Artikel top billede

Stibo Systems ramt af dramatisk fald i indtjeningen: "Det er sket overraskende hurtigt og voldsomt"

Efter flere fremragende år med fremgang i regnskaberne oplever Stibo koncernen nu et gevaldigt dyk i virksomhedens indtjening på 86 procent efter tilbagegang for datterselskabet Stibo Systems. "Det er helt efter bogen, men det er sket overraskende hurtigt og voldsomt," siger direktøren.

Intet varer evigt. Heller ikke fremgangen for Stibo Systems. 

Både omsætning og indtjening styrtbløder nemlig i Stibo-koncernen, og tilbagegangen er primært drevet af vækstselskabet Stibo Systems, der arbejder med Multi Domain Master Data, skriver Finans.  

Regnskabet for hele Stibo-koncernen viser et dyk i omsætningen på 10 procent, mens indtjeningen falder med 86 procent i forhold året før.

Læs mere her: Stormer frem: Dansk it-firma scorer millionkontrakt 

Hos Stibo peger direktør Hans O. Damgaard på, at årsagen til den pludselige tilbagegang skal findes hos Stibo Systems, der oplever en skærpet konkurrence, prisfald og samtidigt har foretaget en række investeringer i virksomheden.

"Det marked, som Stibo Systems arbejder i, er nu blevet modnet, og konkurrencen er blevet skærpet. Når det sker, så falder priserne. Det er helt efter bogen, men det er sket overraskende hurtigt og voldsomt. Da vi blev ramt af nedturen, kunne vi i princippet vælge to veje: Enten at være defensive og spare os gennem krisen, eller at være offensive og øge investeringerne. Vi valgte det sidste, og det er efter min bedste vurdering den eneste rigtige vej for en virksomhed som Stibo," siger Hans O. Damgaard til Finans.

Læs mere om Stibos fremgang her: Ukendt dansk it-firma stormer frem: Pas på, IBM
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere