Artikel top billede

Huawei på krigsstigen: Fordobler markedsandele i Norden på et år

Huawei oplever rivende vækst både globalt og i Danmark, og har oplevet næsten en fordobling af markedsandelen i Norden

Huaweis forbrugerorienterede forretning, Huawei Consumer Group, oplever stor vækst i første halvdel af 2017.

Helt konkret har Huawei solgt 70 procent flere smartphones i Danmark sammenlignet med samme halvår i 2016, hvilket munder ud i en markedsandel ifølge Huawei selv på knap 15 procent.

Det skriver Huawei i en pressemeddelelse. 

Det er næsten en fordobling af markedsandelen på bare et år, hvilket fastholder Huawei som Danmarks tredjestørste mobilproducent kun overgået af Apple og Samsung.

På globalt plan oplevede Huawei en vækst i omsætningen på 36 procent. Den generelle vækst i smartphone-branchen ligger kun på 4,3 procent ifølge IDC. 

Indtog på premiummarkedet

Huawei blev kendte for billigere smartphones med en hvis lighed til andre etablerede brands for bare få år siden, men har nu sat sig stærkt på det midterste del af markedet med telefoner som P10 og Honor 9.

Særligt P10 har modtaget gode anmeldelser fra både Computerworld og andre medier verden over: Test af Huawei P10: Huawei brillerer med supermobil til en lav pris

Sidste år fik Huawei desuden medvind med sin toptelefon Huawei Mate 9 Pro, der kunne konkurrere med Samsungs bedste, hvilket fik Huawei ind på markedet for toptelefoner i stil med Samsungs Galaxy-serie. 

Du kan læse vores anmeldelse af Mate 9 Pro her: Test: Huaweis nyeste smartphone er en af årets bedste Android-telefoner

Huawei er desuden på vej med en ny Mate 10-telefon i løbet af efteråret, som også ser ud til at udfordre Samsung i år med dobbelte kameraer og en skærm, der dækker hele fronten ligesom Samsungs Note 8.

Også Huaweis to andre forretningsgrupper, Carrier og Enterprise oplever vækst.

Læs også: Huawei lancerer Honor 9 i Danmark: Her er priser og lanceringsdato
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere