Artikel top billede

Huawei på krigsstigen: Fordobler markedsandele i Norden på et år

Huawei oplever rivende vækst både globalt og i Danmark, og har oplevet næsten en fordobling af markedsandelen i Norden

Huaweis forbrugerorienterede forretning, Huawei Consumer Group, oplever stor vækst i første halvdel af 2017.

Helt konkret har Huawei solgt 70 procent flere smartphones i Danmark sammenlignet med samme halvår i 2016, hvilket munder ud i en markedsandel ifølge Huawei selv på knap 15 procent.

Det skriver Huawei i en pressemeddelelse. 

Det er næsten en fordobling af markedsandelen på bare et år, hvilket fastholder Huawei som Danmarks tredjestørste mobilproducent kun overgået af Apple og Samsung.

På globalt plan oplevede Huawei en vækst i omsætningen på 36 procent. Den generelle vækst i smartphone-branchen ligger kun på 4,3 procent ifølge IDC. 

Indtog på premiummarkedet

Huawei blev kendte for billigere smartphones med en hvis lighed til andre etablerede brands for bare få år siden, men har nu sat sig stærkt på det midterste del af markedet med telefoner som P10 og Honor 9.

Særligt P10 har modtaget gode anmeldelser fra både Computerworld og andre medier verden over: Test af Huawei P10: Huawei brillerer med supermobil til en lav pris

Sidste år fik Huawei desuden medvind med sin toptelefon Huawei Mate 9 Pro, der kunne konkurrere med Samsungs bedste, hvilket fik Huawei ind på markedet for toptelefoner i stil med Samsungs Galaxy-serie. 

Du kan læse vores anmeldelse af Mate 9 Pro her: Test: Huaweis nyeste smartphone er en af årets bedste Android-telefoner

Huawei er desuden på vej med en ny Mate 10-telefon i løbet af efteråret, som også ser ud til at udfordre Samsung i år med dobbelte kameraer og en skærm, der dækker hele fronten ligesom Samsungs Note 8.

Også Huaweis to andre forretningsgrupper, Carrier og Enterprise oplever vækst.

Læs også: Huawei lancerer Honor 9 i Danmark: Her er priser og lanceringsdato
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere