Artikel top billede

Uber vil vende tilbage til Danmark trods kæmpebøder til danske chauffører

Uber er på vej tilbage til Danmark, hvor selskabet mener, at der stadig er en plads, selv om der er bøder på vej til mere end tusind tidligere Uber-chauffører.

Uber mener, at der stadig er en plads til selskabet på det danske marked, selv om fire tidligere chauffører mandag blev idømt store bøder i Københavns Byret for ulovlig taxakørsel.

Bøderne lød på henholdsvis 468.500 kroner, 110.000 kroner, 60.000 kroner og 40.000 kroner, og de vil blive vekslet til fængsel i 60 dage, 40 dage, 20 dage eller 20 dage, hvis ikke de dømte kan betale.

Du kan læse mere om dommene her: Danske Uber-chauffører idømt kæmpebøder.

Ifølge Børsen ændrer dommene dog ikke på, at Uber vil tilbage til Danmark.

“Uber vil gerne reguleres i Danmark, og de 2.000 chauffører og 300.000 passagerer, der bruge Ubers app, viser, at der er behov for en moderne lovgivning,” meddeler selskabet ifølge avisen.

Uber trak sig i foråret helt ud ad Danmark, efter stor ballade og ståhej og vedtagelse af en taxalov, der indførte krav om taxameter, sædefølere og andet i danske taxaer.

Det kan du læse mere om her: Uber går igen efter det danske marked: 'Vi vil gerne reguleres'

Uber meddeler til Børsen, at selskabet vil støtte de dømte chauffører ‘på mange måder.’ Selskabet vil ikke uddybe, hvordan det skal ske.

Politiet har sigtet 1.500 tidligere Uber-chauffører for brud på taxaloven og for at have kørt uden erhvervskørekort.

Mandagens dom kommer til at fungere som retningssnor for deres sager. Det betyder, at de nu kan vente store bøder.

Det kan du læse mere om her: Politiet har sigtet 1500 Uber-chauffører i Danmark

Læs også:

Uber ramt af møgsag på møgsag: Så slemt står det til for Uber lige nu

Uber efter den danske lukning: Her er, hvad vi arbejder med i Aarhus

Hundredvis af indlæg: Computerworlds-læserne i vild debat om Uber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere