Artikel top billede

Regeringen vil støtte dele-økonomi med 100 millioner kroner om året - flere store planer på trapperne

I de kommende måneder vil regeringen løfte sløret for flere digitale planer, der skal sætte skub i både digitalisering og dele-økonomi.

Regeringen vil med flere forskellige forslag have mere gang i den digitale udvikling i Danmark.

Det fremgår af regeringens nye vækst-plan, ‘Sammen om fremtidens virksomheder,’ som regeringen har præsenteret onsdag.

Her fremgår det, at regeringen vil afsætte 125 millioner kroner om året fra næste år og til 2025 til at fremme det, som kaldes en ‘digital strategi.’

Det er en plan, som ventes offentliggjort inden for de kommende måneder, og som kommer til at tage udgangspunkt i de forslag, som Det Digitale Vækstpanel præsenterede i foråret med en række konkrete forslag.

Disse forslag kan du læse mere om her: Her er opskriften på Danmarks digitale fremtid: 33 anbefalinger til regeringen.

Regeringen vil også inden for de kommende måneder præsentere det, som den kalder en ‘del-økonomisk strategi.’

“Danmark skal udnytte deleøkonomiens potentiale både som drivkraft for vækst og innovation og som løftestang til en bedre udnyttelse af kapitalapparat og ressourcer,” hedder det.

Konkret vil regeringen bruge 100 millioner kroner om året på at fremme del-økonomi i blandt andet ‘velfungerende markeder med gode betingelser for tillid, flere valgmulgiehder og konkurrence,” som hdet hedder.

De 100 millioner kroner skal ikke mindst afsættes til forskellige skatte-initiativer, hedder det. Det fremgår ikke, hvilke konkret initiativer, der kan være tale om.

Sikkert er det dog, at netop skatten har været central i den omfattende ballade om dele-tjenesten Uber, som i sommer resulterede i, at denne kendte deletjeneste trak sig ud ad Danmark.

“Der skal betales skat i overensstemmelse med skattereglerne. Danmark skal følge med og være klar til en fremtid, hvor deleøkonomien skal bidrage til, at væksten øges på en bæredygtig og smart måde,” lyder det i planen.

Du finder hele forslaget her: Sammen om fremtidens virksomheder - erhvervs- og iværksætterudspil.

I udspillet indgår også forslag om ny finansiering af vækstvirksomheder - blandt andet ved at lempe regler for aktier på forskellig måde.

Det kan du læse mere om her: Regeringen vil give it-virksomheder mulighed for kun at aflønne med aktier - forslaget kritiseres af Prosa.

Udspillet skal nu forhandles på plads af Folketingets partier.

Læs også:

Dansk Erhverv klar med 130 nye it-forslag: Lavere aktieskat skal give kapital-boom til danske it-iværksættere

Danmark har alle muligheder for at blive en rede for store internationale it-virksomheder - men vi bliver nødt til at fjerne nogle barrierer først 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere