Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Undrende Citrix-direktør efter system-koks har kostet styrelse 600.000 kroner: "Systemet har aldrig fungeret bedre"

Slots- og Kulturstyrelsen står med en regning på mere end 600.000 kroner og 263 telefoner, der ikke kan køre den indkøbte sikkerhedssoftware. Citrix, der står bag systemet undrer sig. "Det har aldrig fungeret bedre."

Indtil videre har en ændring i en indkøbsvejledning fra Statens It kostet Slots- og Kulturstyrelsen mere end 600.000 kroner. 

For de penge har man fået 263 smartphones, der ikke kan køre det sikkerhedssystem, der var formålet med at købe dem. 

Men problemet i vejledningen mellem Statens It og Slots- og Kulturstyrelsen er ikke et billede på, at systemet generelt ikke fungerer.

Det mener man hos Citrix, der ikke oplever nogen problemer andre steder med systemet, der blandt andet benyttes af Moderniseringsstyrelsen og Finansministeriet.  

"Mit klare indtryk er, at MIA fungerer rigtigt godt, og at det aldrig har fungeret bedre. Alle dem, jeg har talt med, giver mig den feedback. Det er både, når jeg spørger mine egne folk og Statens It for at høre, hvor vi er henne med den her løsning," siger landechef for Danmark og Sverige, Mads Skalbo, til Computerworld.

Vi har talt med Slots- og Kulturstyrelsen og der fungerer det så dårligt, at styrelsen har bedt om at få rullet løsningen tilbage? 

“Det er ikke noget, jeg kender noget til.“

Mads Skalbo mener, at det er i orden at stille krav om hardware af en vis kaliber, hvis man vil køre nyere software.

“Det er klart, at hvis man skal køre moderne teknologi og holde den sidste nye version af applikationer kørende, så kræver det et vist niveau af hardware," siger han og fortsætter:
 
"Der kan være ældre telefoner, som ikke nødvendigvis fungerer optimalt med en løsning som vores. Der er altid nogle mindstekrav til ny teknologi. Om de er ramt af det, det ved jeg ikke."

Problemet ser således ud til at ligge et sted imellem Statens It og Slots- og Kulturstyrelsen.

Statens It afviser at svare på spørgsmål om, hvordan den fejlbehæftede indkøbsvejledning blev til, og hvorfor det ikke kan lade sig gøre at få et stykke tilpasset standard-software til at fungere på Slots- og Kulturstyrelsens telefoner.

Læs mere om sagen her: Styrelse dropper stort mobil-projekt og går tilbage til gammelt system: Har brændt 600.000 kroner af på ubrugelige Android-smartphones

Ændret vejledning

Kort før nytår købte Slots- og Kulturstyrelsen mere end 250 nye mobiltelefoner til de ansatte, så alle kunne køre det nye sikkerhedssystem MIA, der var blevet indkøbt gennem Statens It. 

Nu er telefonerne købt - men systemet virker altså ikke.

De nye smartphones af modellerne Huawei P9 og Sony Z2 lever simpelthen ikke op til systemkravene fra Statens It.

Telefonerne er ellers valgt på baggrund af Statens Its egen vejledning, der dog blev ændret kort tid efter, at styrelsen havde købt nye telefoner.

Pludselig var det i følge Slots-og Kulturstyrelsens kontorchef Kresten Bay et krav at have Samsung-telefoner og Android 6.0 eller nyere for at køre MIA-systemet. Et krav som Statens it med sine Huawei og Sony-telefoner ikke lever op til. 

Det forløb kan du læse mere om her: Statens It i vildrede efter kaotisk rådgivningsforløb: Fejlagtig rådgivning har kostet styrelse 600.000 kroner

Vil ikke svare

Da Computerworld bliver bekendt med kravet om Samsung-telefoner ville vi gerne have spurgt Citrix, om det kan være rigtigt, at det er et krav, at man skal købe de dyrere Samsung eller Apple-telefoner for at køre systemet. 

Men Mads Skalbo ønsker efterfølgende ikke at stille op til interview, og svarer i en e-mail til Computerworld, at der er en række udfordringer forbundet med Android-telefoner. 

"Citrix XenMobile bliver løbende testet mod en række devices og operativsystemer. Udfordringen er, at de forskellige mobilproducenter stadig implementerer OS med større eller mindre variationer, hvorfor to Android-telefoner med samme OS-version i realiteten kan opføre sig helt forskelligt i det samme miljø. Det betyder, at vi løbende laver tilføjelser til XenMobile for at overkomme eventuelle problemer, og jeg er sikker på, at Statens It arbejder tæt sammen med vores tech-support for at løse udfordringerne hos Slots- og Kulturstyrelsen,” skriver Mads Skalbo.  

Læs mere om problemerne her: Dansk styrelse måtte droppe nyindkøbt sikkerhedssoftware - fungerede ikke sammen med medarbejdernes smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere