Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Vestas og Tesla indgår samarbejde om lagring af vind-energi / Nets indgår betalingssamarbejde med Vipps / Samsung tester førerløse biler

Vestas og Tesla indgår samarbejde om lagring af vind-energi. Nets indgår betalingssamarbejde med Vipps. Samsung tester førerløse biler.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen.

Vestas og Tesla indgår samarbejde om lagring af vind-energi

Vestas har indgået samarbejde med Tesla om at udvikle nye produkter til lagring af vindenergi, skriver Børsen.

Ifølge Vestas er selskabet i gang med flere projekter, hvor Teslas batteri-teknologier indgår. De sigter mod at ‘undersøge, teste og optimere, hvordan vindmøller og energilagring fungerer sammen for herved at sænke prisen på bæredygtig energi yderligere,” lyder det fra Anders Riis, pressechef i Vestas.

Netop lagringen af energi kan gøre en stor forskel for effektiviteten af vindenergi, hvor det er umuligt at skrue op og ned for produktionen efter behov, da produktionen i sagens natur er afhængig af vind og vejr. 

Det er en udfordring, da strøm i dag skal anvendes i det øjeblik, den bliver produceret.

Nets indgår betalingssamarbejde med Vipps

Nets indgår samarbejde med den norske pendant til MobilePay, Vipps, som er en af MobilePays ærkerivaler.

Ifølge selskabet gælder aftalen i tre år og betyder, at Vipps i perioden vil anvende Nets infrastruktur til betalingerne. For Vipps betyder det, at tjenesten vil kunne overføre pengene omgående som vi kender det fra MobilePay.

Det har indtil videre kun været tilfældet for nogle af Vipps brugere.

"Med denne aftale tager vi det bedste fra to verdener. Vi genbruger mest muligt af den eksisterende infrastruktur, som vi har leveret i Norge med stærk effektivitet og stabilitet gennem flere år og tilpasser den fremtidens behov. Vi ser frem til at fortsætte med at udvide det gode samarbejde, som vi har med Vipps og ejerbankerne," lyder det fra Jeppe Juul-Andersen, direktør med ansvar for nationale kort-schemes i Nets.

Samsung tester førerløse biler

Samsung skal i gang med at testkøre førerløse biler på gader og veje omkring Silicon Valley, hvor også Alphabet (Google) og Apple for tiden test-kører førerløse biler. Apple anvender således allerede i dag en førerløs bus til at fragte ansatte rundt på campus i Cupertino.

Testkørslerne er et direkte resultat af Samsungs opkøb af Harman International i fjor.

Det kan du læse mere om her: Samsung køber bildele-firma for 55 milliarder: Bliver med et snuptag en af verdens største bil-leverandører

Det sydkoreanske selskab er dog ikke på vej med en ‘Samsung-bil,’ i det selskabet har meddelt, at dets satsning på området alene vil komme til at foregå i samarbejde med andre. 

De førerløse biler, der proppet med Samsung-teknologi skal testkøres, bliver således Audie A3’er og en Toyota Prius.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere