Dansk it-firma har landet en investering fra et af verdens største ventureselskaber: "De forlanger pengene 100 gange igen"

Det danske startup Netlify har base i San Francisco og har netop landet en investering fra et af de største ventureselskaber i Silicon Valley. Forventningerne er store til de to danske stiftere, for investorerne vil have deres penge 100 gange igen.

De vil ikke have deres penge én gang igen. Heller ikke to eller tre gange.

Nej, verdens største ventureselskaber investerer kun i de virksomheder, der for alvor kan få det til at sige "ka-tjing." 

Det har man erfaret hos Netlify, der i dag har til huse i en nedlagt dåsefabrik i San Franciscos Dogpatch-district. Virksomheden er stiftet af de to danske gymnasiekammerater Christian Bach og Mathias Biilman.

I sidste uge kunne de offentliggøre, at virksomheden har landet sin første store kapitaltilførelse - en såkaldt series a-investering - fra blandet Andreessen Horowitz, der er et af Silicon Valleys absolut største og mest prestigefyldte venturekapitalselskaber.

Netlify hentede i alt 76 millioner i investeringsrunden, og udover Andreessen Horowitz bidrog venturekapital-virksomhederne Designers Fund, Tank Hill Ventures og Bloomberg-koncernens venturefond, Bloomberg Beta i runden.

“Andreessen Horowitz har fortalt os, at det er deres mål at få investeringen 100 gange igen. Jeg vil tro, at de også er tilfredse, hvis de kun får pengene 50 gange igen, men det fortæller lidt om ambitionsniveauet. De investerer kun i det, der har potentialet til virkeligt at gøre en forskel,” siger Christian Bach til Computerworld.

Læs også: Dansk it-startup henter stor investering fra berømt investor: Lander 76 millioner kroner

Konsolideringen er aflyst
Christian Bach forklarer, at før Netlify landede investeringen, barslede virksomheden med en række tiltag, der skulle booste omsætningen. 

Men de er blevet sat i bero, efter at Andreessen Horowitz kom ind som investor.

“Vi var faktisk lidt mere i 'konsoliderings-mode' på det tidspunkt, end vi er lige nu. Men da vi fik investeringen, lød beskeden: ‘I kan tjene milliarder senere hen, men I skal først etablere jer som en standard. Det er det, det handler om nu’."

"Herovre er tankegangen hos investorerne, at de skal finde den virksomhed, der bliver det næste store ‘unicorn’, og i jagten på den virksomhed er man villige til at acceptere, at 99 procent af ens andre investeringer risikerer at gå på røven,” fortæller Christian Bach. 

Christian Bach ønsker dog ikke at oplyse, hvor meget Netlify på nuværende tidspunkt er værd. 

“Vi oplyser ikke, hvad vores valuation er, men jeg kan godt afsløre, at vi er godt tilfredse med den. I Danmark ser du en del virksomheder, der bliver introduceret på børsen til en markedsværdi, der er lavere end vores valuation," siger han. Christian Bach og Mathias Biilman har begge en fortid hos store webbureauer i Danmark, Spanien og USA. 

Christian Bach har blandt andet stiftet og efterfølgende solgt webbureauet Capsize. 

Men i 2015 stiftede de sammen Netlify, der er en platform som skal gøre det lettere for udviklere at bygge statiske hjemmesider. 

Læs også: Dansk iværksætter fik 350 millioner kroner i venturekapital: Men pas på, advarer han: Der findes måske bedre løsninger end venturekapital

Statiske hjemmesider kan revolutionere nettet
Statiske hjemmesider bruger mindre kode og har færre komponenter, og ifølge Christian Bach er de statiske hjemmesider kendetegnet ved at være hurtigere og tilbyder en højere sikkerhed end de hjemmesider, som i dag er normen på internettet. 

Netlify ser sig selv som værende på forkant med en potentiel revolution indenfor webudvikling, og hvis de statiske hjemmesider får et stort gennembrud, står Netlify i en yderst gunstig position på et meget stort marked. 

“Vi befinder os i et marked, der vokser hurtigt, og som før eller siden vil få opmærksomhed fra de helt store spillere. Og når det sker, kommer det til at gå rigtig stærkt. Derfor vil vores time-to-market ikke kunne fungere, hvis vi selv skulle tjene pengene først,” siger Christian Bach og tilføjer: 

“Vi ønsker at være med til at ændre internettet, og hvis det lykkedes, vil vi være så meget i midten af al ting, at det selvfølgelig vil blive en god forretning.”

Interesse fra store ventureselskaber,
Den ene af Andreessen Horowitz to stiftere er den tidligere Netscape-stifter Marc Andreessen. En mand, der i den grad har været med til at sætte sit præg på internettets udvikling. 

“Derfor betyder det rigtig meget for os, at det netop er Andreesen Horowitz, der har investeret i os. Mange store ventureselskaber var interesserede, men Andreessen Horowitz forstår virkeligt open-source, og derfor vurderede vi, at det var det ventureselskab, der kunne bidrage mest til vores vækst.” 

Var Marc Andreessen personligt involveret i investeringen? 

“Vi har været inde og pitche til et møde med alle Andreessen Horowitz otte general partners, og der deltog de to stiftere, Marc Andreessen og Ben Horowitz, også. Her havde Marc Andreesen en række spørgsmål, og han fulgte bagefter også op på mail. Jeg tror, at han kan se, at vores forretning spiller godt sammen med virksomhedens verdenssyn og deres øvrige investeringer, der blandt andet også omfatter GitHub,” siger han. 

Netlify har de i dag 20 ansatte, men i løbet af den kommende tid forventer Christian Bach, at medarbejderstaben vil blive øget til 35 ansatte.

Læs også:

Her er de 20 danske it-virksomheder, der får tilført mest kapitalYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Elgiganten har skiftet støvet intranet ud med Facebooks Workplace: "Nu er det okay at svare på direktørens besked med en GIF af Leonardo DiCaprio fra filmen Wolf of Wall Street"
De 2.300 medarbejdere i Elgiganten blev i 2016 præsenteret for et nyt moderne intranet. Ind kom Facebooks erhvervsrettede kommunikationsplatform Workplace, som selskabet efter et par år nu gør status på. Læs her om elektronikkædens erfaringer og oplevelser med platformen.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Sikkerhedsimplikationerne ved digital transformation
I Fortinets rapport fra 2018 omkring sikkerhedsimplikationerne ved digital transformation, tages temperaturen på den aktuelle tilstand for Cybersecurity i organisationer rundt omkring i hele verden. Blandt de 300 respondenter viste der sig en række spændende trends. Her er et par stykker af dem: - Digital Transformation er den mest indflydelsesrige it-trend i organisationer i dag. Hele 92% svarede at det har stor indvirkning på deres forretning - Sikkerhed er den klart største udfordring i forhold til digital transformation. Hele 85% mener det har stor indvirkning på deres forretning Download hele rapporten her og få flere spændende findings.