Google har en ny plan: Vil slå Amazon med hjælp fra kæmpe supermarkedskæde

Techgiganterne slås indædt om ejerskabet af fremtidens platform. For dine madindkøb er nok i længden mere værd end din telefon. Derfor byder fremtiden på anderledes partnerskaber,

Har du set serien Mad Men om den amerikanske reklamebranche i 60'erne, så ved du, at kampen om forbrugernes gunst er benhård - og kræver rigeligt med sjusser.

50 år senere er kampen om forbrugerne stadig benhård. Og som Apples milliardindtjening på App Store eller Alibabas og Amazons kæmpe markedspladser viser, så er ejerskabet af platformen afgørende.

Det kan du læse mere om i vores analyse: Google, Microsoft, Apple og Amazon er midt i et hårdt et opgør om fremtidens digitale assistenter - og Amazon er langt foran

For nok er tech-selskaberne succesfulde, men træder du et skridt tilbage fra din skinnende nye telefon eller din smarte elektroniske assistent, så bruger du sandsynligvis trods alt flere penge på indkøb af mad og tøj end på dimser.

Det har Amazon gennemskuet, og selskabets elektroniske assistent Alexa og de tilknyttede Echo-enheder er derfor tæt knyttet til Amazons supermarkeds-lignende indkøbsportal.

Googles Home-enheder, som også indeholder en elektronisk assistent, har hidtil manglet noget lignende. Men fra september har søgegiganten, ifølge Recode, indgået et samarbejde med den store amerikanske supermarkedskæde Walmart.

Det betyder at amerikanske Home-ejere vil kunne bestille varer udelukkende med stemmen fra Walmarts store udvalg.

I første omgang vil de dog, sandsynligvis af sikkerhedshensyn, kun kunne bestille én ting ad gangen. Men til gengæld kan de tilføje flere varer til indkøbskurven og så gennemføre købet på et senere tidspunkt via Googles app.

I Danmark har vi endnu til gode at få adgang til de elektroniske assistenter, men må indtil videre nøjes med dem, som følger med iPhones og Android-enheder.

Det er dog forholdsvist nemt at opsætte enheder købt i udlandet, dog med det forbehold, at ikke alle funktioner er tilgængelige i Danmark.

Det kan du læse om i testen: Amazons Alexa - en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om

Nedenfor kan du se en kort gennemgang af hvordan Amazon Alexa kan styre dele af dit hjem.


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.