Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: TDC taber i Østre Landsret: Må vinke farvel til 362 millioner kroner / Datatilsynet om ekstra bevilling: Holder kun lige skindet på næsen / Hewlett Packard Enterprise afslutter salg af software-division

TDC taber i Østre Landsret: Må vinke farvel til 362 millioner kroner. Datatilsynet om ekstra bevilling: Holder kun lige skindet på næsen. Hewlett Packard Enterprise afslutter salg af software-division. IBM bruger Watson til realtids-analyse af tennis

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen.

TDC taber i Østre Landsret: Må vinke farvel til 362 millioner kroner

Et TDC-krav om tilbagebetaling af 362 millioner kroner fra staten er forældet, og derfor selskabets vinke farvel til pengene, fastslår Østre Landsret.

Pengene blev betalt mellem 1988 og 1991 i såkaldt ambi-bidrag, og både Skat og Skatteministeriet har vedkendt, at TDC egentlig har krav på pengene. Men kravet blev først fremsat i 2011.

TDC skal betale sagsomkostningerne på omkring en halv million kroner.

Datatilsynet om ekstra bevilling: Holder kun lige skindet på næsen

Datatilsynet er ikke imponeret over den budget-forøgelse på 54 procent, som finanslovs-forslaget fra sidste uge lægger op til.

Her har regeringen afsat 36,5 millioner kroner til Datatilsynet, der i år har et budget på 23,7 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Datatilsynets budget skal øges med 54 procent: Medarbejderstab skal øges betragteligt.

Ifølge Datatilsynets direktør, Cristina Gulisano, er beløbet dog kun lige nok til, at tilsynet ‘holder skindet på næsen,’ så ‘lever op til EU-retten.’

“Tilsynet får derimod ikke ressourcer til rent faktisk at bruge den konkrete viden, som tilsynet tilegner sig ved indberetninger af alle persondatasikkerhedsbrud i Danmark. Det bliver ikke muligt at få et overblik over tendenserne i indberetningerne og i videre omfang dele erfaringerne med myndigheder og virksomheder. Det ville ellers generelt fremme beskyttelsen af danskernes personoplysninger i overensstemmelse med regeringsgrundlaget,” meddeler hun til Politiken.

Hewlett Packard Enterprise færdig med salg af software-division

Hewlett Packard Enterprise afsluttede fredag salgs-forløbet af selskabets softwaredivision til britiske Micro Focus, der har lagt 58 milliarder kroner på bordet for forretnings-enheden.

Micro Focus står i forvejen bag Linux-selskabet SUSE, og med opkøbet står det britiske selskab til at blive en af de største såkaldte pure play-softwareselskaber i markedet.

HPE's softwaredivison omsatte i fjor for 24 milliarder kroner, men omsætningen har været faldende i et stykke tid.

Med salget af softwaredivisionen slipper HPE af med resterne af softwareselskabet Autonomy, som selskabet købte i 2011 og som i dag står som en af de største katastrofer i Hewlett Packards historie. Katastrofen var med til at koste daværende CEO Leo Apotheker jobbet og førte hurtigt til enorme afskrivninger, retssager og beskyldninger om svindel.

Med i salget er også andre software-selskaber, som Hewlett-Packard har købt. De tæller Mercury Interactive (købt i 2006 for 4,5 milliarder dollar) og ArcSight (købt i 2010 for halvanden milliarder dollar).

IBM bruger Watson til realtids-analyse af tennis

IBM vil anvende den kunstige intelligens Watson til løbende at udvælge højdepunkter fra tennis-turneringen US Open, hvor der afvikles tennis-kampe på en række forskellige baner på samme tid.

Watson vil her udvælge filmede højdepunkter ved at inddrage statistik, lyde fra publikum (som jubel og klapsalver), spiller-reaktioner (armbevægelser, løb, gang, ansigstbevægelser og lignende) og andre ting.

På denne måde er det ideen, at publikum løbende vil kunne danne sig et indtryk af alle kampene på én gang. IBM kalder teknologien for ‘Cognitive Highlights.’




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere