest med Sundhedsdatastyrelsen som eksempel. Vi hjælper Scales med at komme ind hos nogle af de større kunder, og Scales hjælper os med at komme ind hos nogle af deres kunder," siger Per Kogut.

Læs mere om Scales her: Opkøbt af NNIT for en måned siden: Nu tikker million-ordre ind hos Scales

Succesfuldt samarbejde

Det er blot tre måneder siden, at NNIT officielt underskrev aftalen om at opkøbe Scales, og sommermånederne har da også været spændende for forholdet mellem de to virksomheder forklarer NNITs topchef. 

“Samarbejdet med Scales de første tre måneder har været super positivt. Det er første gang, mens jeg har været i NNIT, at vi er ude og foretage et stort opkøb, så det er en spændende proces med hensyn til strategi og kultur, men de tre første måneder af samarbejdet har været usædvanlig positive,“ siger Per Kogut, der glæder sig over, at der står Scales på en række Dynamics 365-ordrer i ordrebogen.

Stadig deres baby

Selvom Hasse Bergman og resten af Scales-toppen lod sig opkøbe og dermed sendte deres livsværk i kløerne på mastodonten NNIT, så er de to virksomheder ikke smeltet sammen i den forstand, at Scales blot er blevet suget ind i it-kæmpen NNIT. 

"Det er jo også stort for dem. Scales er jo deres baby, og jeg har sagt til dem, at det skal det fortsætte med at være," siger Per Kogut.

Han understreger, at NNIT ikke skal spille påståelig storebror overfor nyopkøbte Scales.

"Vi skal ikke være den store farlige opkøber, der tror, at vi kan gøre alting bedre end dem. Det er nemlig ikke sikkert, at vi kan det.“
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere