Artikel top billede

Stibo Systems ramt af dramatisk fald i indtjeningen: "Det er sket overraskende hurtigt og voldsomt"

Efter flere fremragende år med fremgang i regnskaberne oplever Stibo koncernen nu et gevaldigt dyk i virksomhedens indtjening på 86 procent efter tilbagegang for datterselskabet Stibo Systems. "Det er helt efter bogen, men det er sket overraskende hurtigt og voldsomt," siger direktøren.

Intet varer evigt. Heller ikke fremgangen for Stibo Systems. 

Både omsætning og indtjening styrtbløder nemlig i Stibo-koncernen, og tilbagegangen er primært drevet af vækstselskabet Stibo Systems, der arbejder med Multi Domain Master Data, skriver Finans.  

Regnskabet for hele Stibo-koncernen viser et dyk i omsætningen på 10 procent, mens indtjeningen falder med 86 procent i forhold året før.

Læs mere her: Stormer frem: Dansk it-firma scorer millionkontrakt 

Hos Stibo peger direktør Hans O. Damgaard på, at årsagen til den pludselige tilbagegang skal findes hos Stibo Systems, der oplever en skærpet konkurrence, prisfald og samtidigt har foretaget en række investeringer i virksomheden.

"Det marked, som Stibo Systems arbejder i, er nu blevet modnet, og konkurrencen er blevet skærpet. Når det sker, så falder priserne. Det er helt efter bogen, men det er sket overraskende hurtigt og voldsomt. Da vi blev ramt af nedturen, kunne vi i princippet vælge to veje: Enten at være defensive og spare os gennem krisen, eller at være offensive og øge investeringerne. Vi valgte det sidste, og det er efter min bedste vurdering den eneste rigtige vej for en virksomhed som Stibo," siger Hans O. Damgaard til Finans.

Læs mere om Stibos fremgang her: Ukendt dansk it-firma stormer frem: Pas på, IBM
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere