Artikel top billede

Morgen-briefing: Vestas og Tesla indgår samarbejde om lagring af vind-energi / Nets indgår betalingssamarbejde med Vipps / Samsung tester førerløse biler

Vestas og Tesla indgår samarbejde om lagring af vind-energi. Nets indgår betalingssamarbejde med Vipps. Samsung tester førerløse biler.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen.

Vestas og Tesla indgår samarbejde om lagring af vind-energi

Vestas har indgået samarbejde med Tesla om at udvikle nye produkter til lagring af vindenergi, skriver Børsen.

Ifølge Vestas er selskabet i gang med flere projekter, hvor Teslas batteri-teknologier indgår. De sigter mod at ‘undersøge, teste og optimere, hvordan vindmøller og energilagring fungerer sammen for herved at sænke prisen på bæredygtig energi yderligere,” lyder det fra Anders Riis, pressechef i Vestas.

Netop lagringen af energi kan gøre en stor forskel for effektiviteten af vindenergi, hvor det er umuligt at skrue op og ned for produktionen efter behov, da produktionen i sagens natur er afhængig af vind og vejr. 

Det er en udfordring, da strøm i dag skal anvendes i det øjeblik, den bliver produceret.

Nets indgår betalingssamarbejde med Vipps

Nets indgår samarbejde med den norske pendant til MobilePay, Vipps, som er en af MobilePays ærkerivaler.

Ifølge selskabet gælder aftalen i tre år og betyder, at Vipps i perioden vil anvende Nets infrastruktur til betalingerne. For Vipps betyder det, at tjenesten vil kunne overføre pengene omgående som vi kender det fra MobilePay.

Det har indtil videre kun været tilfældet for nogle af Vipps brugere.

"Med denne aftale tager vi det bedste fra to verdener. Vi genbruger mest muligt af den eksisterende infrastruktur, som vi har leveret i Norge med stærk effektivitet og stabilitet gennem flere år og tilpasser den fremtidens behov. Vi ser frem til at fortsætte med at udvide det gode samarbejde, som vi har med Vipps og ejerbankerne," lyder det fra Jeppe Juul-Andersen, direktør med ansvar for nationale kort-schemes i Nets.

Samsung tester førerløse biler

Samsung skal i gang med at testkøre førerløse biler på gader og veje omkring Silicon Valley, hvor også Alphabet (Google) og Apple for tiden test-kører førerløse biler. Apple anvender således allerede i dag en førerløs bus til at fragte ansatte rundt på campus i Cupertino.

Testkørslerne er et direkte resultat af Samsungs opkøb af Harman International i fjor.

Det kan du læse mere om her: Samsung køber bildele-firma for 55 milliarder: Bliver med et snuptag en af verdens største bil-leverandører

Det sydkoreanske selskab er dog ikke på vej med en ‘Samsung-bil,’ i det selskabet har meddelt, at dets satsning på området alene vil komme til at foregå i samarbejde med andre. 

De førerløse biler, der proppet med Samsung-teknologi skal testkøres, bliver således Audie A3’er og en Toyota Prius.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter fem år med KMD: Banedanmark søger it-leverandør til kæmpeordre på 170 millioner kroner
Banedanmark søger it-leverandør, der skal stå for driften af alle organisationens administrative it-systemer, når KMD’s nuværende kæmpe-kontrakt udløber.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.