Artikel top billede

Huawei på krigsstigen: Fordobler markedsandele i Norden på et år

Huawei oplever rivende vækst både globalt og i Danmark, og har oplevet næsten en fordobling af markedsandelen i Norden

Huaweis forbrugerorienterede forretning, Huawei Consumer Group, oplever stor vækst i første halvdel af 2017.

Helt konkret har Huawei solgt 70 procent flere smartphones i Danmark sammenlignet med samme halvår i 2016, hvilket munder ud i en markedsandel ifølge Huawei selv på knap 15 procent.

Det skriver Huawei i en pressemeddelelse. 

Det er næsten en fordobling af markedsandelen på bare et år, hvilket fastholder Huawei som Danmarks tredjestørste mobilproducent kun overgået af Apple og Samsung.

På globalt plan oplevede Huawei en vækst i omsætningen på 36 procent. Den generelle vækst i smartphone-branchen ligger kun på 4,3 procent ifølge IDC. 

Indtog på premiummarkedet

Huawei blev kendte for billigere smartphones med en hvis lighed til andre etablerede brands for bare få år siden, men har nu sat sig stærkt på det midterste del af markedet med telefoner som P10 og Honor 9.

Særligt P10 har modtaget gode anmeldelser fra både Computerworld og andre medier verden over: Test af Huawei P10: Huawei brillerer med supermobil til en lav pris

Sidste år fik Huawei desuden medvind med sin toptelefon Huawei Mate 9 Pro, der kunne konkurrere med Samsungs bedste, hvilket fik Huawei ind på markedet for toptelefoner i stil med Samsungs Galaxy-serie. 

Du kan læse vores anmeldelse af Mate 9 Pro her: Test: Huaweis nyeste smartphone er en af årets bedste Android-telefoner

Huawei er desuden på vej med en ny Mate 10-telefon i løbet af efteråret, som også ser ud til at udfordre Samsung i år med dobbelte kameraer og en skærm, der dækker hele fronten ligesom Samsungs Note 8.

Også Huaweis to andre forretningsgrupper, Carrier og Enterprise oplever vækst.

Læs også: Huawei lancerer Honor 9 i Danmark: Her er priser og lanceringsdato
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere