Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Vestas og Tesla indgår samarbejde om lagring af vind-energi / Nets indgår betalingssamarbejde med Vipps / Samsung tester førerløse biler

Vestas og Tesla indgår samarbejde om lagring af vind-energi. Nets indgår betalingssamarbejde med Vipps. Samsung tester førerløse biler.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen.

Vestas og Tesla indgår samarbejde om lagring af vind-energi

Vestas har indgået samarbejde med Tesla om at udvikle nye produkter til lagring af vindenergi, skriver Børsen.

Ifølge Vestas er selskabet i gang med flere projekter, hvor Teslas batteri-teknologier indgår. De sigter mod at ‘undersøge, teste og optimere, hvordan vindmøller og energilagring fungerer sammen for herved at sænke prisen på bæredygtig energi yderligere,” lyder det fra Anders Riis, pressechef i Vestas.

Netop lagringen af energi kan gøre en stor forskel for effektiviteten af vindenergi, hvor det er umuligt at skrue op og ned for produktionen efter behov, da produktionen i sagens natur er afhængig af vind og vejr. 

Det er en udfordring, da strøm i dag skal anvendes i det øjeblik, den bliver produceret.

Nets indgår betalingssamarbejde med Vipps

Nets indgår samarbejde med den norske pendant til MobilePay, Vipps, som er en af MobilePays ærkerivaler.

Ifølge selskabet gælder aftalen i tre år og betyder, at Vipps i perioden vil anvende Nets infrastruktur til betalingerne. For Vipps betyder det, at tjenesten vil kunne overføre pengene omgående som vi kender det fra MobilePay.

Det har indtil videre kun været tilfældet for nogle af Vipps brugere.

"Med denne aftale tager vi det bedste fra to verdener. Vi genbruger mest muligt af den eksisterende infrastruktur, som vi har leveret i Norge med stærk effektivitet og stabilitet gennem flere år og tilpasser den fremtidens behov. Vi ser frem til at fortsætte med at udvide det gode samarbejde, som vi har med Vipps og ejerbankerne," lyder det fra Jeppe Juul-Andersen, direktør med ansvar for nationale kort-schemes i Nets.

Samsung tester førerløse biler

Samsung skal i gang med at testkøre førerløse biler på gader og veje omkring Silicon Valley, hvor også Alphabet (Google) og Apple for tiden test-kører førerløse biler. Apple anvender således allerede i dag en førerløs bus til at fragte ansatte rundt på campus i Cupertino.

Testkørslerne er et direkte resultat af Samsungs opkøb af Harman International i fjor.

Det kan du læse mere om her: Samsung køber bildele-firma for 55 milliarder: Bliver med et snuptag en af verdens største bil-leverandører

Det sydkoreanske selskab er dog ikke på vej med en ‘Samsung-bil,’ i det selskabet har meddelt, at dets satsning på området alene vil komme til at foregå i samarbejde med andre. 

De førerløse biler, der proppet med Samsung-teknologi skal testkøres, bliver således Audie A3’er og en Toyota Prius.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere