Artikel top billede

Morgen-briefing: TDC taber i Østre Landsret: Må vinke farvel til 362 millioner kroner / Datatilsynet om ekstra bevilling: Holder kun lige skindet på næsen / Hewlett Packard Enterprise afslutter salg af software-division

TDC taber i Østre Landsret: Må vinke farvel til 362 millioner kroner. Datatilsynet om ekstra bevilling: Holder kun lige skindet på næsen. Hewlett Packard Enterprise afslutter salg af software-division. IBM bruger Watson til realtids-analyse af tennis

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen.

TDC taber i Østre Landsret: Må vinke farvel til 362 millioner kroner

Et TDC-krav om tilbagebetaling af 362 millioner kroner fra staten er forældet, og derfor selskabets vinke farvel til pengene, fastslår Østre Landsret.

Pengene blev betalt mellem 1988 og 1991 i såkaldt ambi-bidrag, og både Skat og Skatteministeriet har vedkendt, at TDC egentlig har krav på pengene. Men kravet blev først fremsat i 2011.

TDC skal betale sagsomkostningerne på omkring en halv million kroner.

Datatilsynet om ekstra bevilling: Holder kun lige skindet på næsen

Datatilsynet er ikke imponeret over den budget-forøgelse på 54 procent, som finanslovs-forslaget fra sidste uge lægger op til.

Her har regeringen afsat 36,5 millioner kroner til Datatilsynet, der i år har et budget på 23,7 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Datatilsynets budget skal øges med 54 procent: Medarbejderstab skal øges betragteligt.

Ifølge Datatilsynets direktør, Cristina Gulisano, er beløbet dog kun lige nok til, at tilsynet ‘holder skindet på næsen,’ så ‘lever op til EU-retten.’

“Tilsynet får derimod ikke ressourcer til rent faktisk at bruge den konkrete viden, som tilsynet tilegner sig ved indberetninger af alle persondatasikkerhedsbrud i Danmark. Det bliver ikke muligt at få et overblik over tendenserne i indberetningerne og i videre omfang dele erfaringerne med myndigheder og virksomheder. Det ville ellers generelt fremme beskyttelsen af danskernes personoplysninger i overensstemmelse med regeringsgrundlaget,” meddeler hun til Politiken.

Hewlett Packard Enterprise færdig med salg af software-division

Hewlett Packard Enterprise afsluttede fredag salgs-forløbet af selskabets softwaredivision til britiske Micro Focus, der har lagt 58 milliarder kroner på bordet for forretnings-enheden.

Micro Focus står i forvejen bag Linux-selskabet SUSE, og med opkøbet står det britiske selskab til at blive en af de største såkaldte pure play-softwareselskaber i markedet.

HPE's softwaredivison omsatte i fjor for 24 milliarder kroner, men omsætningen har været faldende i et stykke tid.

Med salget af softwaredivisionen slipper HPE af med resterne af softwareselskabet Autonomy, som selskabet købte i 2011 og som i dag står som en af de største katastrofer i Hewlett Packards historie. Katastrofen var med til at koste daværende CEO Leo Apotheker jobbet og førte hurtigt til enorme afskrivninger, retssager og beskyldninger om svindel.

Med i salget er også andre software-selskaber, som Hewlett-Packard har købt. De tæller Mercury Interactive (købt i 2006 for 4,5 milliarder dollar) og ArcSight (købt i 2010 for halvanden milliarder dollar).

IBM bruger Watson til realtids-analyse af tennis

IBM vil anvende den kunstige intelligens Watson til løbende at udvælge højdepunkter fra tennis-turneringen US Open, hvor der afvikles tennis-kampe på en række forskellige baner på samme tid.

Watson vil her udvælge filmede højdepunkter ved at inddrage statistik, lyde fra publikum (som jubel og klapsalver), spiller-reaktioner (armbevægelser, løb, gang, ansigstbevægelser og lignende) og andre ting.

På denne måde er det ideen, at publikum løbende vil kunne danne sig et indtryk af alle kampene på én gang. IBM kalder teknologien for ‘Cognitive Highlights.’
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere