Artikel top billede

Undrende Citrix-direktør efter system-koks har kostet styrelse 600.000 kroner: "Systemet har aldrig fungeret bedre"

Slots- og Kulturstyrelsen står med en regning på mere end 600.000 kroner og 263 telefoner, der ikke kan køre den indkøbte sikkerhedssoftware. Citrix, der står bag systemet undrer sig. "Det har aldrig fungeret bedre."

Indtil videre har en ændring i en indkøbsvejledning fra Statens It kostet Slots- og Kulturstyrelsen mere end 600.000 kroner. 

For de penge har man fået 263 smartphones, der ikke kan køre det sikkerhedssystem, der var formålet med at købe dem. 

Men problemet i vejledningen mellem Statens It og Slots- og Kulturstyrelsen er ikke et billede på, at systemet generelt ikke fungerer.

Det mener man hos Citrix, der ikke oplever nogen problemer andre steder med systemet, der blandt andet benyttes af Moderniseringsstyrelsen og Finansministeriet.  

"Mit klare indtryk er, at MIA fungerer rigtigt godt, og at det aldrig har fungeret bedre. Alle dem, jeg har talt med, giver mig den feedback. Det er både, når jeg spørger mine egne folk og Statens It for at høre, hvor vi er henne med den her løsning," siger landechef for Danmark og Sverige, Mads Skalbo, til Computerworld.

Vi har talt med Slots- og Kulturstyrelsen og der fungerer det så dårligt, at styrelsen har bedt om at få rullet løsningen tilbage? 

“Det er ikke noget, jeg kender noget til.“

Mads Skalbo mener, at det er i orden at stille krav om hardware af en vis kaliber, hvis man vil køre nyere software.

“Det er klart, at hvis man skal køre moderne teknologi og holde den sidste nye version af applikationer kørende, så kræver det et vist niveau af hardware," siger han og fortsætter:
 
"Der kan være ældre telefoner, som ikke nødvendigvis fungerer optimalt med en løsning som vores. Der er altid nogle mindstekrav til ny teknologi. Om de er ramt af det, det ved jeg ikke."

Problemet ser således ud til at ligge et sted imellem Statens It og Slots- og Kulturstyrelsen.

Statens It afviser at svare på spørgsmål om, hvordan den fejlbehæftede indkøbsvejledning blev til, og hvorfor det ikke kan lade sig gøre at få et stykke tilpasset standard-software til at fungere på Slots- og Kulturstyrelsens telefoner.

Læs mere om sagen her: Styrelse dropper stort mobil-projekt og går tilbage til gammelt system: Har brændt 600.000 kroner af på ubrugelige Android-smartphones

Ændret vejledning

Kort før nytår købte Slots- og Kulturstyrelsen mere end 250 nye mobiltelefoner til de ansatte, så alle kunne køre det nye sikkerhedssystem MIA, der var blevet indkøbt gennem Statens It. 

Nu er telefonerne købt - men systemet virker altså ikke.

De nye smartphones af modellerne Huawei P9 og Sony Z2 lever simpelthen ikke op til systemkravene fra Statens It.

Telefonerne er ellers valgt på baggrund af Statens Its egen vejledning, der dog blev ændret kort tid efter, at styrelsen havde købt nye telefoner.

Pludselig var det i følge Slots-og Kulturstyrelsens kontorchef Kresten Bay et krav at have Samsung-telefoner og Android 6.0 eller nyere for at køre MIA-systemet. Et krav som Statens it med sine Huawei og Sony-telefoner ikke lever op til. 

Det forløb kan du læse mere om her: Statens It i vildrede efter kaotisk rådgivningsforløb: Fejlagtig rådgivning har kostet styrelse 600.000 kroner

Vil ikke svare

Da Computerworld bliver bekendt med kravet om Samsung-telefoner ville vi gerne have spurgt Citrix, om det kan være rigtigt, at det er et krav, at man skal købe de dyrere Samsung eller Apple-telefoner for at køre systemet. 

Men Mads Skalbo ønsker efterfølgende ikke at stille op til interview, og svarer i en e-mail til Computerworld, at der er en række udfordringer forbundet med Android-telefoner. 

"Citrix XenMobile bliver løbende testet mod en række devices og operativsystemer. Udfordringen er, at de forskellige mobilproducenter stadig implementerer OS med større eller mindre variationer, hvorfor to Android-telefoner med samme OS-version i realiteten kan opføre sig helt forskelligt i det samme miljø. Det betyder, at vi løbende laver tilføjelser til XenMobile for at overkomme eventuelle problemer, og jeg er sikker på, at Statens It arbejder tæt sammen med vores tech-support for at løse udfordringerne hos Slots- og Kulturstyrelsen,” skriver Mads Skalbo.  

Læs mere om problemerne her: Dansk styrelse måtte droppe nyindkøbt sikkerhedssoftware - fungerede ikke sammen med medarbejdernes smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere