Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Politisk flertal for robotfradrag / Kriseramte Ericsson fyrer op mod 25.000 ansatte / IT Relation køber Randers-firmaet WWI / Topchef for Infosys stopper efter ballade med stifterne

Politisk flertal for robotfradrag. Kriseramte Ericsson fyrer op mod 25.000 ansatte. IT Relation køber Randers-firmaet WWI. Topchef for Infosys stopper efter ballade med stifterne.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen.

Politisk flertal for robotfradrag

DF og Socialdemokraterne er klar til at danske virksomheder et skattefradrag for at investere i ny teknologi, skriver Børsen.

Beskræftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) finder ideen ‘interessant’.

Ifølge erhvervsordfører for DF, Hans Kristian Skibby, løfter brug højteknologiske maskiner konkurrenceevne, produktivitet og er med til at fastholde arbejdspladser.

En ny undersøgelse fra Dansk Metal viser da også, at virksomheder, der investerer i robotter, producerer mere og får flere ordrer end dem, der ikke investerer.

DF mener, at fradraget skal finansieres ved at øge selskabsskatten fra 22 procent til 23 procent.

Kriseramte Ericsson skal fyre 25.000 ansatte

Teleoperatøren Ericsson er på vej med fyresedler til op mod 25.000 medarbejdere ud af selskabets i alt 109.000 nuværende ansatte i 110 lande, skriver Svenska Dagbladet.

Omkring 40 procent af verdens mobiltrafik håndteres via Ericssons netværk, men selskabet er presset på økonomien. For en måned siden lød meldingen, at Ericsson skulle spare 10 milliarder svenske kroner. Og det kommer altså nu til at udløse de mange afskedigelser.

Ifølge avisen vil Ericsson drosle forretningen ned med op til 90 procent i visse markeder, ligesom selskabet vil centralisere den europæiske forretning og lægge afdelinger sammen i stor stil.

Avisen skriver, at den svenske afdeling med 14.000 mand ikke vil blive ramt. Den rummer blandt selskabets udviklingsafdeling.

IT Relation køber Randers-firmaet WWI

Store IT Relation med mere end 300 medarbejdere overtager det meget mindre WWI, der kalder sig selv for ‘totalleverandør’ af it-løsninger med hosting, outsoucing, konsulentydelser og løsning af programmerings-opgaver på hylderne.

WWI har hovedkvarter i Randers, mens IT Relation har afdelinger i Herning, Aarhus og Københavnsområdet.

“Opkøbet af WWI betyder, at vi kan supplere hinanden på markedet,” lyder det fra salgsdirektør i IT Relation, Stig Bundgaard.

“Med branchens udvikling er det nødvendigt at have volumen som it-virksomhed. Vi bliver hele tiden målt og vejet, og vi skal være klar til at efterkomme markedets behov. Derfor har vi også en langsigtet strategi om at konsolidere yderligere ved at opkøbe flere virksomheder, der passer ind i vores forretningsområder. For det er de it-virksomheder, der har volumen og de rette ressourcer, som kunderne i sidste ende sætter deres lid til,” lyder det fra IT Relation.

Topchef for Infosys stopper efter ballade med stifterne

Topchefen for indiske Infosys, den tidligere SAP-topmand Vishal Sikka, er efter blot tre år færdig som CEO efter ballade med selskabets grundlæggere. 

Infosys er Indiens næststørste it-firma med en årlig omsætning på lige under 20 milliarder dollar, og Vishal Sikka er den første CEO for det store selskab, som ikke har været med til at stifte selskabet. 

Stifterne har gennem et stykke tid kritiseret størrelsen på de lønforhøjelser og bonus-udbetalinger, som Sikka og andre chefer i selskabet er blevet tildelt af bestyrelsen.

“Over de seneste mange måneder er vi blevet belejret af løgnagtige, grundløse, skadelige og personlige angreb, som har skadet vores evne til at fremme positive forandringer og beholde fokus på værdiskabelsen,” lyder det i et afskedsbrev fra Vishal Sikka.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere