Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kæmpe skattesmæk til CA Software i Ballerup: Skat forlanger mere end kvart milliard kroner

Skat forlanger mere end kvart milliard kroner af den danske afdeling af CA Software, der beskæftiger blot 30 medarbejdere og sidste år landede et overskud på 2,5 millioner kroner. Selskabet afviser.

It-selskabet CA Software står over for en kæmpe skattesag.

Skat mener, at CA Software har betalt for lidt i skat i Danmark, hvor amerikanske selskab beskæftiger 30 medarbejdere i en salgsafdeling i Ballerup uden for København.

Det fremgår af CA Softwares nye regnskab, at Skat er nået frem til beløbet efter en audit med fokus på transfer pricing i perioden marts 2011 til marts 2015.

I regnskabet skriver CA Software, at selskabet ‘er uenig i vurderingen,’ samt at selskabet har ‘anket vurderingen.’

“Selskabet har også forudbetalt et beløb i skat i samme størrelsesorden som vurderingen på 233,7 millioner kroner. Selskabet har bogført beløbet som skatte-tilgodehavende, da det forventer at blive godtgjort, når sagen er afsluttet,” hedder det i regnskabet.

Ifølge Børsen udspringer skattekravet i, at CA Software i 2010 besluttede fremover at basere omsætning på det direkte salg, hvoraf selskabet skulle betale royalties.

Ifølge avisen ændrede CA Software imidlertid fremgangsmåde til at basere omsætningen på den kommissionsbetaling, som selskabet modtager fra moderselskabet.

CA Softwares omsætning i Danmark er efter beslutningen faldet fra 71 millioner kroner til blot 2,5 millioner kroner.

CA Software hører med en global omsætning på 27 milliarder kroner til blandt de helt store it-virksomheder.

Læs også:

Så lidt (eller meget) betaler it-giganterne i Skat i Danmark

EU-lande vil slå hårdt ned: Det skal være slut med tech-virksomheder, der ikke betaler skat

Nyt regnskab: Google tjente kun 12,3 millioner kroner i Danmark i hele 2016

Voldsom kritik af Google: Udnytter europæiske regler til at betale alt for lidt i skat

It-kæmpen CA skifter landechef i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere